De Winter Spritz: het meest feestelijke en cozy aperitief

Geüpdatet op 21 december 2021 door ELLE Partner
De Winter Spritz: het meest feestelijke en cozy aperitief © Chandon Garden Spritz

Maison Chandon heeft zijn onmiskenbare smaakkennis ingezet om ons teergeliefde zomerse aperitiefdrankje in een winterjasje te steken. Deze kruidige en hartverwarmende spritz is ideaal voor een après-ski op de piste of een gezellig moment rond een knisperend haardvuur.

Wie heeft er nog nooit genipt van deze trendy oranje cocktail? De spritz verliet zijn geboorteland Italië al vele jaren geleden en heeft intussen in heel Europa zijn vaste plek tussen de klassieke aperitieven veroverd. Een van onze favorieten? De Chandon Garden Spritz, een stijlvolle kant-en-klare spritz van het gerenommeerde Maison Chandon (groep LVMH). Maar wist je dat een Garden Spritz ook heerlijk smaakt bij frissere temperaturen?

Een spritz op de piste

Chandon Garden Spritz
© Chandon Garden Spritz

Om te toosten op het nieuwe jaar heeft het bekende bubbelmerk onlangs een winters recept ontwikkeld, de "Winter Spritz". Het idee is om deze heerlijke, pittige cocktail te schenken op verwarmde terrassen, in skigebieden en bij het haardvuur.

Voor Ana Paula Bartolucci, oenologe van het Chandon-team, hoeft de spritz niet louter een zomerdrankje te blijven. "Het is de ideale drank om mee te toosten in een berghut tijdens een lange après-ski. Want wanneer ik omringd ben door mijn vrienden, is de winter voor mij de warmste tijd van het jaar," legt ze uit. Het recept is eenvoudig: je voegt een mooi schijfje gedroogde sinaasappel toe aan de Chandon Spritz en werkt hem af met een kaneelstokje. Deze cocktail brengt je gegarandeerd in de feeststemming!

Kaneel, het kruidige toverstokje

Een kaneelstokje in een aperitief op basis van mousserende wijn, lijkt dat een gek idee? Niet echt! Uit de 250 verschillende kaneelsoorten die door botanici zijn opgelijst, heeft Ana Paula zorgvuldig de cassia-variëteit uitgekozen, die voor een perfecte match zorgt. Doordat dit kaneelstokje geen zuren heeft, verzacht en verkwikt hij het verhemelte en creëert hij een scherpzoete sensatie die de bittere mix goed uitbalanceert. "Kaneel is mijn favoriete winterspecerij. Het is een vrolijk en aromatisch product dat ons nostalgisch terug doet denken aan de geneugten van onze kindertijd. De subtiele peperige toetsen versterken het delicate aroma van de Garden Spritz van Chandon en zorgen voor een hartverwarmende finishing touch." Een cozy drankje dat we snel willen uitproberen!

Chandon Garden Spritz
© Chandon Garden Spritz

Chandon Garden Spritz, de stijlvolste spritz

De Garden Spritz wordt gemaakt met Chandon Brut, de uitzonderlijke mousserende wijn van het merk. De cocktail dankt zijn speciale smaak aan een goed bewaard geheim: een ambachtelijke sinaasappellikeur die door het wijnbouwteam van Chandon in Argentinië wordt gemaakt van natuurlijke extracten van sinaasappelschil, lokale kruiden en specerijen. De scherpe maar gulle citrussmaak wordt gecombineerd met subtiele kruiden voor het juiste evenwicht tussen zoet en bitter. De verfijnde en pittige Chandon Garden Spritz is ook authentiek: hij bevat geen synthetische aroma's of kunstmatige kleurstoffen. Bovendien telt de cocktail de helft minder suiker dan een gewone spritz! Dat is mooi meegenomen tijdens deze feestmaanden waarin overdaad steeds om de hoek loert.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Chandon Garden Spritz.
www.chandongarden.com

Lees ook:
MOËT & CHANDON doet de wereld sprankelen met de feestdagen!
Wat inspireert ons? Designer Chris Glass over iconische momenten en hun invloed op onze creativiteit
7 alcoholvrije feestdrankjes om guilt-free te genieten