Getest: deze pimple patches doen wonderen voor acne

Geüpdatet op 8 mei 2024 door Lore Ginneberge
Getest: deze pimple patches doen wonderen voor acne

Een klein puistje of een plotse acne uitbraak? Pimple patches to the rescue!

Zelfs porseleinen huidjes krijgen af en toe wel eens te maken met acne-opstoten. Extra stress, ongezonde gewoontes of hormonen, de oorzaak mag dan nog duidelijk zijn, we willen vooral oplossingen.

Daarom zijn acne stickers zo doeltreffend

Schaaf je je knie, dan leg je daar automatisch een pleister op, want snellere genezing en vrij van bacteriën. Hetzelfde principe geldt voor acne stickers, al doen ze zoveel meer dan dat. Het merendeel van deze pimple patches is rond, doorschijnend en bevat hydrocolloïd, een stof die gebruikt wordt om wonden te helen. Hydrocolloïd onttrekt het vocht (in dit geval pus) uit een wondje zonder de huid uit te drogen. Bovendien sluit het de huid af van zuurstof, waardoor bacteriën geen kans hebben op overleven.

Stickers tegen skin picking

Een bijkomend voordeel is dat acne stickers de drang om aan je huid te pulken verhinderen, want wanneer je zelf aan de slag gaat met pukkels is de kans dat je je huid beschadigt en bacteriën verspreidt heel groot. Zo'n sticker is bijgevolg de beste manier om chronische pickers te stoppen en de huid sneller te doen genezen.

Hoe gebruik je pimple patches?

Belangrijk om weten is dat acne stickers het best werken op puistjes met een open porie, de witte mee-eters, en (bijna) niets doen voor onderhuidse onzuiverheden. Voor een optimale werking houd je je stickertje acht uur aan. Dit kan dus perfect 's nachts, maar omdat je de doorschijnende patch niet ziet zitten, kan het ook overdag onder je make-up. En dan het moment suprême: wanneer de sticker goed z'n werk doet zie je bij het verwijderen dat de pus meegekomen is. Soms zijn hier meerdere stickers voor nodig, maar hoe dan ook zou het ontstoken gevoel verlicht moeten worden.

Getest: 4 verschillende stickers die acne kalmeren

Een van de belangrijkste redenen voor het testen van acne stickers is skin picking, een slechte gewoonte waar ik maar geen vat op krijg. Wanneer de drang bovenkomt om aan een puistje te prutsen, zijn pimple patches mijn redding. Of alle puistjes verdwenen zijn na het gebruik van zo'n sticker? Neen, maar na het hele pakje opgemaakt te hebben (thanks, hormonen), merk ik vooral dat puistjes sneller genezen en dat er zelfs minder nieuwe ontstekingen ontstaan door het verspreiden van de bacteriën.

1. Pimple Master Patches van COSRX

Een rondje Google leert dat één product o-ve-ral geprezen wordt: de pimple patches van COSRX. Het Koreaanse label rijgt de beauty awards aan elkaar en past helemaal in de K-Beauty-stijl: no-nonsense producten met hoge doeltreffendheid aan een lage prijs. De Pimple Master Patches van COSRX zijn inderdaad lief geprijsd, reden temeer om ze uit te testen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door COSRX Official (@cosrx)

Voor zo'n €5 krijg je 24 ronde, doorschijnende stickers in drie verschillende formaten. Een eerste pluspunt: de stickers zijn echt zo goed als onzichtbaar. Ik test ze uit op verschillende plaatsen (voornamelijk op mijn kin) en dat zowel met als zonder make-up erboven. De allergrootste patches zijn logisch gezien het snelst waarneembaar, en blijven daarom laatst over in mijn pakje. Van de kleinere stickers ben ik grote fan, want mijn huid eronder voelt achteraf minder ontstoken.

cosrx pimple master patch
Acne Pimple Master Patch, COSRX

Shop hier

2. Simple against Pimple van Apricot

Apricot, een Duits beautymerk, pakt uit met haar versie van hydrocolloïde pimple patches die diervriendelijke en vegan zijn. Een pakje bevat 72 stickers in twee formaten op verschillende vellen. Ook hier vind ik het grootste formaat niet erg praktisch, want komt sneller los en valt erg op. De kleinste stickers blijven daarentegen een hele nacht zitten - en ik ben een erg woelige slaper - als ik eerst mijn huid goed schoon en droog maak. Bij het verwijderen van de Apricot-stickers merk ik dat het puistje onttrokken wordt van vocht waardoor het stukken sneller geneest.

pimple patches apricot via zalando
Simple against pimple patches, Apricot

Shop hier

3. Dot patches van HEMA

Qua prijs kunnen weinig merken op tegen HEMA: voor €2,75 krijg je 24 stickers met salicylzuur en tea tree olie, twee zuiverende skincare ingrediënten. Ze zitten verdeeld over twee vellen in twee groottes die weinig van elkaar verschillen. Hoewel de stickers ultrafijn zijn, blijven ze een beetje zichtbaar doordat het effect glanzender is dan andere pimple patches. Om die reden gebruik ik ze vooral 's avonds en 's nachts om te voorkomen dat ik al dan niet met opzet aan puistjes krab en om het verspreiden van bacteriën tegen te gaan.

hema acne patches getest
Dot patches, HEMA

Shop hier

4. Acne Healing Dots van Peace Out Skincare

De populairste pimples patches over de oceaan zijn zonder twijfel de Peace Out Acne dots. Ze vallen op door de verschillende ingrediënten als vitamine A en salicylzuur om onzuiverheden tegen te gaan, maar ook aloë vera om te kalmeren en verzorgen. Hoewel mijn huid inderdaad minder rood oogt, heb ik niet het gevoel dat de ontsteking helemaal weg is. Een groot pluspunt is daarentegen dat de stickers vrij dik zijn en een ruw oppervlak hebben aan de niet-klevende zijde. Daardoor hechten ze niet alleen stevig aan de huid, maar zijn ze van alle geteste pimple patches het minst zichtbaar onder make-up.

peace out acne healing dots getest
Peace Out Acne Healing Dots

Shop hier