Shopping: 5 coole duurzame sneakermerken

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door ELLE België
Shopping: 5 coole duurzame sneakermerken Bron: Komrads

Milieubewust en fashionable? Geen probleem. Deze 5 sneakermerken zijn beide.

1. Stella McCartney

Al sinds 2012 maakt Stella McCartney duurzame sneakers die bestaan uit gerecycleerd polyester. Met een volledige vegan collectie geven zij steeds het goede voorbeeld voor andere luxemerken.

S-Wave 2 Mid-Top Trainers, Stella McCartney, €650

Shop hier

2. Komrads

Belgisch merk Komrads gebruikt afval uit de appelteelt om vegan leer te maken. De zool bestaat uit gerecycleerd rubber en zelfs de veters zijn milieuvriendelijk.

ICNS Partizan Black&White, Komrads, €110

Shop hier

3. Viron

Ook Antwerps schoenmerk Viron gebruikt appelleer, naast maïsleer en gerecycleerd katoen. Dit speelse merk gaat zelfs nog een stap verder door de invoering van een circulaire werking. Zo kan je je versleten schoenen naar hen terugsturen en worden er gewoon nieuwe van gemaakt.

1982 by A.LNK, Viron, €175

Shop hier

4. VEJA x Reformation

Het duurzame modemerk Reformation en VEJA werkten samen om jouw nieuwe favoriete sneakers te creëren.
Verkrijgbaar in twee exclusieve kleuren, combineert de Venturi VEJA x Ref biogebaseerde materialen en duurzame mode voor een ontwerp dat geschikt is voor elke situatie. Of je ze nu draagt voor een brunch, een wandeling of een avondje uit, deze sneakers met dikke zool zijn zowel cool als praktisch. Zet je 10.000 stappen per dag in stijl.

VEJA X Reformation, Venturi Walnut, 195€

Shop hier

5. Saucony Originals X Colour Plus Companie

Voor de samenwerking met Saucony heeft Colour Plus Companie ervoor gekozen om hun liefde voor de natuur tot uiting te laten komen in al zijn aspecten. Dat doen ze door een comfortabele, sportieve en innovatieve schoen te creëren die de aardse bruine en bosgroene kleuren verkent, gecombineerd met de technische expertise over duurzame materialen van Saucony. Het resultaat? Deze geweldige all-terrain hardloopsneaker.

Beach Ramble, Saucony X Colour Plus Companie, €160

Shop hier