Plastisch chirurg Paul Nassif lanceert eigen cosmeticalijn

Geüpdatet op 21 april 2022 door Anna Venet en Virginie Dupont
Plastisch chirurg Paul Nassif lanceert eigen cosmeticalijnNassif MD

Dokter Paul Nassif, de ster uit de succesvolle Amerikaanse realityreeks "Botched", is een plastisch chirurg met wereldfaam. Inmiddels heeft hij ook een eigen lijn met verzorgingsproducten: Nassif MD Dermaceuticals. Wij mochten hem enkele vragen stellen.

Je bent een wereldberoemde plastisch chirurg. Waarom wilde je ook een eigen cosmeticamerk?

Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik hoe je de huid zichtbaar gaver, mooier en gehydrateerder kunt maken. Zo schreef ik mijn patiënten vier tot zes weken voor de operatie ook al een peeling- en hydratatiekuur voor. Dat is erg belangrijk om de huid op de ingreep voor te bereiden en vooral om haar elasticiteit te herstellen. Een droge en gedehyrateerde huid is immers niet soepel en bewerkbaar genoeg. Mijn patiënten waren er laaiend enthousiast over en wilden daarna ook weten hoe ze hun huid na de operatie en later tijdens hun dagelijkse verzorgingsroutine konden behandelen. Daarom heb ik maar besloten om mijn eigen cosmeticalijn op te starten.

Hoe heeft je medische kennis je geholpen bij de ontwikkeling van je producten?

Ik ben gespecialiseerd in plastische chirurgie van het gezicht en heb me altijd geconcentreerd op de huid. Jarenlang heb ik de verschillende lagen van de huid bestudeerd en behandeld, en kon ik met eigen ogen de vaak nefaste gevolgen van externe factoren vaststellen. Als de kwaliteit van de huid niet goed zit en als je er zelf geen zorg voor draagt, dan dient chirurgie nergens toe en zal ze niet het gewenste effect hebben. Ik wist hoe belangrijk het is om de huid te exfoliëren en te hydrateren, en dus wilde ik mijn eigen verzorgingsproducten ontwikkelen.

Le docteur Paul Nassif
Dokter Paul Nassif

Hoe lang heb je erover gedaan om dit gamma met verzorgingsproducten te creëren? En uit hoeveel producten bestaat het?

Over mijn allereerste product, de "detox pads", heb ik drie jaar gedaan. Sindsdien duurt het telkens ongeveer twee jaar om één product te ontwikkelen en in totaal bestaat het gamma uit tien producten. Het bevat serums, gezichtsmaskers, hydraterende crèmes en andere, meer gerichte verzorgingsproducten.

Wat is er zo bijzonder aan jouw schoonheidsproducten? Waarin verschillen ze van die van de concurrentie?

Bij mijn cosmeticaproducten ligt de nadruk op exfoliatie en hydratatie. Net zoals je volgens mij nooit genoeg water kunt drinken, kun je ook je huid nooit genoeg hydrateren. Als je al mijn producten samen gebruikt, krijg je, naar mijn mening, de perfecte cocktail. Wat ze anders maakt dan de andere, is hun kwaliteit. Die is uitstekend. Eigenlijk geloof ik gewoon dat mijn producten doeltreffender zijn dan andere cosmeticaproducten op de markt. Dankzij mijn ervaring als chirurg.

Voor wie zijn je verzorgingsproducten bedoeld? Is dat specifiek voor wie plastische chirurgie heeft ondergaan of is je doelgroep groter?

Oorspronkelijk waren mijn producten uitsluitend bestemd voor mijn patiënten. Maar nu kan iedereen ze gebruiken. Iedereen zou zorg moeten dragen voor zijn/haar huid, ongeacht of hij/haar plastische chirurgie heeft gehad. Volgens mij zouden jongeren al vanaf het begin van de puberteit met verzorgingsproducten moeten beginnen.

Wat is HET product dat je alle vrouwen zou aanraden?

