Getest: 100% natuurlijke dagcrèmes boordevol flowerpower voor elk huidbeeld

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Getest: 100% natuurlijke dagcrèmes boordevol flowerpower voor elk huidbeeldElle x Dr.Hauschka

75 ELLE-lezeressen mochten drie weken lang de nieuwe vloeibare dagcrème van het natuurlijke cosmeticamerk Dr. Hauschka testen. Het verdict? Dat lees je hier.

De lezeressen kregen na het beantwoorden van enkele vragen zowel de Reinigingsmelk, Gezichtslotion alsook de Vloeibare Dagcrème aangepast aan hun huidbeeld thuis toegestuurd. Samen vormen deze producten de befaamde 3-stappen routine van Dr. Hauschka, die het natuurlijke dag ritme van de huid volgt. De producten van het beautymerk staan er immers om bekend met hun 100% natuurlijke ingrediënten de huid bij te staan in haar zelfherstellend proces. Wat ons testpanel van de gloednieuwe vloeibare dagcrèmes boordevol flowerpower vond, ontdek je hieronder.

producten_dr.hauschka
Dr.Hauschka

Activerende Vloeibare Dagcrème

 De lezeressen met een droge, doffe huid ontvingen de Activerende Vloeibare Dagcrème. Deze stimuleert de natuurlijke vocht- en vethuishouding van de huid dankzij diep hydraterende ingrediënten als abrikozenpitolie. Sara (34 jaar) vertrouwt ons toe: “Mijn huid heeft een gezonde glow na gebruik van de dagcrème. De crème heeft bovendien een zalige geur en smelt echt in de huid.” Drie op de vier lezeressen vinden dat de dagcrème doet wat hij belooft. Daarbij vindt 87% dat de vloeibare dagcrème een aangename textuur heeft. “Ik vind de textuur van de dagcrème heel aangenaam. Hij smeert mooi uit en dringt goed door in de huid. Het pompje is super praktisch en hygiënisch”, aldus Noemie (33 jaar). Verder zegt 73% een verbetering van de huid te merken, dat beaamt Cécile (34 jaar): “Mijn huid is minder droog en minder dof.” Aurélia (35 jaar) heeft dan weer minder last van oneffenheden. Tenslotte zou 80% van het testpanel de crème aanraden aan een familielid, vriendin of collega. “De dagcrème is zeer eenvoudig aan te brengen en heeft een frisse geur. Slecht een klein pompje is voldoende voor het hele gezicht”, besluit Lisa (27 jaar).

Kalmerende Vloeibare Dagcrème

Diegenen met een gevoelige huid met roodheid kregen de Kalmerende Vloeibare Dagcrème voorgeschreven. Deze beschermt en egaliseert de huid met behulp van bestanddelen als Hondsroos, een plant met hydraterende en verbeterende eigenschappen. 86% van het testpanel merkte een verandering in de huid op, en dat al na slechts enkele dagen. “Mijn teint is egaler en stralender. Kleine roodheden vervagen en dat is echt een pluspunt. Uitstekend product!”, zegt Nancy (45 jaar).  Maar liefst 93% van de lezeressen zegt een minder gevoelige en droge huid te hebben na het gebruik van de dagcrème. “Mijn huid blijft de hele dag door gehydrateerd”, aldus Diana (34 jaar). Ook de textuur wordt gesmaakt door het testpanel, Elisabeth (26 jaar) getuigt: “Ik vind het een soepele, hydraterende crème. Hij smeert vlot uit en trekt snel in.” Wat ook meermaals terugkomt uit de ervaringen van de lezeressen is dat hun huid zichtbaar zachter aanvoelt - of om het met de woorden van Charlotte (32 jaar) te zeggen “fluweelzacht.”

Balancerende Vloeibare Dagcrème 

De leden van het testpanel die een gemengde huid met onzuiverheden hebben, testten de Balancerende Vloeibare Dagcrème. Deze brengt de gemengde huid met een glimmende T-zone en droge wangen in balans en vermindert onzuiverheden. De crème bevat onder andere Wondklaver en Oost-Indische Kers, die ontstekingsremmend werkt en onzuiverheden te lijf gaat. 87% van het testpanel vindt dat de dagcrème een aangename geur bezit. “De crème smelt in mijn huid en maakt van mijn beautyroutine een aangenaam moment voor mijn tast- en reukzin”, aldus Marie (44 jaar). Bovendien is het volledige testpanel het erover eens dat de vloeibare dagcrème gemakkelijk aan te brengen is. Dat bevestigt Kristel (38 jaar): “De vloeibare dagcrème heeft een aangename textuur en dringt heel snel de huid in. Mijn gezicht voelt gevoed, niet vettig en blinkt ook minder.” Daarnaast zegt acht op de tien lezeressen dat hun huid de hele dag door verzorgd en beschermd aanvoelt na het aanbrengen van de Balancerende Vloeibare Dagcrème. Sofia (46 jaar) merkt op: “Mijn huid is minder vet, egaler en mijn poriën zijn minder zichtbaar. De dagcrème vormt trouwens een uitstekende basis voor make-up.” Tenslotte geven de testers de crème gemiddeld als rapportcijfer een 8/10. Ook Nele (37 jaar) is tevreden: “Mijn huid is egaler en minder vet. Ik heb bovendien minder uitbraken van acne.”

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Dr. Hauschka.

drhauschka.be

Lees ook

Pigmentvlekken verminderen: met dit beauty-ritueel blijft je teint mooi egaal

In deze tuin groeit het bijzondere geheim van dr. Hauschka

Dit zijn de beste beautyproducten van de wereld!