Green Heroes shampoo bars, je nieuwe groene bondgenoten op het vlak van beauty

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Green Heroes shampoo bars, je nieuwe groene bondgenoten op het vlak van beautyYves Rocher

De uitdaging voor jou als ecowarrior? Cosmeticaproducten vinden die goed werken, duurzaam zijn en aangenaam aanvoelen. Gelukkig hoef je niet langer met je handen in het haar te zitten: de shampoo bars uit de collectie Green Heroes van Yves Rocher bieden alles wat je nodig hebt.

Van top tot teen ecologisch

Vandaag kunnen we de impact van onze dagelijkse handelingen op het milieu niet langer negeren. Voedsel, vervoer, afval ... We doen allemaal ons best om onze consumptiegewoonten duurzaam te maken. Maar geldt dat ook in de badkamer?

Yves Rocher is ervan overtuigd dat de beautywereld een sleutelrol moet spelen in de toekomst van onze planeet. Het bedrijf blijft trouw aan zijn DNA, dat innovatie en engagement combineert, door zijn gamma van duurzame en verantwoorde producten nog verder uit te breiden. Na de douchegels en de geconcentreerde shampoos vervolledigt het merk zijn gamma Green Heroes met 3 vaste shampoos op basis van natuurlijke ingrediënten. Omdat alles wat je doet, telt – zelfs al lijkt het soms om iets onbelangrijks te gaan, zoals je haar wassen.

Shampoo bars: 4 redenen om er onmiddellijk werk van te maken

Leuk, praktisch en ecologisch: de vaste shampoos van Yves Rocher hebben het allemaal.

1. Schoon, effectief en geschikt voor alle haartypes

De vaste shampoos van Green Heroes verzorgen alle haartypes en zijn ecologisch zonder dat ze moeten inboeten op het vlak van doeltreffend en zintuiglijkheid. De 100% verzorgende formule, verrijkt met biologische bloemenoliën uit Bretagne (calendula, kamille en korenbloem) is heel zuiver: ze bestaat voor meer dan 99% uit bioafbreekbare ingrediënten en is vrij van sulfaten en bewaarmiddelen.

Omdat ze verkrijgbaar zijn in 3 versies (voeding, zachtheid en glans) zijn de shampoo bars van Green Heroes geschikt voor zowel droog en dof als normaal tot vet haar.

2. Goed voor de planeet

Overschakelen op vaste shampoos betekent ja zeggen tegen zero waste. De ecologische verpakking van 60% gerecycleerd en 100% recycleerbaar karton bespaart 30 ton plastic per jaar. Om ze te bewaren, worden de shampoo bars in de mooie herbruikbare Yves Rocher-doos verpakt. En dat is nog niet alles: in vergelijking met vloeibare shampoo verbruik je 8 keer minder water bij het uitspoelen. Tot slot plant de stichting Yves Rocher voor elke verkochte vaste shampoo een nieuwe boom. Hoe meer mensen dit doen, hoe beter voor de planeet!

3. Goed voor de portemonnee

Over het algemeen zijn cosmetica duur en raken ze snel op. Met hun lage prijs (amper €  6,95 voor die van Green Heroes) vallen shampoo bars per stuk minder duur uit dan hun vloeibare tegenhangers. Wat het gebruik betreft: uit één bar krijg je evenveel wasbeurten als uit twee flessen vloeibare shampoo van 300 ml!

4. Sensorieel en aangenaam in gebruik

Vaste shampoos zijn even doeltreffend, aangenaam in gebruik en sensorieel als shampoos in flessen. Het principe is heel eenvoudig: wrijf de bar tussen je handen of rechtstreeks op nat haar. De shampoo begint te schuimen en reinigt je haar. Het grote pluspunt: een royaal en heerlijk geurend schuim. Een echt moment van genot dat zuiver haar en een zuiver geweten oplevert. En voor de vakantiegangers onder ons, je loopt geen risico meer dat je fles shampoo uitloopt in je valies! 

Een beperkt gamma om bij de essentie te blijven

Een assortiment met alleen noodzakelijke producten die iedereen aanspreken, is op zich al een positieve actie voor de planeet.

Shampoo bar Voeding

Voor: droog, breekbaar, broos haar dat ruw aanvoelt en in de war raakt bij het minste zuchtje wind

Formule: verrijkt met olie op basis van calendula, korenbloem en kamille voor een ultieme hydratatie

Werking: diepe voeding voor gehydrateerd en zacht glanzend haar vol vitaliteit.

Shampoo bar Voeding - droog of kroezend haar
Shampoo bar Voeding - droog of kroezend haar

SHOP IT

Shampoo bar Verzachting

Voor: normaal tot vet haar, haar dat snel vet wordt

Formule: verrijkt met olie op basis van wilde kamille, bekend om zijn verzachtende werking

Werking: maakt het haar glanzend, soepel en aangenaam om aan te raken. Het haar wordt minder snel vet en is stralend schoon, met een kalmerend effect op de hoofdhuid.

Shampoo bar Zachtheid - alle haartypes
Shampoo bar Zachtheid - alle haartypes

SHOP IT

Shampoo bar Glans

Voor: dof haar zonder glans

Formule: verrijkt met olie op basis van calendula die de haarvezel laat glanzen en het licht beter weerkaatst

Werking: herstelt de vitaliteit, glans, zachtheid en schittering van dof haar

Shampoo barGlans - dof of gekleurd haar
Shampoo bar Glans - dof of gekleurd haar

SHOP IT

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Yves rocher.

Yvesrocher.be

Lees ook:

Reveal Your Nature, de respectvolle reinigingsroutine die je goed doet

L’arin: natuurlijke haarverzorging van belgische makelij

Shopping: 5 coole duurzame sneakermerken