K-beauty: 5 labels die je moet kennen

Geüpdatet op 20 februari 2020 door Elle Belgique en Isabelle
K-beauty: 5 labels die je moet kennen

K-beauty for the win! Azië heeft een streepje voor wat cosmetica betreft en vooral vanuit Korea worden we overstelpt met innovatieve beauty producten. Zoom op onze favoriete labels van het moment en hun bestsellers.

K-Beauty

Zorg dragen voor jezelf is een essentie voor Zuid-Koreaanse vrouwen én mannen. Een korte wandeling door Seoul laat er geen twijfel over bestaan: iedereen kan er uitpakken met een perfecte huid! De gemiddelde winkelstraat is er voor driekwart gevuld met cosmetica winkels en merken, en Amerikaanse en Europese labels proberen non-stop hun innovaties, zij het op het vlak van packaging of productsamenstellingen, na te bootsen. Maar hoe hard ze ook proberen, Korea blijft altijd een stapje voor en brengt in tegenstelling tot concurrenten in het Westen hyper kwalitatieve producten aan een democratische prijs. Een stralende teint voor iedereen, dus!

Ethische cosmetica

Duurzaamheid zit vaak in Koreaanse cosmetica ingebakken: producten op basis van lokale ingrediënten, die bovendien cruelty-free zijn. Waar een land als China dat laatste als maatstaf voor kwaliteit hanteert, is het testen van cosmetica op dieren in Korea juist bij wet verboden sinds januari 2018. De meeste labels, Etude House bijvoorbeeld, hebben echter niet op die wet gewacht om de praktijk te bannen. Op het vlak van packaging is er dan weer wel werk aan de winkel: labels pakken graag uit met kawa -lees: über schattige- ditjes en datjes, maar die zijn meestal in plastic en  dus weinig duurzaam. Anderzijds zijn ze tegen de tand des tijd bestand en kunnen ze na gebruik een tweede leven krijgen als speelgoed of versiering. Aan jou om de overweging te maken.

Top 5 Koreaanse labels `

SKINFOOD

k-beauty_skinfood_tonymoly_innisfree_
(c)skinfood

Skinfood zag in 1957 het levenslicht en was het eerste cosmeticamerk dat cosmetica op basis van voedingsmiddelen maakte. Voor een mooie en gezonde huid doet het beroep op kwalitatieve ingrediënten vol vitaminen, mineralen en antioxidanten die je huid vanbuiten én vanbinnen doen stralen. Denk zwarte suiker, honing, eiwit, avocado, perzik,… kortom: je hoeft eigenlijk maar je frigo open te doen voor je beauty routine! Het voedsel werd op een duurzame manier geteeld: ecologie is dan ook één van de pijlers van het label, dat de wereld afspeurt naar lokale boeren die milieuvriendelijke technieken hanteren. Focus ligt op lange termijn effect boven kortstondige resultaten en alleen al die ingesteldheid doet ons watertanden. 

Bestseller: Black Sugar Honey Mask- een zacht peeling masker op basis van Braziliaanse zwarte suiker en honing. Het geeft een grondige reiniging dankzij de biologische suikerkorrels, de rijke samenstelling aan vitaminen en mineralen zorgt dan weer voor een goed doorvoede en gehydrateerd huid. Honing voorkomt dan weer irritaties en zorgt voor een egale teint.

k-beauty

Shop hier

TONYMOLY

k-beauty_skinfood_tonymoly_innisfree_
(c)Tonymoly

Tonymoly is het paradepaardje van Koreaanse beauty omwille van haar expliciete Kawaï imago. Sinds 2006 vallen meisjes (en vrouwen ook eigenlijk) in bosjes voor haar hoogtechnologische producten in unieke packaging zoals handcrème in pandvorm, een “perzik” slash make-up remover of een konijntje dat eigenlijk een lip gloss is. Het label streelt evenzeer het oog als de huid en dat zorgt voor haar overdonderende succes. Sinds 2018 ook in België verkrijgbaar, exclusief via Planet Parfum.

