Thuis sporten? Deze Belgische en internationale studio’s bieden online workouts aan

Geüpdatet op 29 augustus 2023 door Daphne Dorgelo en ELLE België
Thuis sporten? Deze Belgische en internationale studio’s bieden online workouts aan Foto: The Balance Club

Als de sportschool niet beschikbaar is, is het tijd om de zetel naar achteren te schuiven, de yogamat af te stoffen en een streamingplatform in te schakelen. Maar welke kies je?

Geen parkeerproblemen, geen wachtrijen voor apparatuur, geen zorgen om ongemakkelijke blikken van anderen... Veel mensen kiezen ervoor om hun workout vanuit huis te doen in plaats van op locatie. Wij zijn fan! Maar als het aan ons ligt, kan het gebrek aan een energieke lesomgeving ons soms de das omdoen om te beginnen. Daarom gingen we op zoek naar een sportplatformen met online workouts van Belgische en internationale studio's die aan inspiratie niet onderdoen aan de fysieke plekken.

The Balance Club

De Balance Club is opgericht door de Belgische tweelingzussen Katleen en Liesbet Baum en biedt verschillende disciplines, zoals yoga en pilates, in korte en creatieve flows. Een beetje de Netflix van yoga en Pilates, dus. Over het niveau hoef je je niet druk te maken: de workouts komen in allerlei soorten en maten, variërend van 'full body' sessies tot routines die zich richten op specifieke delen van het lichaam, inclusief op pilates geïnspireerde lessen en yoga-flows. Wat zal jij lean worden! En over je drukke schema hoef je je evenmin zorgen te maken: de flexibele duur van elke sessie, variërend van 5 tot 30 minuten, maakt het mogelijk om ze er op elk moment tussen te squeezen.

Als lid van The Balance Club kun je je verwachten aan wekelijkse workouts, uitdagende programma's op maat en speciale aanbiedingen. De informatieve nieuwsbrieven die je zal ontvangen bieden eveneens waardevol inzicht op het gebied van beweging, gezondheid en welzijn. Zie het dus misschien niet als een online sportabonnement, maar als een gehele levensstijl verandering.

Het lidmaatschap van The Balance Club is beschikbaar voor €39/maand of €288/jaar (24/maand).

Decathlon

Sportketen Decathlon zet zich in om jou aan het bewegen te krijgen. De online welzijn- en bewegingsprogramma's bestaan in drie versies: Family Fit & Fun, Bewust Meer Veerkracht en Power Up. Elke module heeft specifieke doelen met aangepaste video's. Meerdere keren per week kan je zo live lessen volgen met verschillende Nederlandstalige coaches. Deze lessen variëren van intense HIIT-workouts tot relaxatiesessies. Les gemist? De video's blijven bewaard, waardoor je zoveel kan sporten wanneer je wil!

sporten thuis lockdown live lessen

Om het programma compleet te maken wordt ook voedingsadvies gegeven in de vorm van gezonde recepten, en kan je beroep doen op een persoonlijke coach. De programma's duren één tot acht weken, afhankelijk van jouw doelen, en kosten 10 euro per week.

Animo Studios

Animo is de eerste premium boutique fitness van Brussel en opende in september zijn deuren. Het aanbod? Een fitnesszaal gecombineerd met een high-end hospitality experience. Je betaalt enkel voor de workouts die je meedoet (geen dure lidkaart en eindeloos schuldgevoel, dus) en inbegrepen in de prijs zit het gebruik van douches en kleedkamers, handdoeken en luxueuze, natuurlijke producten. De workouts zijn onderverdeeld in drie categorieën: ride, train en move en na je workout kan je een gezond drankje meepikken in de prachtige bar... Maar kies je er liever - om welke reden dan ook - ervoor om thuis te sporten? Dan kun je vooralsnog de Animo experience meemaken onder de noemer 'Animo Alive'. Er staan honderden video's van deskundige instructeurs in HIIT, kracht, yoga, barre, pilates en meer online zodat je een les kunt vinden die bij jouw doelen past.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANIMO Studios (@animo.brussels)

Orsi Yoga Pilates

In tijden van angst en paniek kan yoga wonderen doen, en die mirakels halen we bij Orsolya Nagyistok -Orsi voor de ingewijden. De Hongaarse pilates en yoga expert opende vorig jaar haar eigen home studio in Brussel en biedt naast Cadillac, reformer en mat trainingen ook een resem verschillende yoga disciplines aan. Yoga, saai? Niet bij Orsi. Haar pittige workouts mochten wij reeds verschillende keren aan den lijve ondervinden en enkele jaren geleden blikten we met haar een reeks stevige workout video’s in -je vindt ze op het ELLE YouTube kanaal.

Maar ook online kun je de populaire lessen volgen: voor een kleine €5 (en dat is niets!) kan je online mat Pilates (met props), Vinyasa yoga en Leg Bum Tummy workouts volgen.

Technogym

Wil je afvallen? Prestaties verbeteren? Of denk je meer aan je algehele gezondheid? Misschien wil je gewoon fit blijven? Wat je doel ook is, de Technogym App stemt zich erop af. Dankzij een ruime keuze aan on-demand videoworkouts en een persoonlijk plan dat bij jou en je voortgang en levensstijl past, leer je te trainen op maat van jouw profiel en wensen. Elke dag biedt de app jou de meest geschikte workout door wetenschappelijk onderzoek, AI en boeiende, uitdagende videocontent te combineren. Dat doe je overigens niet alleen, maar live met tegenstanders wereldwijd.

Je kunt in dit geval Technogym-apparatuur in huis hebben of die in de sportschool gebruiken en zo toegang krijgen tot de vide's op de console van het apparatuur. Maar ook biedt de app je lichaamsgewichttrainingen, met en zonder tools, rechtstreeks op je mobiel of je tv voor de unieke en onweerstaanbare Technogym wellnesservaring. Het kan dus beide!

Je kunt er ook een schepje bovenop doen door een Technogym Plus-abonnement aan te schaffen. Hiermee krijg je toegang tot de Technogym Sessions met trainingservaringen van de beste trainers. Elke week komt er een nieuwe 'Sessions' online, zoals yoga, boksen, HIIT, hardlopen en krachttraining en nog veel meer. Het Technogym Plus-abonnement kost € 8,99 p/m of € 89,99 p/j.

Yoga Room

Ook de Belgische Yoga Room ging eerder al online met hun 'Yoga Room TV'. Hiermee kun je op elk moment de lessen volgen van je favoriete trainers, maar dan met het gemak van je eigen huis. Je kunt een gratis 7-dagen trial doen, daarna geniet je van onbeperkte toegang tot alle opgenomen yogalessen voor slechts €10 per maand. Namasté!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YOGA ROOM (@yoga.room.brussels)