5 onmisbare accessoires voor in de keuken

Geüpdatet op 10 december 2021 door ELLE Partner
5 onmisbare accessoires voor in de keukenELLE x KitchenAid

Wat is er leuker dan een gezellig middagje kokkerellen en experimenteren in de keuken wanneer het buiten koud en kil is? De iconische KitchenAid Keukenrobot is je ideale bondgenoot om gelijk welk recept snel en eenvoudig klaar te maken. Bovendien zijn er tal van accessoires beschikbaar om alle foodtrends van 2020 zonder moeite uit te proberen. We zetten er vier op een rijtje:

Mocktails met een kruidige twist

Cocktails zonder alcohol, oftwel mocktails, zijn vandaag alomtegenwoordig. Hoe kan het ook anders, ze zijn even lekker als de klassieke cocktail maar kunnen door iedereen gedronken worden. Anno 2020 bevatten mocktails even complexe en lekkere smaken als hun alcoholische zusje. Versgeperst fruit- of groentensap wordt gecombineerd met exotische kruiden en specerijen zoals kardemom, kaneel, cayennepeper of gember. Met de KitchenAid Slowjuicer maak je zonder moeite tal van heerlijke sappen die als basis kunnen dienen voor een originele mocktail. De slowjuicetechnologie in twee fasen zorgt voor een maximum aan sap van hoge kwaliteit, minder schuim, en veel minder voorbereidingswerk. Of je nu werkt met fruit, groentes of kruiden - zacht, hard of met bladeren - de KitchenAid Slowjuicer produceert heerlijk sap, vol vitamines en mineralen. De 2-in-1 uiterst brede vulopening leidt grof gesneden fruit, groenten en kruiden in alle vormen en maten naar beneden om daar te worden gemalen, fijngestampt en gezeefd door één van de drie pulpzeven die je de keuze geven uit verschillende diktes. Varieer, experimenteer en creëer zo in één, twee, drie een restaurantwaardige mocktail.

 

Exotische vegan pasta

Hou je het graag gezond, dan zit je met vegan groentepasta altijd goed. Deze foodtrend ziet er niet alleen erg smakelijk uit, maar hij is ook super healthy. Bovendien is het een ideale oplossing voor pasta lovers die liever glutenvrij eten of hun koolhydraten-inname willen beperken.Vervang je klassieke spaghetti of noedels door kleurrijke courgetteslierten en geef zo traditionele gerechten een hedendaagse twist. De Spiraalsnijder van KitchenAid snijdt je groentes (en fruit) snel en gemakkelijk in perfecte krulslierten. Breng courgettenoedels op smaak met look en parmezaan voor een heerlijke lunch op z’n Italiaans of ga de Aziatische toer op en maak een verrukkelijke versie met kip en pindanoten. Om je vingers bij af te likken! Naast slierten kan je ook groentevellen maken uit courgette, komkommer of zelfs zoete aardappel met de KitchenAid Japanse groentesnijder. Ideaal voor het bereiden van gluten- en koolhydraatvrije lasagna, wraps of groenterolletjes.

Adult ice cream

Een smakelijk ijsje is het favoriete toetje van heel wat mensen onder ons, geen wonder dus dat ijs dit jaar volop in de kijker staat. In 2020 is adult ice cream, oftewel ijs met een infusie van een alcoholisch drankje, dé grote trend in dessertland. Geef je klassieke bolletje vanille een smakelijke upgrade met koffielikeur of verras je gasten met een ijsje met perzik en bourbon, succes gegarandeerd! Ook originele smaken uit de Aziatische keuken vind je steeds vaker terug in ijsdesserts, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van innovatieve combinaties zoals cayenne peper en zoete pindakaas of sojamelk en gekonfijte gember. Ook populair is het opfleuren van ijs met bloemen. Florale smaken zoals lavendel, hibiscus of zelfs orchidee zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook verrukkelijk. Met de KitchenAid ijsmachine maak je in een handomdraai zelf heerlijk ambachtelijk ijs. Of je nu zin hebt in roomijs, een sorbet of een delicate semifreddo, in slechts 30 minuten tover je een lekker dessert op je bord boordevol smaak.

Ambachtelijk brood met oergranen

Wie wordt er niet gelukkig van de geur van versgebakken brood? Het mag dan ook niet verbazen dat zelf brood maken hoe langer hoe populairder wordt. Maak je brood helemaal from scratch door ook zelf je meel te malen, voor brood net zo lekker als van de ambachtelijke bakker. Met de graanmolen van KitchenAid maak je meel van je favoriete graansoorten. Bovendien kan je instellen hoe fijn of grof je je meel wil malen. Vervang het traditionele witbrood door een gevarieerde mix van oergranen zoals spelt, rogge, boekweit en haver. Deze graansoorten worden al eeuwenlang geteeld op een 100% natuurlijke manier, zonder genetische manipulatie. Daardoor zitten ze boordevol gezonde antioxidanten, vezels en mineralen én geven ze je brood een heerlijk authentieke smaak.

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met KitchenAid.
www.kitchenaid.be

Lees ook:
Interview: Chanel make-up artieste Lucia Pica verklapt haar beautytips
Hotspots: 15x eten in Brussel onder 15 euro
Fashion week 2020: alles wat je moet weten over de naderende modemaand