Is Hyaluronzuur echt zo’n wondermiddel voor een gehydrateerde huid?

Geüpdatet op 27 juni 2022 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Is Hyaluronzuur echt zo’n wondermiddel voor een gehydrateerde huid?© Shutterstock

Hyaluronzuur is een onmisbaar element van de cosmeticawereld geworden. Maar wist je dat het ook echt goed is voor je huid? Hier lees je alles over die bijzondere anti-agingmolecule waar zelfs de grootste skincaremerken verzot op zijn.

Het cement van de huid

Hyaluronzuur is een molecule die van nature in ons lichaam aanwezig is. Ze helpt de huid te beschermen tegen aanvallen van buitenaf en zorgt voor elasticiteit, toniciteit en hydratatie. Ze kan immers tot 1000 keer haar eigen gewicht in water bevatten. Hyaluronzuur wordt ook wel het cement van de huid genoemd. Het baant zich een weg tussen de cellen van de huid en vult de lege ruimtes op. Hierdoor gaat ons velletje er glad en strak uitzien en vormt zich een beschermende barrière boven de opperhuid die de waterverdamping afremt.

Met de jaren neemt het aantal hyaluronzuurmoleculen in ons lichaam af, waardoor er kraaienpootjes en rimpels verschijnen. Inmiddels gebruiken de grootste skincare merken dit ingrediënt om hun producten nog krachtiger en doeltreffender te maken. Op de jonge huid werkt het hydraterend, op de rijpere huid heeft het een anti-aging effect. Let wel, hyaluronzuur laat rimpels niet verdwijnen, het vult ze eerder op. Hier vind je enkele van onze favorieten voor een mooie en stralende huid.

Shopping: de beste verzorgingen op basis van hyaluronzuur

LEES OOK

Dit zijn de beste lichte dagcrèmes voor jouw huid deze zomer

Plastisch chirurg Paul Nassif lanceert eigen cosmeticalijn

De beste zelfbruiners voor een natuurlijke glow op je gezicht