Onze favoriete looks van de Bijenkorf modeshow SS22

Geüpdatet op 18 maart 2022 door ELLE Partner
Onze favoriete looks van de Bijenkorf modeshow SS22

Het Nederlandse grootwarenhuis de Bijenkorf organiseerde op 11 maart een modeshow met als thema ‘Leef Lustig’ in Rotterdam. Ontdek onze favoriete looks.

1. Botanisch boven

De eerste look die ons hart sneller doet kloppen is geïnspireerd door flora, fauna en liefde voor het buitenleven. De look is net zo romantisch als een kleurrijk bloemenboeket. Verschillende tinten en materialen vormen samen een onverwacht maar geslaagd geheel. Deze opgewekte outfit symboliseert de massale terugkeer naar de natuur die sinds de pandemie onverminderd werd ingezet.

Recreëer de look: Combineer kleuren als groen en blauw met warme tinten als roze, oranje of rood en mix kwalitatieve materialen als leder, katoen en zijde in één look.

2. Zondagsgevoel

Ook deze deftige, charmante look, traditioneel doch met een twist, kan ons bekoren. Statement kragen blijven in 2022 een onmisbaar onderdeel van onze garderobe. De look combineert een vestje met romantische kraag met een rechte rok, katoenen hemd en cowboy boots. Deze laatste zullen dit seizoen trouwens ongetwijfeld het straatbeeld overheersen. Dit paar van Toral laat ons niet onberoerd.

Recreëer de look: Opteer voor een zacht kleurenpallet en combineer kledingstukken en accessoires uit dezelfde kleurtoon.

3. Los in het pak

De vloeiende stof, diepbruine kleur en lage taille, dit maatpak van Daily Paper vinkt wat ons betreft alle vakjes aan. Het zijden sjaaltje zorgt voor een mystiek extraatje. Wil je graag een duurzame capsulegarderobe samenstellen? Dan kan een pak niet ontbreken. Deze drie-in-een kan je immers als een set dragen maar ook apart combineren.

Recreëer de look: Combineer een pak met aardse kleuren met een top in een warme tint en voeg een zijde sjaaltje toe als riem voor een originele touch.

 

4. Schattenjager

Mixen en matchen blijft ook dit voorjaar de boodschap. In 2022 geven we de wegwerpcultuur de schop en kiezen we voor slimme combinaties van vintage items en nieuwe stuks van degelijke materialen. Shoppen wordt een schattenjacht naar tijdloze kledij die nooit uit de mode raakt. Deze look brengt authentieke elementen samen met sportieve aspecten. Kleurrijk en speels maar toch volwassen.

Recreëer de look: Combineer een comfortabele chino met een kleurrijke top en contrasterende cardigan of vest. Werk de look af met een sneakers, espadrilles of loafers.

Ben je op zoek naar stijlvolle stuks om je lentegarderobe op te frissen? Surf dan naar deBijenkorf.be, dé bestemming voor je voorjaarlooks.

Ontdek hier al een voorproefje van de fashion show:

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met de Bijenkorf.
deBijenkorf.be

LEES OOK:

Horoscoop 2022: Jouw voorspellingen voor 14 tot 20 maart

Shop onze selectie cream blush voor een natuurlijke blos

Hotspot: Yokoso in Gent laat je zelf samengestelde sushi rollen door robots