Lockdown: deze Belgische studio’s bieden online workouts aan

Gepubliceerd op 10 februari 2021 door ELLE België
Lockdown: deze Belgische studio’s bieden online workouts aan

Lockdown part two is here, met als enige verschil het seizoen waarin we ons bevinden. Tijdens de herfst- en wintermaanden is het crucialer dan ooit om te blijven bewegen, al is de motivatie soms ver te zoeken als we naar buiten kijken. De workouts van deze Belgische studio's kunnen je daar misschien wel bij helpen.

Pilates, stretchen, yoga en dansen zijn de ideale uitlaatklep voor alle frustraties en zijn krachtige wapens tegen stress. Daarnaast versterkt voldoende beweging je immuunsysteem en  zorgt het voor een sterk en gestroomlijnd lichaam. Online zijn heel wat workouts te vinden, maar probeer ook eens een paar lokale (digitale) lessen mee te pikken. De Corona crisis en bijbehorende lockdown betekent voor veel zelfstandige studio’s en coaches immers een regelrecht drama. Reformers, Cadillacs, sportmateriaal en uiteraard ook de huur van hun studio: het zijn grote investeringen voor mensen die plots zonder inkomen komen te zitten. Je kan ze helpen door hun lessen virtueel mee te beleven en zo de studio draaiende te houden. Veel plezier en geniet van je workout:

DECATHLON

Sportketen Decathlon zet zich in om jou aan het bewegen te krijgen. De online welzijn- en bewegingsprogramma's bestaan in drie versies: Family Fit & Fun, Bewust Meer Veerkracht en Power Up. Elke module heeft specifieke doelen met aangepaste video's. Meerdere keren per week kan je zo live lessen volgen met verschillende Nederlandstalige coaches. Deze lessen variëren van intense HIIT-workouts tot relaxatiesessies. Les gemist? De video's blijven bewaard, waardoor je zoveel kan sporten wanneer je wil!

sporten thuis lockdown live lessen

Om het programma compleet te maken wordt ook voedingsadvies gegeven in de vorm van gezonde recepten, en kan je beroep doen op een persoonlijke coach. De programma's duren één tot acht weken, afhankelijk van jouw doelen, en kosten 10 euro per week.

Animo Studios

workouts online
Instagram: @animo.brussels

Animo is de eerste premium boutique fitness van Brussel en opende in september zijn deuren. Het aanbod? Een fitnesszaal gecombineerd met een high-end hospitality experience. Je betaalt enkel voor de workouts die je meedoet (geen dure lidkaart en eindeloos schuldgevoel, dus) en inbegrepen in de prijs zit het gebruik van douches en kleedkamers, handdoeken en luxueuze, natuurlijke producten. De workouts zijn onderverdeeld in drie categorieën: ride, train en move en na je workout kan je een gezond drankje meepikken in de prachtige bar... Wanneer sportzalen uiteindelijk terug open mogen, of course. In the meantime zijn ze bij Animo zo lief om gratis workouts aan te bieden.

De workouts vind je terug op hun Instagrampagina en website

Squad Brussels

gratis workouts
© SQUAD

Ook deze studio opende zijn deuren nog niet zo lang geleden (begin juli). Het concept is opnieuw een boutique club die prachtig ingericht is, not your average sportclub dus, inclusief hippe bar voor een heerlijke smoothie achteraf. Bij Squad ligt de nadruk op intensieve workouts en het ontwikkelen van kracht dankzij HIT-sessies van 50 minuten. Deze parel onder sportclubs ligt op de Louizalaan, maar voorlopig mogen we er natuurlijk niet heen. Gelukkig bieden ook de coaches van Squad gratis online workouts (full body, abs en recovery) aan op hun Instagrampagina, let's go!

De workouts vind je hier.

ORSI YOGA PILATES

In tijden van angst en paniek kan yoga wonderen doen, en die mirakels halen we bij Orsolya Nagyistok -Orsi voor de ingewijden. De Hongaarse pilates en yoga expert opende vorig jaar haar eigen home studio in Brussel en biedt naast Cadillac, reformer en mat trainingen ook een resem verschillende yoga disciplines aan. Yoga, saai? Niet bij Orsi. Haar pittige workouts mochten wij reeds verschillende keren aan den lijve ondervinden en enkele jaren geleden blikten we met haar een reeks stevige workout video’s in -je vindt ze op het ELLE YouTube kanaal.

Om de schade van de lockdown wat te beperken, biedt ze drie populaire lessen nu ook online aan: voor een luttele 5€ (en dat is niets!) kan je online mat Pilates (met props), Vinyasa yoga en Leg Bum Tummy workouts volgen.

Elke dag les, inschrijven kan via Orsi Yoga Pilates.

(Meer van onze Orsi workouts vind je hier.)

BALLET WORKOUT 

Digitale pirouettes dan weer bij Tatevik Mkrtoumian, de oprichtster van het Antwerpse Ballet Workout. Ze biedt gratis online lessen aan die basis balletoefeningen en stretching combineren om je coördinatie, lenigheid, postuur en conditie op peil te houden -of, waarom niet, te verbeteren. 

Daarnaast bestaat er ook een Ballet Workout app (hier voor de android versie) waarop je ruim 100 leuke oefeningen zoals de Bedtime Stretch, 5 minutes morning routine of split challenge vindt. Je kan je workouts targetten op lichaamsdeel, of voor een all-round training gaan. De oefeningen worden begeleid door voice-over én klassieke pianomuziek, alsof er echt een prima ballerina naast je staat les te geven. 

YOGA ROOM

Ook de Brusselse Yoga Room gaat online en plant een viertal lessen per dag in. De workouts zijn volledig gratis en ook de lopende abonnementen bij de studio worden tijdelijk kosteloos opgeschort, mààr de studio vraagt er wel wat solidariteit voor terug. De coaches zijn stuk voor stuk onafhankelijken en verdienen eigenlijk niets tijdens deze bange weken, maar je kan ze helpen door een donatie naar keuze over te maken bij elke les.

Het lessenschema vind je in de Yoga Room app of via @yoga.room, en elke les blijft 48 uur online staan.

Meer info via Yoga Room Online.

YOGA FACTORY

De Yoga Factory in Antwerpen behoeft geen introductie meer, en biedt haar leden -maar enkel de leden- de komende weken online lessen aan via het @YogaFactoryTV account. In het aanbod: klassieke yoga en Pilates, maar ook pregnancy flow, barre workout en een leuke trampoline workout. Lid worden kan via Yoga Factory

Meer lezen?
Dit is de meest populaire abs workout van het moment
Workout van de week: pilates met Daphne Velghe