Reveal Your Nature, de respectvolle reinigingsroutine die je goed doet

Geüpdatet op 18 mei 2021 door ELLE Partner
Reveal Your Nature, de respectvolle reinigingsroutine die je goed doetYves Rocher

Respect voor je huid is respect voor de natuur. We waren het een tijdlang vergeten, maar de laatste jaren worden we weer wat bewuster. We zijn allemaal verbonden met de aarde, we maken er deel van uit en zij is een deel van ons. Terwijl ik me aan mijn dagelijkse verzorging wijd, spelen deze beelden door mijn hoofd: water, weldadige, pure, actieve, heilzame elementen die mijn gemengde huid net dat schenken, wat ze nodig heeft. Een perfect evenwicht.

#RevealYourNature

Mijn natuur onthullen betekent me ontdoen van het overbodige. Dat doe ik door mijn huid te verzorgen met één van de 5 cleansing lijnen van Yves Rocher. Ze zijn gemaakt op basis van 5 botanische actieve stoffen van ecologische oorsprong en verpakt in 100% gerecycleerd en recycleerbaar plastic. De formules zijn bovendien biologisch afbreekbaar met 94% tot 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong. 

Pure Algue, Yves Rocher #RevealYourNature
Pure Algue, Yves Rocher #RevealYourNature

Pure Algue, een golf van zuurstof

Ik kom eigenlijk niet zo vaak buiten. Doordat mijn velletje dus maar zelden de buitenlucht ziet, lijkt het vaak mat en uitgedroogd. Het gamma Pure Algue is een van de "Reveal Your Nature"-oplossingen van Yves Rocher. Het vormt een complete en aangepaste routine en werkt hydraterend en zuurstofherstellend. Je kiest zelf hoe en welke methode je volgt. Er is de 3-in-1 reinigingsgel, een ultrafrisse reinigingsgel, een zuurstofherstellende reinigingsmousse, 2-in-1 micellaire reinigingslotion , ultrafrisse reinigingsdoekjes… In mijn geval is het de gelegenheid die mijn 'favoriete methode' bepaalt. Ik richt me immers op wat ik op dat moment nodig heb: reinig ik mijn gezicht in bad of onder de douche, ben ik opgemaakt of niet... Het enige wat telt is het gevoel van zuiverheid en zachtheid, alsof je net, terwijl het al wat frisjes wordt, een flinke duik in zee hebt genomen. En in tegenstelling tot de meeste producten voor de gemengde huid, veroorzaakt Pure Algue geen droogheid of trekkerig gevoel. 

99% biologisch afbreekbare ingrediënten

Dat is de basis. En in dit geval is het vanzelfsprekend. De Tetraselmis Microalg vormt de kern van de samenstellingen. Die microalgen worden volgens een 100% natuurlijke methode langs de Bretonse kust gekweekt en geven hun heilzame werking vrij zonder het milieu te schaden. De natuur biedt ons ongelofelijke geschenken aan. Hoe kunnen wij haar dan nog, puur voor onze ijdelheid, schade toebrengen? De nieuwe cleansing range combineert respect voor de huid, duurzame grondstoffen, recycling en korte toeleveringsketens. Je kunt je favoriete schoonheidsrituelen dus met een gerust hart verderzetten.  

Een oneindig bad met oneindige voordelen

Een schone, gezonde huid is goed. Maar een diep gehydrateerde huid is nog veel beter. Mijn ultieme favoriet: het Zuurstofherstellend hydraterend masker Pure Algue. Een bad van hydratatie die je huid voller en soepeler maakt en - dankzij zijn frisse gelformule - niet vettig aanvoelt. Je voelt gewoon de zuiverende kracht van de oceanen.

Een collectie voor elk huidtype

Er is een #revealyournature reinigingscollectie voor elk huidtype. Pure Menthe voor de vette huid, Pure Camomille voor de gevoelige huid, Pur Bleuet voor vermoeide ogen, Pur Calendula voor de rijpe of erg droge huid en Pure Algue voor de gemengde huid. Weet je niet wat je huidtype is? In de Yves Rocher winkels kun je een huidanalyse laten doen door de beauty advisors die je dan begeleiden naar je ideale cleansing routine, gebaseerd op je huidtype.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Yves rocher.

Yvesrocher.be

Lees ook:

Mei plasticvrij: zo vermijd jij plastic in de badkamer

L’arin: natuurlijke haarverzorging van belgische makelij

Shopping: 5 coole duurzame sneakermerken