Het is heel moeilijk om er slechts één te kiezen. Het beste zou zijn om de "detox pads" met de hydraterende crème te combineren. Maar als ik er echt maar eentje mag kiezen, dan ga ik voor de detox pads. Die helpen werkelijk om de huid op een milde manier te reinigen en te peelen. En ze laten je stralen.

Shop hier

Wat zijn de kerningrediënten van je producten?

De ingrediënten die ik het meeste gebruik in mijn gamma verzorgingsproducten, zijn hyaluronzuur, vitamine C, antioxidanten en retinol. Volgens mij zijn die het doeltreffendst.

Nassif MD, la marque de cosmétiques du Dr Paul Nassif
Nassif MD, cosmeticamerk van Dr. Paul Nassif

Waarom vind je het belangrijk dat je producten vegan zijn?

Eerst en vooral ben ik echt gek op dieren. Ten tweede heb ik studies gelezen die bevestigen dat het gebruik van ingrediënten van dierlijke oorsprong allergische reacties kan opwekken. Die reacties zijn natuurlijk nooit uit te sluiten, maar ik wilde het risico zo veel mogelijk beperken.

Zijn je cosmeticaproducten ook milieuvriendelijk?

Ja, de grondstoffen worden op een ethische manier gewonnen en hun verpakking is recycleerbaar.

Kunnen we, door cosmeticaproducten te gebruiken, plastische chirurgie vermijden of uitstellen?

Ik zou zeggen ja en neen. Uiteraard kan de huid dankzij schoonheidsproducten gezonder worden, jonger ogen en gaan stralen. Je hebt dus niet per se een laser- of botoxbehandeling nodig. Maar met het verstrijken van de jaren wordt de huid natuurlijk wel slapper en verschijnen er rimpels. Dan is een chirurgische ingreep een uitstekende oplossing en een goede aanvulling op de verzorgingsproducten.

Welke nieuwe schoonheidsobsessies zie je nu bij vrouwen opduiken?

Sinds we een mondkapje moeten dragen, willen vrouwen dat hun ogen perfect zijn. Ze willen strakkere ogen en een stralende blik en ze willen af van de rimpels in die zone. Ze willen dat hun ogen er prachtig uitzien, ongeacht of dat nu met cosmeticaproducten of botox moet gebeuren.

Wat is volgens jou de ideale dagelijkse beauty routine?

Het is belangrijk dat we onze huid elke dag reinigen en exfoliëren. En uiteraard dat we ze daarna ook hydrateren. Op die manier ga je eerst alle negatieve effecten neutraliseren van de schade die de huid tijdens de dag heeft opgelopen. Daarna ga je ze diepgaand voeden en verzorgen.

Nassif MD, la marque de cosmétiques du Dr Paul Nassif
Nassif MD, cosmeticamerk van Dr. Paul Nassif

Vandaag worden veel – vooral jonge - vrouwen beïnvloed door sociale media en filters. Welke raad kun jij hen geven om zich goed in hun vel te voelen?

In de eerste plaats moet je jezelf graag zien. Je moet jezelf aanvaarden zoals je bent. Filters zijn fun, maar het is wat je in de spiegel ziet, dat telt. Dat moet je aanvaarden en ervan houden. Let goed op met sociale netwerken en de kritiek die daar wordt gespuid, want daar kun je je echt heel rot door gaan voelen. Je moet in harmonie zijn met wie je binnenin bent, je moet zelfvertrouwen hebben. Plastische chirurgie kan daarbij helpen, maar het is geen mirakeloplossing. Je moet van jezelf houden, vanbinnen en vanbuiten. En daarbij kan het een groot verschil maken als je goed voor jezelf en voor je huid zorgt.

LEES OOK

Hoe kies je het juiste serum voor jouw huid?

Dit zijn de beste hydraterende gezichtsmaskers voor een droge huid

Getest: 100% natuurlijke dagcrèmes boordevol flowerpower voor elk huidbeeld