Waarom elektrisch poetsen beter voor je is

Geüpdatet op 19 mei 2021 door ELLE Partner
Waarom elektrisch poetsen beter voor je isPhilips Sonicare 9900 Prestige

Het is wetenschappelijk bewezen dat elektrisch poetsen beter is voor je gebit. Maar waarom precies? En welke elektrische tandenborstel is de favoriet van de redactie?

Een elektrische borstel reinigt je tanden grondiger dan een gewone tandenborstel én haalt bovendien veel meer tandplak weg. Tijdens een elektrische poetsbeurt van twee minuten maak je immers evenveel bewegingen dan wanneer je een maand lang handmatig zou poetsen! Minder tandplak betekent bovendien minder tandsteen. Die laatste veroorzaakt vervelende mondproblemen zoals ontstoken tandvlees of gaatjes. Hoe minder, hoe beter dus.

sonicare-9900-prestige
Philips Sonicare 9900 Prestige

Maar dat is niet alles: je tanden worden er ook witter van. Wanneer je elektrisch poetst verwijder je oppervlakkige verkleuringen, zoals aanslag en vlekken, waardoor je tanden hun natuurlijke witheid terugkrijgen.

Verder zet je met een elektrische tandenborstel automatisch minder druk en dat is beter voor je tandvlees. Wanneer je te hard of fout poetst kan dat namelijk je tandvlees irriteren waardoor het gaat terugtrekken. Goede elektrische tandenborstels beschikken daarom over een druksensor die je waarschuwt als je te hard poetst.

Daarnaast helpt elektrische poetsen ook jouw time management. Wist je dat een ideale poetsbeurt zo’n drie minuten bedraagt? Toch poetst de gemiddelde Belg slechts minder dan één minuut. De timer op je elektrische tandenborstel geeft je een seintje wanneer je mag stoppen met poetsen.

Onze favoriet?

De Philips Sonicare 9900 Prestige. Deze elektrische tandenborstel past zich automatisch aan je poetsgewoonten - druk, beweging, duur en frequentie - aan dankzij de SenseIQ-technologie. Daarenboven is de poetsbeweging van de Philips Sonicare tandenborstel sonisch, met tot wel 62.000 bewegingen per minuut. Het resultaat? Schonere en gladdere tanden. Met de Sonicare-app kan je bovendien begeleid poetsen én krijg je persoonlijke aanbevelingen en praktische stappen voor de perfecte poetsbeurt. De kers op de taart? Dankzij het elegante design en de mooie champagnekleur staat de Sonicare ook nog eens prachtig te pronken in onze badkamer.

Today is your lucky day. Want ook jij maakt kans om de Philips Sonicare 9900 Prestige elektrische tandenborstel uit te testen. Klik hier om deel te nemen aan de wedstrijd.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Philips.
Philips.be

Lees ook: