Een gladde huid en body confidence: een dagje in de voetsporen van Vanessa aka @thewildgirlblog

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Een gladde huid en body confidence: een dagje in de voetsporen van Vanessa aka @thewildgirlblogELLE x Philips

Beauty en lifestyle, maar vooral ook veel fashion en massa’s creativiteit: dat zijn de kernwoorden in het leven van Vanessa Licata aka @thewildgirlblog, een 32-jarige onderneemster, social media content creator en oprichtster van The Wild Girl blog. Ze vertrouwt ons al haar geheimen voor een gladde huid toe en nodigt ons uit haar een dagje te volgen. Dat laten we ons geen twee keer zeggen!

Een dag uit het leven van Vanessa 

Kleurrijk, openhartig en sprankelend: zo kun je Vanessa het best omschrijven. Vandaag gunt ze ons een inkijk in haar dagelijkse leven. Geen mircale morning om 5 uur ’s morgens, haar dag begint meestal rond 9 uur. Ze is dan ook een echte nachtuil die graag 's nachts werkt. “Het eerst wat ik ’s morgens doe, is mijn e-mails controleren en de dringende berichten beantwoorden. Daarna neem ik wat tijd om te ontbijten. Een dag beginnen zonder mijn koffie is geen optie.” Haar beautyroutine hangt af van haar mood van het moment. “Ik reinig mijn gezicht en hydrateer mijn huid. Soms schmink ik mij volledig, maar meestal verzorg ik gewoon mijn wenkbrauwen en breng ik wat concealer aan.”

Geen twee werkdagen zijn gelijk bij Vanessa. Haar tijd besteedt ze voornamelijk aan THEWILDGIRLSHOP, haar webwinkel voor ethische kleding- en accessoires, aan de zoektocht naar de perfecte stoffen en vintagestukken bij haar leveranciers en aan shootings en filmopnames voor klanten. Door haar overvolle agenda kan ze niet altijd tijd nemen voor zichzelf; om te ontspannen, naar de kapper of naar de schoonheidsspecialiste te gaan bijvoorbeeld.

Ontharen doet Vanessa met behulp van de Lumea 9000 van Philips. Dat apparaat, dat gebruik maakt van zachte lichtpulsen, laat zich perfect inpassen in haar dagelijkse leven als werkende vrouw. “De Philips Lumea 9000 series is superpraktisch als je zo gemakzuchtig bent als ik en je geen eeuwigheid in de badkamer wilt doorbrengen. Zodra je behandeling achter de rug is, kun je het vakje ‘ontharen’ van je todolijstje schrappen, een echte tijdsbesparing! Omdat het toestel heel draagbaar en draadloos is, kan ik het zelfs meenemen naar kantoor als ik gehaast bent." De Philips Lumea 9000 series is snel, pijnloos en gemakkelijk in gebruik, maar vooral: heel effectief.

Met haar druk-druk-drukke schema en duizend-en-een dingen aan haar hoofd durft Vanessa wel eens haar ontharingssessie te vergeten. “Ben je ook zo’n warhoofd als ik? Download dan de Philips Lumea-app op je telefoon. Zo weet je precies wanneer je tijd moet vrijmaken voor je sessies, en je krijgt vooraf een reminder.”

Link tussen een gladde huid en body confidence?

“De essentie van body confidence is van je lichaam houden en blij zijn met hoe je eruitziet”, legt Vanessa uit. De influencer is zich bewust van de sociale druk op vrouwen als het gaat om een gladde huid. Toch durft ze toe te geven dat ontharen op de een of andere manier invloed heeft op haar body confidence. “Ik voel me beter in mijn vel als ik mijn huid aanraak en die voelt zacht aan. Dat heeft absoluut niets te maken met druk van de maatschappij of andere mensen, het is hoe ik het zelf aanvoel.” En ze voegt er nog een zin aan toe die nog lang in ons hoofd blijft hangen: “Als ik me goed voel in mijn lichaam, dan voel ik me goed in mijn hoofd en volgt al het andere, dan voel ik me gelukkiger. Omgekeerd, als ik me niet op mijn gemak voel in mijn lichaam, heeft dat invloed op mijn mentale gezondheid en kan al het andere – mijn werk, mijn relatie … – eronder lijden.” Body confidence gaat dus niet alleen over je uiterlijk, het gaat veel verder dan dat. 

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Philips.
philips.be

 

LEES OOK:

‘Body confidence’ volgens Yasmine Gherbi

Waarom elektrisch poetsen beter voor je is

Recept: ravioli van snijbiet en ricotta