Getest: deze pimple patches doen wonderen voor masker acne

Geüpdatet op 2 juli 2021 door Lore Ginneberge
Getest: deze pimple patches doen wonderen voor masker acneImaxtree

Mondmaskers redden mensenlevens, maar wat met je huid die daaronder afziet? Pimple patches to the rescue!

Zelfs porseleinen huidjes krijgen plots te maken met acne-opstoten rond de mond en kin. En al kan dat liggen aan extra stress of snoep (de lockdown in een notendop), de oorzaak van die plotselinge puistjes is vaak te wijten aan het dragen van een mondmasker. Masker acne of 'maskne' is een dingetje, en al zijn er handige tips en tricks om dit te verminderen, helemaal voorkomen kan je niet. Zo'n masker creëert nu eenmaal een warmte, vochtige en afgesloten omgeving, oftewel een plek waar puistjes uitstekend gedijen.

Daarom zijn acne stickers zo doeltreffend

Schaaf je je knie, dan leg je daar automatisch een pleister op, want snellere genezing en vrij van bacteriën. Hetzelfde principe geldt voor acne stickers, al doen ze zoveel meer dan dat. Het merendeel van deze pimple patches is rond, doorschijnend en bevat hydrocolloïd, een stof die gebruikt wordt om wonden te helen. Hydrocolloïd onttrekt het vocht (in dit geval pus) uit een wondje zonder de huid uit te drogen. Bovendien sluit het de huid af van zuurstof, waardoor bacteriën geen kans hebben op overleven.

pimple patches acne sticker review
Imaxtree

Patches tegen skin picking

Een bijkomend voordeel is dat acne stickers de drang om aan je huid te pulken verhinderen, want wanneer je zelf aan de slag gaat met pukkels is de kans dat je je huid beschadigt en bacteriën verspreidt heel groot. Zo'n sticker is bijgevolg de beste manier om chronische pickers te stoppen en de huid sneller te doen genezen.

Hoe gebruik je pimple patches?

Belangrijk om weten is dat acne stickers het best werken op puistjes met een open porie, de witte mee-eters, en (bijna) niets doen voor onderhuidse onzuiverheden. Voor een optimale werking houd je je stickertje acht uur aan. Dit kan dus perfect 's nachts, maar omdat je de doorschijnende patch niet ziet zitten, kan het ook overdag onder je make-up. En dan het moment suprême: wanneer de sticker goed z'n werk doet zie je bij het verwijderen dat de pus meegekomen is. Soms zijn hier meerdere stickers voor nodig, maar hoe dan ook zou het ontstoken gevoel verlicht moeten worden.

acne stickers getest cosrx
Imaxtree

Getest: de Pimple Master Patches van COSRX

Een rondje Google leert dat één product o-ve-ral geprezen wordt: de pimple patches van COSRX. Het Koreaanse label rijgt de beauty awards aan elkaar en past helemaal in de K-Beauty-stijl: no-nonsense producten met hoge doeltreffendheid aan een lage prijs. De Pimple Master Patches van COSRX zijn inderdaad lief geprijsd, reden temeer om ze uit te testen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door COSRX Official (@cosrx)

Voor zo'n vijf euro krijg je vierentwintig ronde, doorschijnende stickers in drie verschillende formaten. Een eerste pluspunt: de stickers zijn echt zo goed als onzichtbaar. Ik test ze uit op verschillende plaatsen (voornamelijk op mijn kin) en dat zowel met als zonder make-up erboven. De allergrootste patches zijn logisch gezien het snelst waarneembaar, en blijven daarom laatst over in mijn pakje.

Een van de belangrijkste redenen voor het testen van acne stickers is skin picking, een slechte gewoonte waar ik maar geen vat op krijg. Wanneer de drang bovenkomt om aan een puistje te pulken, zijn deze stickers een redding. Of alle puistjes verdwenen zijn na het gebruik van de pimple patch? Neen, maar na het hele pakje opgemaakt te hebben (thanks, maskne), merk ik vooral dat puistjes sneller genezen en dat er zelfs minder nieuwe ontstekingen ontstaan door het verspreiden van de bacteriën. Het feit dat de helft van mijn gezicht zowat permanent onder een masker zit, maakt de pimple patches alleen nog praktischer.

cosrx pimple master patch
Acne Pimple Master Patch, COSRX, €4,95

Shop hier