Deze bestemming verdient een plaatsje op je bucket list

Gepubliceerd op 29 juni 2022 door ELLE Partner
Deze bestemming verdient een plaatsje op je bucket list ©Toerisme Thailand

Snak je naar warmere oorden? Wij vonden de ideale bestemmingen voor een zonvakantie met een vleugje avontuur : Thailand.

Het zuidwesten van Thailand telt talloze hagelwitte stranden die zich uitstrekken langs de smaragdgroene wateren van de Andamanse Zee. De regio heeft alle troeven voor een onvergetelijke reis. Thailand is sinds kort bovendien opnieuw geopend voor gevaccineerde reizigers, en dat zonder quarantaine. Wij verzamelden de beste adresjes in het zuidwesten van Thailand:

Phang Nga

Phang Nga is gezegend met twee kusten, een in het westen en de andere in het zuiden, en telt talloze idyllische witte stranden omzoomd met palmbomen. Het heldere water en de rijke biodiversiteit maken van Phang Nga een van de beste duikplekken van Thailand.

Voor de zuidkust biedt de Baai van Phang Nga een betoverend landschap van dichte kustbossen en karstpieken met als kerst op de taart het drijvende dorp Ko Panyi. Avonturiers kunnen er kajakken in het mangrovebos, een bezoek brengen aan een vleermuizengrot en snorkelen met veelkleurige vissen. Ook andere eilanden zoals Ko Yao Yai, met zijn weelderige bossen en levendige vissersgemeenschappen, en Ko Yao Noi, met zijn prachtige stranden en uitgestrekte rijstvelden zijn een bezoekje waard.

Krabi

De provincie Krabi staat dan wel bekend om zijn uitgestrekte stranden en paradijselijke eilanden maar is ook een mekka voor wellness-toerisme. Onze favoriete luxueuze resorts en spa’s:

  • L'escape Spa in het Tubkaek Boutique Resort heeft unieke coconvormige behandelkamers waar je helemaal tot rust kan komen.
  • In de So Spa van het Sofitel Phokeetkra kan je genieten van een aromatherapeutische massage met kruidenolie.
  • Op het prachtige eiland Phi Phi kan je je in de Zeavola Spa laten verwennen met een verkwikkende Thaise massage met warme kompressen.
  • In de luxueuze spa van het Ritz-Carlton resort in Phulay Bay kan je terecht voor wellness-rituelen met inheemse kruiden temidden van de tropische tuinen van Krabi.
  • Tenslotte zijn in het district Klong Thom verscheidene thermale bronnen, die de rivier en de waterval warm maken en goed zijn voor de gezondheid van de baders.

Phuket

Phuket is misschien wel het bekendste vakantieoord aan de Andamanse Zee. Je vindt er zo’n twintig prachtige stranden maar dat is niet alles. Phuket is immers door Unesco benoemd tot creatieve stad voor de gastronomie, en het is de eerste Aziatische stad die deze eer te beurt valt. Trakteer je smaakpapillen op een culinaire reis en proef krabben in gele kerrie, gefrituurde zeebaars met tijm, gekarameliseerd gestoofd buikspek, Hokkien roerbaknoedels en dim sum. De beste restaurants in Phuket:

  • Wan Chan is een traditioneel familierestaurant, geliefd bij locals en ingewijden.
  • Liefhebbers van zeevruchten kunnen terecht in Kruvit Raft, een drijvend restaurant bij de Laem Hin pier.
  • Bij Ta Khai in het Rosewood Resort, vind je verfijnde doch rustieke Thaise gerechten.
  • In het restaurant Age in het Antara Layan resort bereidt de Thailand Top Chef kampioen heerlijke gerechten.
  • In het met een Michelinster bekroonde PRU bereidt een Nederlandse chef-kok gerechten met biologische producten vers van de boerderij.

Plan je reis naar de Thaise Andamanse Zee hier. Meer informatie over de coronamaatregelen ter plaatse vind je hier.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Toerisme Thailand.
tourismthailand.be

LEES OOK:
En als je nu tijd maakte voor een luxe horloge ?
Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2022
Onze favoriete looks van de Bijenkorf modeshow SS22