10 zomerse parfums die je (wil) meenemen op vakantie

Geüpdatet op 22 april 2022 door Lore Ginneberge
10 zomerse parfums die je (wil) meenemen op vakantie © L'Oreal Press

Ligt je vakantie al weer even achter je of moet je nog even geduld uitoefenen? Meer dan deze parfums verstuiven en eens goed snuiven is er niet aan om je meteen in zonniger oorden te wanen.

Trek je deze zomer naar Parijs, de Italiaanse kust of geniet je in je achtertuin van een staycation? Ontdek hier een geur die het best bij jouw vakantieplannen past. Smell ya later!

Utopia Vanilla Coco van Kayali

Voor haar laatste creatie liet Mona Kattan zich inspireren op reizen naar verre oorden: "Ik miste het reizen zo erg en wilde dat euforische gevoel van wanneer je op een tropische vakantie bent, opnieuw creëren door middel van de kracht van de geur en onze verbeelding", aldus de Kayali-oprichtster. Utopia Vanilla Coco is een olfactorische reis langs Italiaanse citroenbomen, Arabische jasmijnbloesems, tropische kokospalmen en vanillebloemen in Madagaskar.

kayali parfum
Utopia Vanilla Coco, Kayali, €68 voor 50 ml

Shop hier

My Way Intense van Giorgio Armani

De originele My Way is een ode aan inspirerende ontmoetingen, intense ervaringen en absolute vrijheid. Het wereldse karakter van dit parfum wordt nu versterkt met een hart van tuberoos uit India, een crèmige toevoeging aan de oranjebloesems uit Egypte, het sandelhout uit Nieuw-Caledonië en sensuele vanille uit Madagaskar.

zomerse parfums
My Way Intense, Giorgio Armani, €90,50 voor 50 ml

Shop hier

Fico di Amalfi van Acqua Di Parma

Dat Acqua di Parma op en top Italiaans is, hoeft niet gezegd. Het label zet de band met haar land van oorsprong deze zomer nog eens extra in de verf door een lijst van beste adresjes mee te geven bij bepaalde geuren. Deze Fico di Amalfi bevat bijvoorbeeld een link naar enkele hotspots aan de Amalfikust, net als een playlist met begeleidende beats.

Fico di Amalfi, Acqua Di Parma, €96,08 voor 70 ml

Shop hier

Love Don’t Be Shy van Kilian

De perfecte bondgenoot op een romantisch weekendje weg, is Kilians Love Don't Be Shy, een gesofisticeerde nichegeur waarmee je meteen opvalt in de menigte. Met een bedwelmende boeket van neroli, jasmijn, bergamot en roos en een sensueel hart van karamel, vanille en muskus, laat je zijn hart sneller slaan.

Love Don't Be Shy, Kilian Paris, €200 bij Senteurs D'Ailleurs.

Shop hier

This is Her! van Zadig & Voltaire

Niets zegt 'Paris, je t'aime' zoals de limited edition-flacon gecreëerd door de winnares van Zadig & Voltaires Art 4 All-wedstrijd, Franse architectuurstudente Charlotte Daotrong. Ook de eigenzinnige geur zou met het romige akkoord van sandelhout, vanille en kastanje helemaal in de smaak vallen bij Parisiennes (in spe).

zaid & voltaire zomerse parfums
This is Her!, Zadig & Voltaire, €78 voor 50 ml

Shop hier

L'eau D'Issey Rose & Rose Cush Cush van Issey Miyake

Compact reizen, maar kan je toch geen parfum missen? Issey Miyake komt met 'Cush Cush', een reeks geuren in crèmevorm die over de huid glijden en intens parfumeren. De Rose & Rose-variant met peer, framboos en roze peper en rozen is een bloemengeur die bij elke mood, bestemming en seizoen past.

L'eau D'Issey Rose & Rose Cush Cush, Issey Miyake
L'eau D'Issey Rose & Rose Cush Cush, Issey Miyake, €30,95

Shop hier

Dark Matcha van Neo Cologne

Een retourtje Japan zit er waarschijnlijk niet in, maar een kalmerend kopje matcha kan nog net wel. Neo Cologne evoceert datzelfde gevoel met een parfum geurend naar groene thee, bergamot en vijg. Dat de cologne alcoholvrij is en voor 89% uit natuurlijke ingrediënten bestaat, is mooi meegenomen.

neo cologne
Dark Matcha, Neo Cologne, €78,90 voor 100 ml

Shop hier

Soleil Brûlant van Tom Ford

Tom Ford creëerde voor de zomer een sensueel parfum dat je zongebruinde huid omhult, perfect voor warme avonden op het strand. De door amber verwarmde bloemen vermengen zich met de intense frisheid van mandarijn en bergamot. Kruidige roze peper, Arabica-koffie en tonkaboon maken het geheel extra verslavend.

zonnige parfums zomer
Soleil Brûlant, Tom Ford, €287 voor 50 ml

Shop hier

Nina Extra Rouge van Nina Ricci

Een suikerzoete geur die je in een goed humeur brengt, waar je je ook bevindt. Als een snoepje wikkelen de sappige fruitnoten van Nina Extra Rouge zich rond een hart van roos, gardenia, karamel en vanille.

Nina Extra Rouge zomerse parfums
Nina Extra Rouge, Nina Ricci, €78,90 voor 50 ml

Shop hier

Daisy Eau So Intense van Marc Jacobs

De geliefde Daisy-lijn wordt uitgebreid met een vergulde variant die het magische gevoel van het ‘golden hour’ oproept. Eau So Intense is als een warme zonsondergang boven weelderige bloemenvelden, met rozen, zoete honing, aardbei en peer, en een hart van vanille en mos.

daisy marc jacobs zomer parfum
Daisy Eau So Intense, Marc Jacobs, €90,90 voor 50 ml

Shop hier

Voce Viva Intensa van Valentino

Italië in een flesje, zo kan je de intensere versie van Valentino's Voce Viva best omschrijven. Een verfrissend citrusakkoord uit Calabrië en groene toetsen van peer vullen het boeket van witte bloemen perfect aan en zorgen voor een zonovergoten, optimistische geur.

valentino voce viva
Voce Viva Intense, Valentino, €100 voor 50 ml

Shop hier