Met deze checklist bereid je jouw vakantie zo goed mogelijk voor !

Geüpdatet op 16 maart 2020 door ELLE Partner
Met deze checklist bereid je jouw vakantie zo goed mogelijk voor !

Nog geen inspiratie of gewoon geen tijd om je vakantie voor te bereiden? Volg deze tips voor een goede reis!

• RAADPLEEG ZEKER EEN REISBUREAU

Je hotel, vervoer en activiteiten apart boeken? Dat is niet altijd praktisch of goedkoper. Neem dus de tijd om altijd internetaanbiedingen te vergelijken met die van een reisbureau.

• WEES FLEXIBEL

Vermijd de hoogste prijzen door de kalender te controleren op schoolvakanties en feestdagen. En vergeet niet: op een ander continent valt onze zomer soms midden in de winter!

• KIES EEN ALTERNATIEVE ACCOMMODATIE

Cruiseschip, overnachten in een strandhut of glamping? De mogelijkheden zijn eindeloos en bieden vele andere voordelen in vergelijking met een klassiek hotel.

• DURF ALLEEN TE REIZEN

Geen toegevingen moeten doen, een onbeperkte vrijheid, de activiteiten kiezen waar JIJ zin in hebt: durf dit jaar gerust de sprong te wagen. Alleen reizen heeft ook écht zijn voordelen.

• EERSTE KEER WEG MET DE KINDEREN?

Hou essentiële benodigdheden bij de hand tijdens je trip: reservekleding, spelletjes, snacks … Ben je zwanger? Vertrek dan best in je tweede trimester en kies je voor de trein, dat geeft het meeste comfort.

• DENK AAN HET PAPIERWERK

Oeps, had ik toch een visum nodig? Kom liever niet voor onaangename verrassingen te staan en controleer op tijd of je een paspoort of vaccinatiebewijs nodig hebt voor je bestemming.

• DENK AAN JE VEILIGHEID EERST

Op reis vertrekken zonder je zorgen te maken over de veiligheid op je bestemming? Het meest uitgebreide en officiële reisadvies vind je terug op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

• ZORG VOOR EEN REISAPOTHEEK

De juiste medicijnen vinden in het buitenland kan een hele uitdaging zijn, zeker wanneer ze daar onder een andere merknaam verkocht worden. Voorkomen is beter dan genezen, dus steek de medicijnen die je het meest zou kunnen nodig hebben in je koffer.

• ANTICIPEER OP LASTMINUTE ZORGEN

Vlucht geannuleerd, bagage kwijtgespeeld, plots ziek … Voor je het weet, valt je vakantie in het water. Geen slecht idee dus om een annulatieverzekering of een reisbijstand af te sluiten voor vertrek. Je mutualiteit dekt immers niet zomaar alles.

Nog meer informatie en reistips? Lees ze op de blog van Touring, touring.be/nl/artikels.

Lees ook : 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Touring.
www.touring.be/nl