Bestseller: Lemon Mask Sheet Brightening - de sheet masks van Tonymoly brengen soelaas dankzij de diep doordringende werking die de “stoffen” maskertjes toelaten. De avocado versie beroept zich op het beste van de natuur om een droge en geïrriteerde huid een stevige boost te geven.

k-beauty

Shop hier

INNISFREE

k-beauty_skinfood_tonymoly_innisfree_
(c)innisfree

Innisfree laat zich al twintig jaar door de natuur inspireren én probeert diezelfde natuur ook zo min mogelijk te belasten. Al haar producten bestaan uit ingrediënten uit het Jeju eiland, een haast mythisch vulkanisch paradijsje ten zuiden van Korea. De meesten mogen uitpakken met het “4free” label en bevatten dus geen parabenen, ethanol, bezofenon en artificiële geuren. Innisfree geldt als het allereerste Koreaanse label dat cosmetica van 100% puur natuurlijke oorsprong maakt, en dat in een wijd gamma -denk cleansers, serums, toners, hydraterende crèmes, make-up, lotions,… Er bestaat trouwens ook een mannenlijn, omdat ook de heren alle baat hebben bij en genieten van een gezonde en zijdezachte huid!

Bestseller: Green Tea Seed Serum - dit hydrateert en voedt de huid aan de hand van groene theekorrels uit Jeju. Ideaal om onder je make-up aan te brengen: het zorgt voor een zachte, egale en licht stralende basis, de perfecte blanke pagina voor een naturelle look.

k-beauty

Shop hier

ETUDE HOUSE

k-beauty_skinfood_tonymoly_innisfree_
(c)etudehouse

Historische, poëtische schoonheid bij Etude House, wiens naam verwijst naar de 12 piano “études” die de Poolse pianist Chopin in 1830 in de vorm van twee schriften publiceerde. Het merk werd in 1945 opgericht en steunt op drie pijlers: innovatief, kwalitatief én beschikbaar/betaalbaar voor iedereen. Ruim zeven decennia later is Etude House één van de meest verkochte labels in Azië en de Verenigde Staten. Kleurrijke, efficiënte en girly producten om je dagelijkse verwenritueeltje nog meer fun te maken.

Bestseller: Face Blur SPF33 - een lichte crème met instant “photoshop” effect op je oogcontouren. Het verkleint de poriën, egaliseert de teint en geeft een frisse sensatie aan je vermoeide ogen.

k-beauty

Shop hier

HOLIKA HOLIKA

k-beauty_skinfood_tonymoly_innisfree_
(c)holikaholika

Ook deze geldt als één van de bekendste Koreaanse merken, en dat sinds haar oprichting in 2010. Aantrekkelijke packaging, hoog kwalitatieve producten, democratische prijzen…: het totaalplaatje! Lange tijd stond het bekend met een fantasierijk logo met sterretjes en heksen, een magisch imago dus. Tegenwoordig gaat het voor een minimalistischer, uitgepuurde look. Leuk extraatje: dit label heeft evenveel mannen- als vrouwenproducten in aanbod.

Bestseller: Pig Nose Clear Blackhead 3 Step Kit - Een kit die je in drie stappen een propere, egale huid belooft. De eerste stap opent de poriën om er gemakkelijk zwarte puntjes uit te kunnen halen (stap 2), en uiteindelijke (stap 3) worden ze weer gesloten om een egaal, uitgepuurd effect te krijgen.

k-beauty

Shop hier

Meer beauty around the world? Volgens insiders is A-beauty nu ook een ding: ontdek hier alles wat je moet weten over Australische cosmetica. Nog anderen hebben het dan weer over G-beauty, oftewel Duitse schoonheidsgeheimen in een potje...

In Brussels vind je ook Belgiës allereerste K-beauty store: Honeysu!