We love: de futuristische Samsung Galaxy S22 Ultra x Arte collab

Gepubliceerd op 25 mei 2022 door ELLE Partner
We love: de futuristische Samsung Galaxy S22 Ultra x Arte collab

Het Belgische kledingmerk Arte en de Zuid-Koreaanse techgigant Samsung slaan de handen in elkaar en brengen voor de lancering van de nieuwe Samsung Galaxy S22-series een exclusieve capsule collectie uit.

Een gedeelde liefde voor innovatie en creativiteit bracht de twee merken samen en resulteerde in een baanbrekende collab. Bertony Da Silva, oprichter en creative director van Arte, licht een tipje van de sluier op.

Op welke vlakken matchen de DNA’s van Samsung en Arte?

“Met Arte willen we vooral heel dicht bij onze community staan en hun creativiteit uitdagen. Dat proberen we te doen door artistieke en actuele concepten te vertalen in onze ready-to-wear collecties. Ook de innovatieve collabs die we aangaan met jonge designers, artiesten én nu met Samsung dragen bij aan de bigger creative picture.”

Een collectie ontwerpen rond een smartphone, watch en oortjes… hoe verloopt dat?

“Mijn team en ik vonden het belangrijk om een collectie te creëren die visuele vernieuwing zou brengen in de tech wereld. Arte is heel grafisch herkenbaar en dat wilden we ook terug zien komen in deze collab. De collectie bevat stuk voor stuk items die je écht wil dragen en hebben. Daarbij zijn de accessoires ook nog eens op maat van Samsung-producten. Tech producten moeiteloos integreren in je stijl, dat is waar we naar streefden in deze samenwerking.”

Wat is je persoonlijke favoriet uit de collectie en waarom?

“De cotton twill racing jacket! We vonden het belangrijk om ook een fashion piece in de collectie te steken dat echt in lijn ligt met de Arte-community en wat wij bij Arte doen.”

Samsung x Arte collab

Op welke manier inspireerden de nieuwe Samsung-producten je designs?

“In de racing jacket komt de synergie tussen beide brands het best naar voor. Hier hebben mijn team en ik ons vooral gebaseerd op de roots van Samsung, namelijk Korea en de racing-cultuur die daar heel big is. Ook zijn we gaan kijken naar Samsung’s verleden en meer specifiek naar de graphics waarmee ze vroeger werkten. Deze hebben we dan gebruikt als patches op de jacket. We hebben ons dus vooral laten inspireren door de roots van Samsung en niet per se de producten an sich.”

Wat vind je zelf van de nieuwe Samsung-producten?

“Ik heb een drukke agenda en vergeet vaak mijn telefoon op te laden. Daarom vind ik het handig dat je met de Samsung Galaxy S22 Ultra zo lang zonder oplader kan. Het clean design van de smartphone maakt het toestel helemaal af.”

Wat is jouw visie op de synergie tussen technologie en mode?

“Technologie en mode lopen steeds meer hand in hand omdat mensen meer en meer belang hechten aan esthetiek en je tegenwoordig gewoonweg niet zonder technologie kan. Ik denk dat er steeds meer fusions gaan komen zoals nu de samenwerking tussen Arte en Samsung. Creatives - of het nu modelabels zijn of designers in het algemeen - gaan meer beginnen nadenken hoe communities bepaalde tech products op een coole manier kunnen dragen. Zoals wij bijvoorbeeld nu hebben gedaan met die smartphone tasjes. Je denkt niet meteen dat het een smartphone tasje is, het kan ook gewoon een tasje zijn op zich.”

De Samsung Galaxy S22 Ultra x Arte-collab bestaat uit een Galaxy S22 Ultra-tasje, een Galaxy Watch4 (classic) horlogebandje, een case voor de Galaxy Buds oortjes en een cotton twill racing jacket. Bij de horlogebandjes kun je ook een gratis watch face downloaden via deze link.
De collectie is beschikbaar vanaf 15 april in de Arte-boetieks in Antwerpen en Brussel of op arte-antwerp.com en in de Samsung Experience stores in Brussel, Charleroi, Mons en Wijnegem.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Samsung.
samsung.com

Lees ook:
Dit is de meest creatieve smartphone van het moment
Deze bestemming verdient een plaatsje op je bucket list
Styling tips: 12 manieren om een oversized blazer te dragen