Chandon Garden Spritz: en als we deze zomer Argentinië eens gingen verkennen?

Gepubliceerd op 6 juli 2021 door ELLE Partner
Chandon Garden Spritz: en als we deze zomer Argentinië eens gingen verkennen?

Chandon betovert onze zomer, met een nieuw drankje dat ongetwijfeld DE hit van het seizoen wordt. We zien het al voor ons: een coole garden party, een vol glas delicate Chandon Garden Spritz in de hand, samen met iedereen die we graag zien en die we het voorbije jaar zo hebben gemist. Proost!

Een gesofisticeerde smaakbeleving

De zomer zit dit jaar barstensvol smaak. Een van de nieuwe verrassingen is de authentieke en geraffineerde Chandon Garden Spritz. De schuimwijn van dit merk gooit altijd hoge ogen, maar dit pareltje heeft iets extra meegekregen dat ons ongemerkt naar Zuid-Amerika laat reizen: ambachtelijke bittlerlikeur van sinaasappel - geproduceerd door het wijnmakersteam van Chandon in het Argentijnse Mendoza - Valencia-sinaasappelen en lokale specerijen en kruiden. Argentijnen houden erg van bitter en hebben de gewoonte om dagelijks maté en Fernet te drinken.

CHANDONGARDENSPRIT

Maar zo'n zomers topresultaat verkrijg je niet op één dag. Er waren vier jaar en vierenzestig pogingen nodig om tot het perfecte recept te komen. De aroma's van de specerijen en verse kruiden zijn via afzonderlijke aftreksels verkregen en de ingrediënten hebben lang staan trekken. "Het is een delicaat proces om de verschillende ingrediënten samen te brengen tot een geslaagde Spritz. We hebben maandenlang gewerkt op steeds weer nieuwe blends die telkens net niet helemaal goed zaten. Bij de vierenzestigste besloot ik om hem sterker te maken. Ik wilde genoeg bitterheid om de consument zin te geven om een slokje te nemen, en nog een, en nog een. Het "tonic-effect". Daarna hebben we blind geproefd en ja hoor: nummer vierenzestig was de goede!", vertelt Anna Paula Bartolucci, wijnbouwster bij Chandon Argentine en ontwerpster van de Chandon Garden Spritz.

Duurzaam en authentiek

Bij de productie van de Chandon Garden Spritz is aan alles gedacht. Het product is dan ook van nature fris en aromatisch: "Voor de sinaasappels die we gebruiken, hebben we een traditionele en duurzame familiekwekerij geselecteerd die geen pesticiden gebruikt. Dat laatste vonden we heel belangrijk omdat wij uitsluitend de schil gebruiken. We hebben onderzocht wat het beste moment is om te oogsten om de specifieke aroma's te verkrijgen die we willen. In 2020 hebben we vijfentwintig ton sinaasappelen gekocht. Het sap schenken we aan lokale scholen en gaarkeukens", voegt Anna Paula Bartolucci er nog aan toe. Het drankje bevat tweemaal minder suiker dan een gewone Spritz en bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. De vijf ton afval die wordt geproduceerd, wordt gebruikt als compost voor de wijngaarden van het team. De fles weegt 25% minder dan de gemiddelde fles schuimwijn. Ze is hiermee een van de milieuvriendelijkste flessen van haar categorie. Lekker en eco-friendly. Cheers!

Heb je zin om de Chandon Garden Spritz samen met vrienden op een onverwachte plek te ontdekken? Van 1 juli tot 22 augustus kun je genieten van de Chandon Garden Spritz Escape in "Bivouac The Camp", een pop-upbar-restaurant midden in de natuur van het Waalse Bierges. De Chandon Garden Spritz Escape vindt plaats in een mooie serre met plaats voor maximaal vier personen. Bij aankoop van een fles Chandon Garden Spritz kun je er elke dag anderhalf uur terecht voor een Chandon Garden Spritz-aperitief met vrienden, familie of met je liefste.

Om samen met vrienden van te genieten. Met enkele ijsblokjes, een takje rozemarijn en een schijfje gedroogde sinaasappel. Verkrijgbaar bij de geselecteerde wijnhandelaars en bij de horeca:

BRUSSELS :

GAND :

À LA CÔTE :

LIMBOURG :

ANVERS :

Ook online verkrijgbaar op Aperoshop.be & GinsOnline

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Chandon.

 

LEES OOK:

Een gladde huid en body confidence: een dagje in de voetsporen van Vanessa aka @thewildgirlblog

Win het nieuwe ‘Ask Your Friends’-kaartspel van MARTINI en leer je vrienden nóg beter kennen

Ontdek Marche-en-Famenne