Pigmentvlekken verminderen: Met dit beauty-ritueel blijft je teint mooi egaal

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Pigmentvlekken verminderen: Met dit beauty-ritueel blijft je teint mooi egaalElle x Eucerin

Heb je de laatste jaren iets te vaak onbeschermd in de zon gezeten, met ontsierende bruine vlekken op je gezicht of je armen als resultaat? Grote kans dat het om hyperpigmentatie gaat. Geen nood, wij verklappen je onze schoonheidsverzorging waarmee je pigmentvlekken doeltreffend aanpakt.

Een mooie huid geeft je zelfvertrouwen een boost, daarom is het erg belangrijk om er heel goed zorg voor te dragen. Dat doe je niet alleen door je gezicht dagelijks te reinigen en te hydrateren maar ook door op te letten met de zon. Een mooi bruin kleurtje is natuurlijk leuk, maar bij te veel zonneschijn kan je naast een sunkissed look ook ontsierende pigmentvlekken zien verschijnen. Gelukkig bestaat er een oplossing die deze donkere vlekjes snel en zichtbaar doet verminderen.

Hoe ontstaat hyperpigmentatie?

Maar wat zijn pigmentvlekken nu eigenlijk? Hyperpigmentatie ontstaat door een overproductie aan melanine in bepaalde huidzones. Vaak is de zon de grote boosdoener, maar er zijn ook andere oorzaken die voor donkere verkleuringen kunnen zorgen. Wanneer je zwanger bent of de pil neemt kunnen er ook bruine zones op je gezicht of armen opduiken, het bekende zwangerschapsmasker. Meestal zijn ze onregelmatig van vorm en ze kunnen vrij groot worden. Ook een onzuivere huid of cosmetische behandelingen zoals dermabrasie, laserbehandelingen en chemische peelings kunnen hun sporen achterlaten op je gezicht en post-inflammatoire hyperpigmentatie veroorzaken. Heb je zelf last van pigmentvlekken? Wees gerust, je bent zeker niet alleen. Hyperpigmentatie treft één op drie vrouwen*, ongeacht huidskleur of leeftijd.

Hoe kun je pigmentvlekken het best laten verminderen?

Wil je graag je egale teint terug? Kies dan voor een uitgekiend beauty-ritueel dat bestaat uit producten die echt werken, zoals het Anti-Pigment-gamma van Eucerin®. Deze verzorgingslijn bevat Thiamidol**, een actief bestanddeel dat de productie van melanine tegengaat zodat er geen nieuwe vlekjes ontstaan en bestaande vlekken lichter worden. De eerste resultaten zijn al zichtbaar na twee weken*** gebruik. Het kostte de Laboratoria van Eucerin® 10 jaar onderzoek en meer dan 50.000 tests op mogelijke ingrediënten om de effectiviteit van deze uitzonderlijke substantie te ontdekken. In het Anti-Pigment gamma zit een Dagcrème met SPF30, een Nachtcrème, een Spot Corrector en het succesvolle Serum Duo. Dit product kreeg een nieuwe verpakking waardoor je het nog gemakkelijker kan doseren. Daarnaast ontwikkelde Eucerin® ook een zonneproduct specifiek voor de hypergepigmenteerde huid, de Sun Fluid Pigment Control SPF 50+. Zo kan je je mooie perzikhuidje blijven behouden, zelfs wanneer je aan het zonnebaden bent.

Een levensveranderend effect

Dat ontsierende vlekken in je gezicht allesbehalve aangenaam zijn, daar weet de 34-jarige Petra alles van. Ze vertelt dan ook enthousiast over het positieve effect dat het Eucerin® Anti-Pigment gamma op haar huid én op haar zelfvertrouwen heeft gehad. “Hyperpigmentatie beïnvloedde niet alleen mijn carrière, maar ook mijn privéleven en mijn zelfvertrouwen. Er waren dagen dat ik de deur niet uit wilde omdat ik mij zo lelijk en abnormaal voelde”, getuigt Petra. Gelukkig veranderde dat volledig wanneer ze de Anti-Pigmentproducten van Eucerin® ontdekte. “Ik gebruik de Eucerin-producten nu zes weken en het is geweldig. Ik heb dit nooit eerder ervaren. Niets hielp, tot nu. Ik ben zo blij!”

*Bron: onderzoek Instar, Consumer Tracking, 500 respondenten, België, 2019 — in de apotheek en parafarmacie verkrijgbare verzorgingsproducten: 36% van de vrouwen ouder dan 18 jaar zegt getroffen te zijn.

**Thiamidol gepatenteerd in Frankrijk, België, Nederland (EP 2 758 381 B1). Gebruik producten die Thiamidol bevatten maximaal 4 keer per dag.

***Klinische score gerealiseerd bij 32 tot 35 personen (afhankelijk van het geteste product).

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eucerin®.

Eucerin.be

Lees ook:

Welke detoxkuur past bij jou? 

Deze 5 superfoods zijn onmisbaar voor fit girls

Lockdown: deze Belgische studio's bieden online workouts aan