Getest door 50 lezeressen : een beschermende dagcrème met een intensieve anti-aging werking

Geüpdatet op 18 januari 2021 door ELLE Partner
Getest door 50 lezeressen : een beschermende dagcrème met een intensieve anti-aging werking

50 gelukkige winnaars kregen de kans om de Rijke Dagcrème UV 30 van Louis Widmer te testen. Wat vonden ze van de verpakking, de geur, de textuur, de doeltreffendheid en de resultaten? Spoiler: tekenen van huidveroudering kregen het hard te verduren.

Het is geen geheim dat een goede dagcrème essentieel is voor een gezonde huid, vooral als die vaak droog is. Door het ouder worden en de blootstelling aan UV-stralen verliest de huid beetje bij beetje haar elasticiteit en het vermogen om water op te slaan, waardoor er sneller rimpels ontstaan. Daarom is het verstandig om vanaf 30 jaar een crème te vinden die intense hydratatie, UV-bescherming en doeltreffende anti-aging bestanddelen combineert.

Via ons formulier selecteerden we 50 lezeressen en we stelden hen een dagcrème voor die aan al deze behoeftes voldoet: Rijke Dagcrème UV 30 van Louis Widmer.

De belofte? Tekenen van huidveroudering verminderen, de huid intensief hydrateren en een SPF 30-bescherming bieden om de stevigheid en soepelheid van de huid te herstellen en te behouden. Dit alles dankzij een slimme dosering van anti-aging actieve bestanddelen met een bewezen doeltreffendheid. Deze crème bevat een combinatie van twee hyaluronzuren, sterke hydraterende collageenboosters, biostimulatoren die stoffen aanvullen die door het ouder worden schaarser worden, en peptiden om rimpels op te vullen en de bloedsomloop te stimuleren. Dit is wat ze dachten nadat ze de Rijke Dagcrème UV 30 enkele dagen hadden gebruikt.

DE VERPAKKING

Het traditionele, kleine potje lijkt een veilige keuze. Dankzij zijn handige formaat, ideaal voor gemakkelijk gebruik, en zijn luchtdichte deksel, liet deze eenvoudige verpakking onze lezeressen toe om rampen en productverspilling te vermijden (de beroemde "crèmefontain" die naar buiten spuit wanneer je te hard op een tube drukt). De dieppaarse pruimkleur, in combinatie met het geruststellende gewicht en de frisheid van het glas, gaf iedereen een waardevolle indruk.

HET PARFUM

Het parfum is een homerun. Al onze ondervraagde lezeressen reageerden enthousiast op de geur van de Rijke Dagcrème UV 30. Het parfum is delicaat en aangenaam en de subtiele bloemige geur maakt het gebruik van deze ochtendlijke verzorging nog leuker.

DE TEXTUUR

Crèmes voor de droge huid zijn vaak te vet en laten een zwaar gevoel op de huid achter. Maar niet deze crème! Onze lezeressen waren het erover eens dat, hoewel deze verzorging rijk is aan actieve bestanddelen, de romige crème licht wordt bij contact met de huid, wat zorgt voor een onmiddellijke opname en een ‘tweede huid’-effect.

DE RESULTATEN

De crème vormt een perfecte make-upbasis en blijkt extreem hydraterend en rustgevend te zijn voor de overgrote meerderheid van de lezeressen met een droge huid. Deze hydratatie wordt ondersteund door de UV-bescherming, voor een veilig gevoel, dag na dag. Wat betreft de anti-aging werking: de diepte van fijne lijntjes was bij veel respondenten verminderd, de huid was zichtbaar zachter en minder ‘verfrommeld’ bij het opstaan. ‘Zijdezacht’, ‘stevig’, en ‘soepel’ zijn de kernwoorden die de proefpersonen het meest gebruiken om hun huid na gebruik te beschrijven.

DE HUIDTOLERANTIE

Een droge huid is bijzonder gevoelig en vraagt een aangepaste verzorging. We hebben geen enkele negatieve reactie ontvangen over de tolerantie van de crème. Integendeel, de crème wordt uitstekend door de huid verdagen én bevat de juiste dosering van actieve bestanddelen met een bewezen doeltreffendheid.

ZOUDEN ZE DE CRÈME AANBEVELEN?

Ja, zonder enige twijfel. Omdat het hydraterende effect erg intens is, raden ze deze crème aan voor de droge huid. Ze zijn allemaal overtuigd door de textuur, de geur en het boostende anti-aging effect dat de Rijke Dagcrème UV 30 aan de huid geeft bij het ontwaken.

De Rijke Dagcrème UV 30 van Louis Widmer vind je uitsluitend in de apotheek. Adviesprijs: 30,50 voor 50 ml. Deze crème is verkrijgbaar in een licht geparfumeerde versie en een 100% geurvrije variant.

Louis Widmer

Dit artikel kwam to stand in nauwe samenwerking met Louis Widmer.
www.louis-widmer.be
instagram.com/louiswidmerofficial/
www.facebook.com/LouisWidmer.Belgium

Lees ook:
Dit is waarom je in de herfst andere skincare producten nodig hebt
Beauty hotspot: natuurlijke en doeltreffende behandelingen bij Clinique Cinq in Antwerpen
Interview met parfumeur Francis Kurkdjian: "ik wil geuren maken die minstens 10 jaar stand houden"