Styling tips: 12 manieren om een oversized blazer te dragen

Geüpdatet op 29 maart 2022 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Styling tips: 12 manieren om een oversized blazer te dragen Imaxtree

Weinig stukken zo multi inzetbaar als de blazer. Dit najaar wordt de workwear klassieker nog maar eens uit zijn comfortzone gehaald: we dragen hem lekker oversized als jurk, boven een minirokje of strak onder een brede riem. Ontdek hier hoe je' m kan dragen.

Als jurk

Een beetje Meghan Markle chic kan geen kwaad. Te dragen op blote benen met hoge laarzen, of met stoere lage schoenen zoals combat boots. Niet helemaal op je gemak? Probeer een kort jurkje te scoren in dezelfde kleur als de blazer: onzichtbaar en toch lekker veilig.

Op een jeans

Bestaat er eigenlijk een kledingstuk dat niét met een jeans te stylen valt?! Te dragen met los wit hemd en slingbacks voor een casual chic effect.

Met brede riem

Uitgekeken op je oude blazer? Aan de hand van een opvallende riem creëer je gemakkelijk een volledig nieuwe look. Wees niet bang om te experimenteren met knallende kleuren en contrasterende materialen om het geheel wat extra pit te geven. Luipaardprint, een extra grote gesp of glitters: laat je maar gaan!

Als kostuum

Het kostuum is tijdloos en wordt anno 2022 lekker breed gedragen in combinatie met catchy sneakers. 

Boven een lange jurk

Groot op groot. Haal die romantische zomerjurk maar al boven door het met je brede blazer te stylen, en voeg meteen ook een kleine statement tas toe.

blazer streetstyle

Met een jumpsuit

Opnieuw een leuke truc om je zomergarderobe langer te laten meegaan.

Op een midi rok

Ons voorschrift voor koudere voorjaarsdagen: een midirok, een warm truitje en een oversized blazer, drie maal per dag te fotograferen zolang de zon zich blijft verstoppen.

Met een zakelijke pantalon

Laat het lekker breed hangen met een wijde pantalon die matcht of clasht met je vest. Een wit hemd maakt de zakelijke look af.

oversized blazer

In combinatie met een witte broek

Twee klassiekers samen, goed voor een ultra chic resultaat. Tip: een croptop maakt het geheel minder stijf.

oversized blazer

Op een fluwelen broek

De fluwelen broek heeft zich tot helemaal bovenaan de stijlradar geknokt. Je draagt het als combi met een bijpassend jasje onder je blazer, of gat voor een extra aaibare look door het met een wollen blazer te combineren.

oversized blazer

Als short-suit

Een kostuum heb je waarschijnlijk al, maar ook een oversized blazer in combinatie met een short mag niet ontbreken in je lentegarderobe. 

 

oversized blazer

Met een ienieminie rokje

Schoolmeisje meets businesswomen! Zet je benen in de verf met een minirok, een geruite blazer en een paar witte sneakers.

oversized blazer

LEES OOK: Low rise jeans en gehaakte tops: dit worden de grootste trends volgens Pinterest