Ceder’s, de alcoholvrije gins die je smaakpapillen laten tintelen

Geüpdatet op 13 augustus 2021 door ELLE Partner
Ceder’s, de alcoholvrije gins die je smaakpapillen laten tintelen

Het is zomer. En dan willen wij natuurlijk uitgebreid aperitieven, met zwoele muziek en de ondergaande zon. Maar terwijl cocktails typische zomerdrankjes zijn, kunnen we de alcoholvrije gin Ceder’s het hele jaar door drinken, tot diep in de nacht.

Mocktails zijn veel meer dan een modegril. Het is een bewuste, doordachte en verantwoorde levenskeuze. Logisch dus, dat er steeds meer "alcoholvrije sterke dranken" het licht zien. Onze favoriet? Dat is Ceder's. Een gedistilleerd drankje op basis van planten die ook voor gin worden gebruikt en gecombineerd met exotische botanicals. En dat alles zonder een spatje alcohol. Wedden dat deze kunstige flessen binnenkort op elke tafel staan?

Een verhaal van planten, liefde en ongerept water

Achter de fantastische Ceder’s & Tonic gaat een prachtig liefdesverhaal schuil. Het verhaal van Craig en Maria, die vroeger beiden bij een beroemd alcoholmerk werkten. Ze wonen in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en ontdekten in 2017 een magische vallei in de bergen rond de stad Cederberg. Er groeien mysterieuze planten zoals rooibos en buchu die al eeuwenlang door de inboorlingen worden gebruikt. Maria was toen zwanger en samen met haar man wilde ze een alternatief verfijnd drankje om alcoholvrij te kunnen genieten. Ze besloten om die exotische planten samen te distilleren met de ingrediënten van klassieke gin. Aan dat botanische mengsel wordt ongerept Zweeds water toegevoegd, waarna het eindresultaat in Zweden wordt gebotteld. Een harmonieus geheel, met dank aan beide geboortelanden van het koppel.

Maar het merk, dat in 2021 werd bekroond met de gouden medaille van de Business Spirit Awards, zet zich ook in voor de planeet en voor onze gezondheid. Zo mag Ceder's er prat op gaan "carbon neutral" te zijn en zijn de drankjes suikervrij en zeer caloriearm.

Ceder's
Ceder's

Een gamma van vier knappe gins op basis van planten

De "Classic" is bloemig en evenwichtig. Het is een mengeling van klassieke plantaardige gin-ingrediënten (jeneverbes en koriander), gecombineerd met noten van Kaapse fynbos.
De "Crisp" is verfrissend en kalmerend, met de jenever en citrusvruchten van de klassieke gin, komkommer en kamille.
De pittige en intrigerende "Wild" bevat de jeneverbessen en gember van gin en vermengt die met kruidnagel en rooibos.
Tot slot is er de onweerstaanbare, zinderende "Pink Rose", waarbij jeneverbes en de subtiele, zoete bloemige noten van roos en hibiscus samensmelten.

Een smakelijke, alcoholvrije gin en tonic

  • 5 cl Ceder's Crisp
  • 10 cl premium tonic
  • 1 krop verse munt
  • Een grote schijf komkommer
  • Ijsblokjes

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Ceder's.
Cedersdrinks.com

LEES OOK:
10 zomerse parfums die je (wil) meenemen op vakantie
Deze kleding draag je best in het vliegtuig op vakantie
Welk effect heeft hyaluronzuur op je huid?