‘Body confidence’ volgens Yasmine Gherbi

Gepubliceerd op 28 mei 2021 door ELLE Partner Foto’s: Video: Jon Verhoeft
‘Body confidence’ volgens Yasmine GherbiPhilips Lumea 9000 series

Volg je Yasmine Gherbi aka @iamyasssss nog niet? Stop nu met scrollen. De Instagram-pagina van de plus-size fashion en beauty content creator schreeuwt één woord: ‘body confidence’. En daar kunnen wij nog veel van leren.

A day in the life

‘Body confidence’ begint voor Yasmine bij selfcare: “Selfcare is tijd nemen voor jezelf, zowel mentaal als fysiek. Dankbaar zijn voor het leven en je lichaam, en dat lichaam goed verzorgen.” Maar het is niet altijd even gemakkelijk om een balans te vinden. Zo is Yasmine absoluut geen ochtendmens: “ik blijf zo lang mogelijk in bed liggen, waarna ik me heel erg moet haasten om op tijd op mijn werk te geraken. Na een snelle douche verzorg ik mijn huid, make-up sla ik meestal over vanwege tijdgebrek. ‘s Avonds check ik mijn mails en bewerk ik de content die ik in het weekend heb geschoten en bereid ik alles voor om online te plaatsen. Daarna plof ik in de zetel en kom ik tot rust.”

Ysamine Gherbi Philips Lumea
Yasmine Gherbi

Body confidence

‘Body confidence’ betekent volgens Yasmine je goed en vrij voelen in je lijf, maar dat is niet altijd even vanzelfsprekend: “Mijn haargroei was altijd al één van mijn grootste onzekerheden. Ik droeg vaak kledij die bepaalde lichaamsdelen of zones bedekte. Vóór ik IPL-ontharen ontdekte, heb ik dan ook letterlijk alles geprobeerd, van scheren tot waxen en zelfs ontharingscreme. Maar niets werkte: na het scheren staken de stoppels na één dag alweer de kop op, waxen vond ik te pijnlijk en ontharingscrème stonk verschrikkelijk.”

Yasmine gebruikt ondertussen al een tijdje de Philips Lumea 9000 series en is nu bijna volledig haarvrij, al is dat niet de enige reden waarom ze verknocht is: “De vrijheid die de Philips Lumea me geeft, vind ik het grootste pluspunt. Ik hoef geen rekening te houden met de openingstijden van het salon maar kan de ontharingsbehandeling zélf thuis uitvoeren, wanneer ik er tijd voor heb - zeer handig als werkende vrouw. Verder passen de verschillende opzetstukken van het toestel perfect bij de rondingen van mijn lichaam en is het toestel niet te zwaar waardoor het heel gebruiksvriendelijk is voor de verschillende zones die ik behandel. Daarnaast voel je vrijwel niets van de behandeling met de Philips Lumea en stuurt de handige Lumea-app me reminders wanneer het tijd is om weer te flitsen. Tenslotte is de Philips Lumea 9000 series een goede investering, ik bespaar immers een hoop geld aan salonafspraken!”

Philips Lumea 9000 series
Philips Lumea 9000 series

 

Ik ga op reis en ik neem mee…

“Nu ik zo goed als haarvrij ben, grijp ik eerder naar een jurk of rok zonder erbij na te denken - én zonder tijd te verliezen met ontharen. Mijn go-to outfit voor deze zomer is ongetwijfeld een satijnen ‘slip dress’ met een hakje of een ‘biker short’ met oversized T-shirt en sneakers.”

Yasmine’s toilettas bevat een hoop verzorgingsproducten, zonnebescherming en een tandenborstel. “Mijn scheermesje laat ik tegenwoordig thuis. De beautyproducten die ik het vaakst gebruik zijn een heerlijk ruikende bodyscrub om alle dode huidcellen te verwijderen alsook een voedende bodylotion voor een zijdezachte, goed verzorgde huid.”

 

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Philips.
philips.be

 

LEES OOK:

Deze vier nieuwe Belgische handtassenmerken moet je kennen

Wedstrijd : Win een Philips Sonicare 9900 Prestige elektrische tandenborstel

Recept: ravioli van snijbiet en ricotta