Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter

Geüpdatet op 31 augustus 2018 door Laure Vandendaele
Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter

Grotere ogen en een wakkere blik dankzij deze zes simpele tips.

Wat hebben Angelina Jolie, Mila Kunis, Krysten Ritter, Emma Stone en Priyanka Chopra met elkaar gemeen? Ogen als schoteltjes waarin je zelfs met een reddingsjasje moeilijk aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Niet iedereen is van nature met zulke grote ogen gezegend, dus komen een paar eenvoudige trucs om je kijkers optisch te vergroten handig van pas. Je lijkt meteen wakkerder, zelfs na een avondje bingewatchen of een drankje te veel.

LEES OOK: 10 oogcrèmes voor een wakkere blik

1. Huidkleurige eyeliner

Een zwart oogpotlood geeft definitie aan je oog, maar als je te kwistig bent, loop je het risico je ook optisch te verkleinen. Open je blik door je waterlijn met een nude oogpotlood te kleuren en breng eventueel een donker oogpotlood (zoals onze absolute favoriet in Taupe van MakeUp Designory, 19,50 euro) aan tussen de onderste wimpers. Door de haartjes zachtjes met elkaar te verbinden - deze make-uptechniek heet tight lining - ontstaat een lijn die op een natuurlijke manier het oog definieert.

Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter - 1

1. Silky Nude Extreme Lasting oogpotlood van Essence, 1,99 euro via kruidvat.be

2. Asian Touch Pencil in Traditional Beige van Kiko, 5,95 euro via kikocosmetics.be

3. Rock 'N' Khol Eye Cheat van Charlotte Tilbury, 25,50 euro via debijenkorf.be

4. Eye Kajal in Java en Vanille van Victoria Beckham, 34 euro

1/

2. Lichtjes rond de ogen

Door een subtiele licht reflecterende crème-oogschaduw in de binnenste hoekjes van je oog aan te brengen, creëer je snel een wakkere, frisse blik. Dankzij de subtiele lichtjes lijken je ogen meteen een beetje groter. Vergeet ook het stukje net onder je wenkbrauwboog niet.

highlighters dior essence givenchy

1. Glazed Donut Highlighter van Essence, 3,59 euro via kruidvat.be

2. Dior Skin Nude Luminizer van Dior, 46,20 euro

3. Teint Couture Highlight Poudre van Givenchy, 41,50 euro

 

2/

3. Brow know-how

Dat wenkbrauwen karakter en structuur aan je gezicht geven, weet je intussen wel. Maar wist je dat je ogen meteen een stukje groter lijken als er een mooi gedefinieerde wenkbrauw boven staat?
Heb je 's ochtends maar een paar minuten om je klaar te maken? Vergeet dan zeker je wenkbrauwen niet zachtjes in te kleuren en in vorm te brengen. Geen mens die zal zien dat je er een korte nacht opzitten hebt.

Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter - 3

Het nieuwe wenkbrauwpotlood van Benefit heeft alles in huis om je ogen optisch groter te laten lijken: twee kleuren om je wenkbrauwen in te kleuren, een highlighter om lichtpuntjes (zie vorige pagina) aan te brengen én een definer om de boel te fixeren.
Heb je moeite met je wenkbrauwen zelf mooi te epileren en in vorm te brengen? Maak dan snel een afspraak bij een van deze wenkbrauwexperten.

De Brow Contour Pro 4-in-1 pen van Benefit Cosmetics, 35 €, vanaf september verkrijgbaar bij Galeria Inno.

 

3/

4. Ga voor egaal

Donkere kringen maken je ogen kleiner. Gebruik daarom een goede concealer om de donkere kringen en verkleuringen te neutraliseren. Kies een kleur die een tintje lichter en warmer dan je eigen huidskleur is om de huid op te lichten en de blauwe ondertoon te corrigeren. Breng het product zachtjes met een sponsje of je vingertoppen aan op de huid.

Kruipt je concealer soms in de fijne lijntjes onder je oog? Zo los je dit vaak voorkomend beautyprobleem op.

Lees hier alles over deze cultconcealer die eindelijk terug bij ons verkrijgbaar is.

Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter - 4

The Eraser Eye van Maybelline, 13,29 euro.

4/

5. Mascara, mascara en...mascara

Je hoeft niet zuinig te zijn. Breng verschillende laagjes aan van een mascara met een verlengende formule. Big eyes, here we come! De nieuwe Volume Révolution mascara van Chanel belooft extreem volume, heeft een klontervrije formule én een borsteltje dat met een 3D-printer werd gemaakt, uniek in de beautywereld. Le Volume Révolution scheidt de wimpers, zorgt voor het beloofde volume en er zijn geen klontertjes te bespeuren. Bovendien zit de mascara in een mooie stijlvolle tube, wat ook altijd mooi meegenomen is.

mascara chanel

 

 

Le Volume Revolution de Chanel Noir 10 van Chanel, € 36,00.

5/

6. Valse wimpers

Een tikkeltje over-the-top wimpers vergroten het Bambi-gehalte van je blik. Kijk maar naar de ongelooflijke oogopslag van Lara Jean Covey uit de Netflix-hit 'To All The Boys I've Loved Before'.

Met deze 6 simpele tips lijken je ogen groter - 6

Valse wimpers kan je plakken, zoals met de kwalitatieve wimpers van Velour. Daarnaast kan je ook kiezen voor wimper extensions of een LVL-wimperlift.