Shopping: 5 coole duurzame sneakermerken

Gepubliceerd op 6 mei 2021 door ELLE België
Shopping: 5 coole duurzame sneakermerkenKomrads

Milieubewust en fashionable? Geen probleem. Deze 5 sneakermerken zijn beide.

1. Stella McCartney

Al sinds 2012 maakt Stella McCartney duurzame sneakers. Ze bestaan uit gerecycleerd polyester. Alle andere stukken uit haar collectie zijn ook vegan. Zij geven het goede voorbeeld voor andere luxemerken.

duurzame sneakers
Multi-kleur sneaker, Stella McCartney, €395

Shop hier

2. Komrads

Belgisch merk Komrads gebruikt afval uit de appelteelt om vegan leer te maken. De zool bestaat uit gerecycleerd rubber en zelfs de veters zijn milieuvriendelijk.

duurzame sneakers
sneakers, Komrads, €154

Shop hier

3. Viron

Ook Antwerps schoenmerk Viron gebruikt appelleer. Naast appelleer zijn ze ook fan van maïsleer en gerecycleerd katoen. Viron gaat zelfs nog een stap verder en maakt haar merk ook circulair. Zo kan je je versleten schoenen terugsturen en worden er opnieuw nieuwe van gemaakt.

duurzame sneakers
Hoge sneakers, Viron, €170

Shop hier

4. Veja

Veja is al een tijdje bekend. Ze gebruiken biologische katoen en upcycled leer. Maar ze hebben ook een vegan collectie, gemaakt van maïsleer. Onderstaande schoen maakten ze in samenwerking met hardloperscollectief Jolie Foulée. De flashy schoenen waren ooit plastiek flessen.

duurzame schoenenmerken
Kleurrijke meshsneakers, Veja x Jolie-foulee, €155

Shop hier

5. New Balance X Jaden Smith

Ook populaire sneakermerken zetten stappen richting een duurzamere mode-industrie. New Balance werkte samen met Jaden Smith aan een ecologische én originele sneaker. De Vision Racer ReWorked bestaat voor 30% uit gerecycleerde stof. De stof wordt hermalen en geeft zo het spikkeleffect.

 

duurzame schoenenmerken
Vision racer, New Balance, €149,99

Shop hier

(Stagiaire Amber Lacasse)