SOS donkere kringen: tips en tricks om wallen te verhelpen

Geüpdatet op 9 mei 2019 door ELLE België
SOS donkere kringen: tips en tricks om wallen te verhelpen

We hebben allemaal wel eens last van slapeloze nachten, stress of vermoeidheid. In de meeste gevallen is dit - jammer genoeg - meteen van ons gezicht af te lezen in de vorm van wallen. Wat kan je hier aan doen?

De simpelste remedie tegen wallen is uiteraard een goede nachtrust, voldoende hydratatie en geen alcohol. Jammer genoeg is dit in ons druk leventje niet altijd makkelijk. Enkele tips tegen wallen en donkere kringen:

1/

Cool it down

Komkommerschijfjes? Koude theezakjes? Lepeltjes in de vriezer? Geloof het of niet, deze trucjes werken echt. Toch wanneer je wallen het gevolg zijn van vochtophoping onder je ogen. Dit kan je krijgen door te weinig slaap, alcohol, te veel zout of een te laag hoofdkussen. Wij rennen alvast naar de supermarkt om extra komkommers en thee.

wallen sos donkere kringen theezakjes

2/

Massage

Dit is een goede optie, maar opnieuw enkel wanneer jouw wallen het gevolg zijn van vochtophoping. Masseer je oogcontour zachtjes van de binnenste naar de buitenste ooghoek, op deze manier kan je het vocht afvoeren.

Opgelet: Ga voorzichtig te werk, want door in je ogen te wrijven of door aan je oogcontour te trekken bestaat de kans dat je het probleem erger maakt.

3/

Smeren maar

De meeste crèmes beloven wallen weg te werken, maar vaak bereik je pas effect op lange termijn. Opteer je toch voor een oogcrème? Gebruik er dan eentje met zonnefactor 30. Als de oogcrème die je wilt gebruiken geen zonnefilter bevat, breng dan eerst je oogcrème aan en vervolgens een moisturizer, foundation of concealer met SPF 30.

Avène Refreshing Eye Contour Care

avène oogcreme wallen donkere kringen

Deze oogcrème met rode-vruchtenextract is speciaal voor de gevoelige, vermoeide huid en belooft de ogen te hydrateren en ontzwellen. Breng de créme 's ochtends en 's avonds aan met een masserende beweging om de bloedcirculatie te verbeteren.

4/

DIY kurkuma oogmasker

Last van donkere kringen? Dan is dit masker echt iets voor jou. De actieve werking van kurkuma zorgt ervoor dat donkere kleuren vervagen, ideaal dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Farah Dhukai (@farahdhukai) op

Ingrediënten

  • Snuifje kurkuma
  • 1 tl agar agar
  • 3 tl  kokend water

Methode

Meng alle ingrediënten in een kleine kom, laat even afkoelen en breng vervolgens aan op je wallen. Wacht 15 minuten, tot je het masker voorzichtig kan aftrekken

5/

Ten einde raad?

donkere_kringen_wallen_verbergen

Heb je echt alles al geprobeerd, maar lijkt niets te helpen? Dan kan je het best opteren om je wallen weg te werken met concealer. Wij gaan ervan uit: 'Wat je niet ziet, is er niet!'

Tip: gebruik een concealer die lichter is dan je foundation, en breng deze aan in een V-vorm onder je ogen.

Op zoek naar nog meer tips voor een optimale en stralende huid? Lees dan zeker ook

(Stagiaire Kaat Monsieur)