Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter

Geüpdatet op 5 augustus 2022 door Laure Vandendaele
Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter Imaxtree

Grotere ogen en een wakkere blik dankzij deze zes simpele tips.

Wat hebben Angelina Jolie, Mila Kunis, Emma Stone en Priyanka Chopra met elkaar gemeen? Ogen als schoteltjes waarin je zelfs met een reddingsjasje moeilijk aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Niet iedereen is van nature met zulke grote ogen gezegend, dus komen een paar eenvoudige trucs om je kijkers optisch te vergroten handig van pas. Je lijkt meteen wakkerder, zelfs na een avondje bingewatchen of een drankje te veel.

LEES OOK: 10 oogcrèmes voor een wakkere blik

1. Huidkleurige eyeliner

Een zwart oogpotlood geeft definitie aan je oog, maar als je te kwistig bent, loop je het risico je ook optisch te verkleinen. Open je blik door je waterlijn met een huidkleurig oogpotlood te kleuren en breng eventueel een donker oogpotlood aan tussen de onderste wimpers. Door de haartjes zachtjes met elkaar te verbinden - deze make-uptechniek heet tight lining - ontstaat een lijn die op een natuurlijke manier het oog definieert.

optisch grote ogen trend make-up
Rock 'N' Khol Eye Cheat, Charlotte Tilbury, €25

Shop hier

grotere ogen tight lining huidkleurig oogpotlood
Imaxtree

2. Brow know-how

Dat wenkbrauwen karakter en structuur aan je gezicht geven, weet je intussen wel. Maar wist je dat je ogen meteen een stukje groter lijken als er een mooi gedefinieerde wenkbrauw boven staat?

Heb je 's ochtends maar een paar minuten om je klaar te maken? Vergeet dan zeker je wenkbrauwen niet zachtjes in te kleuren en in vorm te brengen. Geen mens die zal zien dat je er een korte nacht opzitten hebt.

Brow Contour wenkbrauwpotlood Benefit Cosmetics
Brow Contour Pro 4-in-1 wenkbrauwpotlood, Benefit Cosmetics, €35,50

Shop hier

Het iconische wenkbrauwpotlood van Benefit heeft alles in huis om je ogen optisch groter te laten lijken: twee kleuren om je wenkbrauwen in te kleuren, een highlighter om lichtpuntjes (zie vorige pagina) aan te brengen én een definer om de boel te fixeren.

3. Lichtjes rond de ogen

Door een subtiele licht reflecterende crème-oogschaduw in de binnenste hoekjes van je oog aan te brengen, creëer je snel een wakkere, frisse blik. Dankzij de subtiele lichtjes lijken je ogen meteen een beetje groter. Vergeet ook het stukje net onder je wenkbrauwboog niet.

illuminator highlighter ogen guerlain
Precious Light Illuminator, Guerlain, €47,57

Shop hier

grote ogen optische vergroten blik highlighter
Imaxtree

4. Ga voor egaal

Donkere kringen maken je ogen kleiner. Gebruik daarom een goede concealer om de donkere kringen en verkleuringen te neutraliseren. Kies een kleur die een tintje lichter en warmer dan je eigen huidskleur is om de huid op te lichten en de blauwe ondertoon te corrigeren. Breng het product zachtjes met een sponsje of je vingertoppen aan op de huid.

Forever Skin Corrector, DIOR, ogen
Forever Skin Corrector, DIOR, €38

Shop hier

5. Mascara, mascara en...mascara

Je hoeft niet zuinig te zijn. Breng verschillende laagjes aan van een mascara met een verlengende formule. Big eyes, here we come! De nieuwe M.A.C Stack Mascara belooft extreem volume en heeft een klontervrije formule die je kan blijven bijwerken. Bovendien zit de mascara in een mooie stijlvolle tube, altijd mooi meegenomen.

M.A.C Stack Mascara, M.A.C Cosmetic grotere ogen
M.A.C Stack Mascara, M.A.C Cosmetics, €33

Shop hier

bella hadid valse wimpers fashion week backstage
Imaxtree

6. Valse wimpers

Een tikkeltje over-the-top wimpers vergroten het Bambi-gehalte van je blik. Kijk maar naar de ongelooflijke oogopslag van Lara Jean Covey uit de Netflix-hit 'To All The Boys I've Loved Before'.

huda beauty false lashes valse wimpers grotere ogen
Hoodie Flares Classic herbruikbare valse wimpers, Huda Beauty, €19,50

Shop hier