SOS donkere kringen: tips en tricks om wallen te verhelpen

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
SOS donkere kringen: tips en tricks om wallen te verhelpen Imaxtree

We hebben allemaal wel eens last van slapeloze nachten, stress of vermoeidheid. In de meeste gevallen is dit - jammer genoeg - meteen van ons gezicht af te lezen in de vorm van wallen. Wat kan je hier aan doen?

De simpelste remedie tegen wallen is uiteraard een goede nachtrust, voldoende hydratatie en geen alcohol. Jammer genoeg is dit in ons druk leventje niet altijd makkelijk. Enkele tips tegen wallen en donkere kringen:

Breng koelte onder je ogen

Komkommerschijfjes? Koude theezakjes? Lepeltjes in de vriezer? Geloof het of niet, deze trucjes werken echt. Toch wanneer je wallen het gevolg zijn van vochtophoping onder je ogen. Dit kan je krijgen door te weinig slaap, alcohol, te veel zout of een te laag hoofdkussen. Wij rennen alvast naar de supermarkt om extra komkommers en thee.

wallen sos donkere kringen theezakjes
Shutterstock

Masseer je oogcontour

Dit is een goede optie, maar opnieuw enkel wanneer jouw wallen het gevolg zijn van vochtophoping. Masseer je oogcontour zachtjes van de binnenste naar de buitenste ooghoek, op deze manier kan je het vocht afvoeren.

Opgelet: Ga voorzichtig te werk, want door in je ogen te wrijven of door aan je oogcontour te trekken bestaat de kans dat je het probleem erger maakt.

Investeer in een oogcrème

Heb je een oogcrème echt nodig? Wanneer je weinig last hebt van kwaaltjes als wallen, rimpeltjes of droogte, is een reguliere dagcrème een uitstekende optie. Echter, vaak vragen je oogcontouren wat extra TLC. De huid is er droger en meer gevoelig voor verkleuringen en fijne lijntjes. Maar wees realistisch: wallen wegwerken gebeurt niet in een-twee-drie. Smeer geduldig minstens een keer per dag, het zal lonen op lange termijn.

De omega-vetzuren in deze oogcrème van Paula's Choice voeden de huid en vult fijne lijntjes op. Antioxidanten kalmeren een geïrriteerde huid en verhelderen wallen onder de ogen. Deze formule is niet te zwaar en trekt snel in, goed voor zowat alle huidtypes!

paula's choice
Paula's Choice Omega+ Eye Cream, €38

Shop hier

De Hydro Boost Oogcrème Gel van Neutrogena fungeert als een groot glas water voor je oogcontouren bij het ontwaken. Het geeft vermoeide ogen een frisse boost dankzij een stevige dosis hyaluronzuur. De aangename, lichte geltextuur maakt je wakker en laat je stralen.

wallen oogcrème
Neutrogena Hydra Boost Oogcrème Gel, €12,99

Shop hier

Bobbi Brown breidt haar bestselling primers voor het gelaat nu uit met eentje voor onder de ogen. Deze oogcrème vervult meerdere taken in één: terwijl de rijke crème intens hydrateert, verzorgt en verzacht, zorgt de primer in dit product voor een perfecte, gladde basis. Een toefje concealer, en klaar.

Bobbi Brown wallen oogcrème
Bobbi Brown Vitamin Enriched Eye Base oogcrème, €46

Shop hier

DIY kurkuma oogmasker

Last van donkere kringen? Dan is dit masker echt iets voor jou. De actieve werking van kurkuma zorgt ervoor dat donkere kleuren vervagen, ideaal dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Farah Dhukai (@farahdhukai) op

Ingrediënten

  • Snuifje kurkuma
  • 1 tl agar agar
  • 3 tl  kokend water

Methode

Meng alle ingrediënten in een kleine kom, laat even afkoelen en breng vervolgens aan op je wallen. Wacht 15 minuten, tot je het masker voorzichtig kan aftrekken

Een goede concealer doet wonderen

Heb je echt alles al geprobeerd, maar lijkt niets te helpen? Een concealer is je beste vriend. 

concealer wallen
Babor 3D Firming Concealer, €24,90

Shop hier

Tip: gebruik een concealer die lichter is dan je foundation. Laat het product eerst even zitten onder de ogen, en smeer de concealer dan al deppend (niet wrijvend!) uit.

Op zoek naar nog meer tips voor een optimale en stralende huid? Lees dan zeker ook