Interview: Chanel make-up artieste Lucia Pica verklapt haar beautytips

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge
Interview: Chanel make-up artieste Lucia Pica verklapt haar beautytips

De Italiaanse make-up artiest Lucia Pica (44) is sinds 2015 Global Creative Make up and Colour Designer bij Chanel en staat bekend om haar uitbundig kleurgebruik en glamoureuze catwalklooks. ELLE installeerde zich voor de webcam en vuurde enkele vragen op haar af.

Lucia Pica's tweede collectie bouwt verder op de eerste editie van 'Candeur et Expérience'. "In die eerste collectie ging het vooral om emoties en vrouwelijkheid met rood als centrale kleur. Candeur et Expérience Act II evolueert van rood naar roze en gaat over het contrast tussen onschuld en ervaring. Ik wilde de kleur roze uitdagen door weg te blijven van clichés. Vaak wordt roze geassocieerd met zachtheid, een girly attitude of de jaren '80. In plaats daarvan wilde ik me concentreren op de kracht en het karakter dat uit deze kleur kan komen. Met deze nieuwe collectie wilde ik diepte en rijkdom geven aan roze."

Bewijst deze collectie voor jou dat roze niet enkel voor kleine meisjes weggelegd is?

Lucia Pica: "Ja, ik denk het wel. Het hangt allemaal af van hoe je naar deze kleur kijkt en wat je ermee doet. Ik ging op zoek naar verschillende tinten roze die niet bijzonder meisjesachtig zijn, er is zoveel meer dan dat."

chanel make-up
Visual uit de Chanel-campagne voor herfst-winter 2020

Wat is je favoriete beautyproduct uit de collectie? 

(zonder aarzelen) "La Palette Esentielle, een onmisbaar alles-in-éénproduct dat altijd en overal van pas komt. Ideaal om je make-up in enkele simpele bewegingen op te frissen tijdens de dag. Het wonderdoosje heeft alles wat je nodig hebt: een concealer om kleine oneffenheden te camoufleren, een rode tint om je lippen of wangen bij te werken en een highlighter voor een stralende teint."

palette chanel
Palette Esentielle van Chanel

Shop hier

Een ander product dat ik leuk vind is de Baume Essentiel, het is een van mijn favoriete producten in het algemeen, maar de versie met roze en gouden tinten uit de laatste collectie vind ik geweldig! En ten slotte, een lippenstift natuurlijk. Mijn favoriete kleur is Idyllique, een bruinrood met een matte afwerking.

chanel
Lipstain uit de nieuwe herfst-winter 2020 make-up collectie.

Bestaat er een universele kleurencombinatie die bij elke vrouw past, ongeacht huidtint of oogkleur?

"Het oogschaduwpalet Candeur et expérience (wintercollectie 2020) is de ultieme passe-partout. Ik heb het uitgebreid kunnen testen op een delegatie journalisten tijdens de perspresentaties en ik stelde vast dat het bij iedereen past. Het geheim zit 'm in de harmonie tussen het intense rood en de natuurlijke tinten zoals taupe en bruin. Dat maakt dat iedereen de gewenste nuances kan aanbrengen."

chanel
Oogschaduwpalet Candeur et Expérience

Shop hier

Wat is de grote make-uptrend van de toekomst?

"Ik voorspel de doorbraak van de monochrome make-up waarbij 1 kleur primeert en doorgetrokken wordt in de volledige look. Ik hou enorm van harmonie tussen ogen en lippen, dus ik ben alvast fan van deze trend."

Wat voor schoonheidsadvies zou je vandaag geven aan de 20-jarige Lucia Pica?

"Stop met je wenkbrauwen te plukken! Ik maakte die fout in de jaren '90. Ik heb ze toen helemaal afgeschoren, gelukkig zijn ze terug gegroeid! Ik was helemaal mee met die trend, mijn wenkbrauwen waren slechts dunne streepjes. Mijn advies is ook om geen tatoeages op je gezicht te zetten, doe niets drastisch waar je later spijt van kan krijgen. Amuseer je in de plaats daarvan met make-up en met verschillende kleuren."