Dit zijn de 10 beste budget mascara’s onder €20

Geüpdatet op 26 februari 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 10 beste budget mascara’s onder €20 Launchmetrics Spotlight

Voor dramatisch lange wimpers hoef je geen bakken geld neer te tellen. Het is een publiek beautygeheim dat budget mascara's even goed (of zelfs beter!) zijn dan prijzige varianten. Van Kiko tot Kruidvat: hier zijn onze 10 favoriete mascara's voor mega effect aan een mini prijs.

Met prijzen variërend van slechts €3,99 tot €17,99, is er voor elke portemonnee een optie die belooft om je wimpers te transformeren. Deze mascara's, gaande van merken zoals e.l.f. Cosmetics en Essence, bieden allemaal iets unieks. Of het nu gaat om speciale borsteltjes die ontworpen zijn om elk wimperhaartje te vangen en te kleuren, formules die zo zwart zijn als de nacht, of de belofte van een effect dat de hele dag houdt; deze budget mascara's bewijzen dat je voor een indrukwekkend resultaat niet veel hoeft te betalen.

1. Essence Call Me Queen Dramatic False Lash Effect Mascara

De Call me Queen mascara spant de kroon als het gaat om budgetvriendelijke mascara's. Voor minder dan €5 heb je een product in handen dat je wimpers transformeert met een ongekend dramatisch volume en verleidelijke lengte. Het geheim zit 'm in het innovatieve elastomeerborsteltje, dat elke wimper met precisie weet te bereiken. Dit maakt het aanbrengen niet alleen makkelijk, maar ook uiterst effectief. De formule laat zich bovendien mooi opbouwen, waardoor je met elke laag meer intensiteit toevoegt, zonder dat het klontjes vormt of zwaar aanvoelt.

Essence budget Mascara's
Essence Call Me Queen Dramatic False Lash Effect Mascara, €3,99

Shop hier

2. KIKO Extra Sculpt Volume Mascara

Deze KIKO mascara is niet voor niets een bestseller. Het panoramische volume-effect vermenigvuldigt je wimpers, dankzij een rijke en romige textuur die geen klontjes vormt. Bovendien was het nog nooit zo makkelijk om mascara aan te brengen zonder knoeien, want de aangename formule laat zich makkelijk opbouwen. De brede zandloperborstel voorziet elke wimper van een gelijkmatig laagje voor een spectaculair volumineus en extreem gekruld effect.

goedkope beste kiko mascara's
KIKO Extra Sculpt Volume Mascara, €11,99

Shop hier

3. Maybelline Falsies Surreal Extensions Mascara

Met de Falsies Surreal Meta Black Mascara van Maybelline heb je goud in handen. Dankzij een uniek helixborsteltje dat elk haartje van wortel tot punt bereikt, nemen je wimpers vanaf de eerste swipe toe in volume en lengte. De formule, verrijkt met diepzwarte pigmenten en vezels, belooft een surrealistisch effect zonder de wimpers te verzwaren, ideaal voor zowel gevoelige ogen als contactlensdragers.

budget mascara's betaalbaar Maybelline
Maybelline Falsies Surreal Extensions Mascara, €17,99

Shop hier

4. Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara

De Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara geeft je wimpers niet alleen een indrukwekkend volume en een intens diepzwarte kleur, maar blinkt ook uit in gebruiksgemak dankzij het gebogen elastomeer borsteltje dat de wimpers perfect scheidt. Dit fijngevormde, compacte borsteltje is een held in het bereiken van zelfs de lastigste ooghoeken, en vormt het grootste pluspunt van dit product. De mascara zelf biedt uitstekende dekking, langdurig resultaat, en zorgt zowel voor volume als een opvallende verlenging.

Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara, €4,49

Shop hier

5. L’Oreal Paris Panorama Volume Mascara

De L'Oréal Paris Panorama Volume Mascara laat je ogen groter lijken en je blik intenser. Deze mascara belooft en levert volume van de binnenste tot de buitenste wimperhoek, wat zorgt voor een prachtige uitwaaierende vorm. Wat vooral opvalt, is hoe de StretchFlex Complex formule de wimpers soepel houdt en aan elkaar geplakte wimpers weet te vermijden, wat bijdraagt aan een natuurlijk ogend resultaat. De innovatieve borstel met meerdere niveaus zorgt ervoor dat elke wimper mooi gescheiden wordt en zonder enige moeite volume krijgt.

