Lockdown: deze Belgische studio’s bieden online workouts aan

Geüpdatet op 18 maart 2020 door Isabelle
Lockdown: deze Belgische studio’s bieden online workouts aan

Lockdown special! Blijven bewegen, gezonde workouts en self-care zijn meer dan ooit belangrijk tijdens deze bange dagen. Voeg daar een beetje solidariteit aan toe en je hebt een knaller van een workout. 

Pilates, stretchen, yoga en dansen zijn de ideale uitlaatklep voor alle frustraties en zijn krachtige wapens tegen stress. Bovendien zorgen ze voor een sterk en gestroomlijnd lichaam. Online zijn heel wat workouts te vinden, maar probeer ook eens een paar lokale (digitale) lessen mee te pikken. De Corona crisis en bijbehorende lockdown betekent voor veel zelfstandige studio’s en coaches immers een regelrecht drama. Reformers, Cadillacs, sportmateriaal en uiteraard ook de huur van hun studio:  het zijn grote investeringen voor mensen die plots zonder inkomen komen te zitten. Je kan ze helpen door hun lessen virtueel mee te beleven en zo de studio draaiende te houden. Veel plezier en geniet van je workout:

ORSI YOGA PILATES

In tijden van angst en paniek kan yoga wonderen doen, en die mirakels halen we bij Orsolya Nagyistok -Orsi voor de ingewijden. De Hongaarse pilates en yoga expert opende vorig jaar haar eigen home studio in Brussel en biedt naast Cadillac, reformer en mat trainingen ook een resem verschillende yoga disciplines aan. Yoga, saai? Niet bij Orsi. Haar pittige workouts mochten wij reeds verschillende keren aan den lijve ondervinden en enkele jaren geleden blikten we met haar een reeks stevige workout video’s in -je vindt ze op het ELLE YouTube kanaal.

Om de schade van de lockdown wat te beperken, biedt ze drie populaire lessen nu ook online aan: voor een luttele 5€ (en dat is niets!) kan je online mat Pilates (met props), Vinyasa yoga en Leg Bum Tummy workouts volgen.

Elke dag les, inschrijven kan via Orsi Yoga Pilates.

(Meer van onze Orsi workouts vind je hier.)

BALLET WORKOUT 

Digitale pirouettes dan weer bij Tatevik Mkrtoumian, de oprichtster van het Antwerpse Ballet Workout. Ze biedt gratis online lessen aan die basis balletoefeningen en stretching combineren om je coördinatie, lenigheid, postuur en conditie op peil te houden -of, waarom niet, te verbeteren. Volg de Facebookpagina van Ballet Workout voor meer info -de eerste les vindt alvast donderdag 19 maart om 20u plaats.

Daarnaast bestaat er ook een Ballet Workout app (hier voor de android versie) waarop je ruim 100 leuke oefeningen zoals de Bedtime Stretch, 5 minutes morning routine of split challenge vindt. Je kan je workouts targetten op lichaamsdeel, of voor een all-round training gaan. De oefeningen worden begeleid door voice-over én klassieke pianomuziek, alsof er echt een prima ballerina naast je staat les te geven. Leuk extraatje: komende week is de app gratis, dus waarom van een nood geen deugd maken en deze geweldige manier van sporten ontdekken?

YOGA ROOM

Ook de Brusselse Yoga Room gaat online en plant een viertal lessen per dag in. De workouts zijn volledig gratis en ook de lopende abonnementen bij de studio worden tijdelijk kosteloos opgeschort, mààr de studio vraagt er wel wat solidariteit voor terug. De coaches zijn stuk voor stuk onafhankelijken en verdienen eigenlijk niets tijdens deze bange weken, maar je kan ze helpen door een donatie naar keuze over te maken bij elke les.

Het lessenschema vind je in de Yoga Room app of via @yoga.room, en elke les blijft 48 uur online staan.

Meer info via Yoga Room Online.

YOGA FACTORY

De Yoga Factory in Antwerpen behoeft geen introductie meer, en biedt haar leden -maar enkel de leden- de komende weken online lessen aan via het @YogaFactoryTV account. In het aanbod: klassieke yoga en Pilates, maar ook pregnancy flow, barre workout en een leuke trampoline workout. Lid worden kan via Yoga Factory