3 natuurlijke tips voor een betere slaap ondanks stress

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
3 natuurlijke tips voor een betere slaap ondanks stressELLE x Arkopharma - Foto: Tracey Hocking (Unsplash)

Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Het maakt dat je je goed voelt in de dag en zorgt ervoor dat je lichaam en hersenen goed blijven functioneren. Wij zetten een paar natuurlijke en eenvoudige tips op een rij voor een betere nachtrust.

Zware nachten, moeite om in slaap te vallen, ‘s nachts wakker worden … Het is moeilijk om de slaap te vatten wanneer je lichaam stress ondergaat en je brein niet lijkt te willen pauzeren. Stress en angst kunnen een negatieve invloed hebben op verschillende vlakken in je leven. Ze kunnen je dagen op hun kop zetten… en we spreken dan nog niet over de rusteloze nachten. Gelukkig zijn er eenvoudige, maar effectieve methoden om je door deze stressvolle tijden heen te helpen en je weer doen slapen als een roos.

1. Een gezonde levensstijl

Om je kansen voor een goede nachtrust te vergroten, zet je best in op een evenwichtige voeding rijk aan magnesium, vitamine C en B, ijzer en omega 3 en nuttig je ’s avonds best geen stevige maaltijden. Regelmatig sporten is ideaal om je te ontdoen van opgebouwde spanning en zorgt ervoor dat je lichaam ontspant dankzij de welzijnshormonen die op dat moment vrijkomen. 

2. Probeer het eens met fytotherapie 

Geneeskrachtige planten kunnen een waardevolle steun bieden op de weg naar een kwaliteitsvolle slaap. De ster van het inslapen? Passiflore, deze plant vindt zijn oorsprong in Mexico en werd reeds door de Azteken benut omwille van zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Vandaag vind je de plant in de vorm van een voedingssupplement bij Arkopharma: ARKOCAPSCULES PASSIEBLOEM BIO, een natuurlijk middel tegen stress die je helpt ontspannen en vermindert je nervositeit waardoor je gemakkelijker zal kunnen inslapen en van een herstellende nachtrust kan genieten!

De Arkocapsules Passiebloem Bio worden geproduceerd in Frankrijk en zijn afkomstig uit de Biologische Landbouw. Bovendien zijn ze gecertificeerd door het onafhankelijk controleorgaan ECOCERT. De passiebloem wordt geoogst met het oog op duurzame landbouw en met respect voor biodiversiteit, dieren en de menselijke gezondheid. Arkopharma introduceerde deze nieuwe productiemethode, respectvol voor mens en natuur, reeds in 1993 in haar laboratoria.

ARKOCAPSCULES PASSIEBLOEM BIO, verkrijgbaar bij de apotheek en parafarmacie
ARKOCAPSCULES PASSIEBLOEM BIO, verkrijgbaar bij de apotheek en parafarmacie

3. Doe ontspanningsoefeningen

Oefeningen doen voordat je gaat slapen? Dat klopt, maar natuurlijk niet zomaar eender welke. Ontspanningsoefeningen helpen je in slaap vallen, zorgen voor een betere nachtrust en bestrijden stress en angst. De “4-7-8” -techniek, ontwikkeld door een professor aan Harvard, bestaat uit het reguleren van je ademhaling 's avonds voor het slapengaan met behulp van een telsysteem. Door je alleen op je ademhaling te concentreren, verlicht je je geest en ontspan je je lichaam. Deze oefening zorgt ervoor dat je rustig de armen van Morpheus kan vervoegen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Arkopharma.
www.arkopharma.be