L’Oréal Paris Panorama volume mascara
L’Oréal Paris Panorama volume mascara, €13,70

Shop hier

6. Bourjois Volume Glamour Lift & Stretch Mascara

De Bourjois Volume Glamour Lift & Stretch Mascara is een echte gamechanger voor wie droomt van een open, levendige blik. Met een formule die wimpers tot wel 20 graden krult en uitrekt, verrijkt met onder andere vitamine C, belooft deze mascara niet alleen een visuele lift, maar ook verzorgde en versterkte wimpers. De innovatieve tweezijdige borstel zorgt voor volume, krul en lengte van de wortel tot de punt, zonder schilfers, wat resulteert in een comfortabele draagervaring en een blik die onmiddellijk meer open en wakker oogt.

Bourjois Volume Glamour Lift & Stretch Mascara
Bourjois Volume Glamour Lift & Stretch Mascara, €16,99

Shop hier

7. Kruidvat Lash Lift Lengthening Mascara

Deze mascara van Kruidvat bevestigt nog maar eens dat je niet altijd diep in de buidel hoeft te tasten voor een gelifte blik. De toevoeging van bamboevezels aan de formule lijkt echt een verschil te maken door je wimpers niet alleen langer te maken, maar ze ook een mooie krul te geven. En dan is er nog de flexibele borstel die zich makkelijk aanpast om elk individueel wimperhaartje van de te bedekken en te scheiden, wat zorgt voor een natuurlijk ogend, gelift resultaat zonder spinnenpoten-effect.

Kruidvat beste budget Mascara's
Kruidvat Lash Lift Lengthening Mascara, €6,99

Shop hier

8. Rimmel Volume Thrill Seeker Mascara

De Wonder Volume Thrill Seeker Mascara van Rimmel London is een revolutie op het gebied van mascara, die belooft zwaartekracht te trotseren met ongekende lengte en een gewichtloze definitie. Verrijkt met panthenol, zorgt de luchtige, romige formule niet alleen voor verzorgde wimpers bij elk gebruik, maar ook voor een soepele applicatie zonder klontjes. Het unieke zandlopervormige borsteltje zorgt ervoor dat elke wimper wordt gevangen en bedekt met een krachtige, veegvaste kleur, resulterend in langere en vollere wimpers.

rimmel budget goedkope mascara's review
Rimmel Volume Thrill Seeker Mascara, €12,95

Shop hier

9. NYX Worth The Hype Mascara

De Worth The Hype Volumizing & Lengthening Mascara van NYX Makeup maakt zijn naam waar door elke wimper te voorzien van lengte en volume. Dankzij het ingenieus ontworpen kegelvormige borsteltje worden zelfs de fijnste haartjes bedekt met de rijke, gitzwarte formule. Of je nu kiest voor een subtiele definitie of besluit meerdere lagen aan te brengen voor extra drama, deze mascara staat je toe om op te bouwen tot het gewenste effect. Pluspunt: er zijn vier beschikbare kleuren - zwart, donkerbruin, blauw, en paars - die passen bij elke stemming en gelegenheid.

NYX Worth The Hype Mascara
NYX Worth The Hype Mascara, €10,95

Shop hier

10. e.l.f Big Mood Mascara

Go big or go home, dacht e.l.f bij het creëren van deze zacht geprijsde mascara. De Big Mood doet wat hij belooft: een indrukwekkende lift, verlenging en volume van de wimpers. De formule, verrijkt met jojoba-olie, zorgt ervoor dat je wimpers naast er beter uitzien en ook gevoed aanvoelen, een leuk extraatje. Het unieke aan deze mascara is de zandlopervormige borstel met 250 haartjes, die elke wimper goed weet te pakken voor een opvallend volle en gedurfde look, iets dat de hele dag standhoudt.

e.l.f Big Mood Mascara budget
e.l.f Big Mood Mascara, €9

Shop hier