L’ARIN: natuurlijke haarverzorging van Belgische makelij

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
L’ARIN: natuurlijke haarverzorging van Belgische makelijL'ARIN

De vergroening van onze garderobe en gezichtsverzorging is duidelijk aanwezig bij grote en kleine labels. Alleen haarverzorging hinkt nog wat achter, want natuurlijke formules creëren die je haar minstens even zacht maken én een plezier zijn om aan te brengen... Het is een uitdaging van jewelste, een uitdaging die moeder Gulnara en haar dochter Rinata vol overtuiging aangingen. En L'ARIN zag het levenslicht.

Wat begon als huis-tuin-en-keukenmiddeltjes voor eigen gebruik, groeide - vooral ook op aanraden van vrienden - uit tot een straf merk met luxueuze uitstraling. Met hun weelderige lokken is het moeder-dochterduo dan ook de beste reclame voor hun eigen merk. Wat is volgens hen het geheim voor stralend haar? We vragen het aan Rinata Sizova.

L'ARIN haarverzorging Belgisch natuurlijk
L'ARIN oprichtsters: dochter Renata en moeder Gulnara

Wat is de missie van L’ARIN?

Rinata: "Elke dag zetten wij ons in om onze klanten een good hairday te geven. Het is onze taak om een kwaliteitsvolle haarverzorging te bieden zodat ze kostbare tijd kunnen besparen. Onze formules zijn zorgvuldig samengesteld om elk haartype diep te voeden en te verzorgen zodat het haar natuurlijk in model ligt. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over extra styling. Wij willen eveneens onze klanten inspireren richting een duurzame mindset, zonder compromis voor beleving of design. L’ARIN staat met andere woorden voor zorgeloos genieten en eerlijke luxe."

Hoe kiezen jullie de natuurlijke ingrediënten uit? 

"Mijn overgrootvader was een herborist met kennis die van generatie op generatie werd doorgegeven, onder wie mijn moeder en nu ik. Die kennis heeft ons enorm beïnvloed in de keuze van ingrediënten. Wij hebben geleerd dat lokale planten als brandnetel en rozemarijn, die wat vergeten en onderschat zijn, vaak even goed werken als exotische varianten."

Hoe worden deze natuurlijke ingrediënten verwerkt in de haarproducten?

"Om te beginnen werken we niet met gedemineraliseerd water als basis, maar met hydrolaten. Deze bevatten actieve botanische extracten met verzorgende en ontstekingsremmende eigenschappen. Verder gebruiken we essentiële oliën die voor een intens aroma, effectiviteit en een extra voedend effect zorgen."

Wat moet je weten vooraleer je overschakelt naar natuurlijke haarverzorging?

"Wanneer je overschakelt naar natuurlijke haarverzorging, teken je een contract met je haar voor een lange termijn. Het is een soort transitie die je doormaakt, vergelijk het met een detoxkuur van je lichaam: wanneer je stopt met suiker en focust op gezonde voeding, heb je vaak een week of twee nodig om in je nieuwe ritme te geraken. Verwacht dus geen instant resultaat. Hoewel het perfect mogelijk is dat je haar al na de eerste wasbeurt went."

Zijn de twee shampoos geschikt voor elk haartype?

"Zeker! We hebben ontelbare formules getest zodat we uiteindelijk konden verdergaan met de samenstellingen die voor elk haartype passen. We raden ook steeds aan om af te wisselen tussen de herstellende en de volumeshampoo voor een optimaal resultaat. Waar de ene shampoo vooral diep voedt en verzorgt, zorgt de andere vooral voor meer volume."

Wat met ‘moeilijkere’ haartypes als krullen of kroeshaar?

"Kroeshaar mag niet verward worden met krullen. Kroeshaar wil eigenlijk zeggen dat het haar lichtjes beschadigd is. Daarom is onze Detox Box een perfecte start om kroeshaar aan te pakken en krullen meer te definiëren. De voedende shampoo, conditioner, serum en het masker herstellen het haar en de volumeshampoo is een goede afwisseling om gewenning te voorkomen, maar ook om het haar een plumping effect te geven en om je krullen in de kijker te plaatsen."

L'ARIN haarverzorging Belgisch natuurlijk
L'ARIN

Vanwaar de keuze voor liquide formules en geen vaste shampoo? 

"Wij merken bij veel klanten dat de wellnessbeleving naar de achtergrond verdwijnt met een shampoo bar. Tegelijk wouden we geen drastische veranderingen aanbrengen in hun verzorgingsroutine. Maar gezien de snelle ontwikkeling van shampoo bars, hopen we beide varianten te kunnen aanbieden in de toekomst. Want shampoo bars zijn een geweldige en ecologische aanvulling in de badkamer."

Wat is jullie droom voor het merk?

"Onze ultieme droom is een positieve impact achterlaten op deze planeet. Dat kan uiteraard op verschillende manieren. Eén daarvan is zinvol werk creëren in een inspirerende omgeving waar iedereen zijn vol potentieel ontplooit. Op die manier kunnen we kwaliteitsvolle producten creëren met zorg voor de mens en respect voor de natuur."

Komt er ooit een L’ARIN-haarsalon? 

"Een L’ARIN-haarsalon staat nog niet direct op onze planning. Wij staan wel open voor samenwerkingen met premium natuurlijke kapperszaken om onze producten te verdelen. Zo hoeven onze klanten hun L’ARIN survival kit niet stiekem mee te nemen naar de kapper."

Meer info: larin.be