Waarom je in 2020 op cruise moet

Geüpdatet op 12 maart 2020 door ELLE Partner
Waarom je in 2020 op cruise moet

Een gemakkelijk te plannen reis, waar je nog echt waar voor je geld krijgt en je zonder steeds in- en uitpakken toch meerdere prachtige locaties ontdekt? Geen wonder dat cruises hipper zijn dan ooit, en dé reistrend worden voor 2020.

Cruisen, dat is met een schip de wereld ontdekken. Een groot schip of een kleintje, de Middellandse Zee of de Caraïben: de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar één ding is zeker: aan entertainment geen gebrek. Cruiseschepen zijn kleine internationale communities waar je je geen seconde in verveelt. Ganse dagen zonnebaden op het dek, exclusief shoppen of je kans wagen in het casino? Het kan allemaal. En de idyllische tussenstopjes, spontane ontmoetingen en eten en drinken à volonté krijg je er zomaar bij.

Een unieke ervaring

Wij gingen op cruise met Seabourn, een specialist in kleine, luxueuze schepen. Van bij het aan boord gaan in Pireaus voelen we het: dit is net zoals op vakantie gaan in een exclusief boetiekhotel. Het prachtige authentieke schip doet ons denken aan een sierlijk jacht: geraffineerd interieur met ruimte en vrijheid, gastronomisch ogende (en smakende!) restaurants, en een kapitein, receptionist, barman, ober en kamermeisje die ons op dag 1 al aanspreken met onze voornaam. De service op deze cruise is er eentje die we nog maar zelden hebben meegemaakt.

Tussen het ontspannen aan boord door, is er ook tijd voor adembenemende sightseeing. Het schip is niet zo groot, waardoor het anker kan uitgegooid worden op exclusieve plaatsen. We meren aan in de Venetiaans ogende Nikolaos-haven in Kreta. In Efeze bezoeken we de Romeinse UNESCO-site van Efeze, en genieten er in het amfitheater van een privéconcert onder een zwoele sterrenhemel. En op de voorlaatste dag worden we verblind door de adembenemende schoonheid en het reflecterende zonlicht op de prachtige witte huisjes op Mykonos.

Ontdek de Oostelijke Middellandse Zee

Je moet het eigenlijk zelf eens meegemaakt hebben, om het te geloven. Seabourn heeft daarom een aantal fantastische nieuwe cruises uitgewerkt in de Oostelijke Middellandse Zee:

  • De testcruise naar de Griekse Eilanden en Turkije die wij deden, vaart op 9 mei 2020 voor het eerst officieel uit met bezoekers uit alle windstreken aan boord. Je ontdekt onder andere Mykonos, Agios Nikolaos (Kreta), Skiathos en Patmos, een ongekende parel met uniek Johannesklooster. Must see!
  • Op 10 en 17 oktober 2020 vaart de Seabourn Ovation voor het eerst tussen Piraeus (Athene) en Istanbul. Wil je deze twee historische steden in één vakantie bezoeken? Met deze cruise kan het, en je krijgt er tijdens deze trip van twee weken unieke bezoeken aan de Griekse eilanden Spetsai en Limnos, de exclusieve Turkse havens van Bozcaada, Bodrum en Cesme en een bezoek aan Efeze zomaar bij.

Wil je meer weten over deze cruises? Vanuit Europa zijn de prijzen trouwens inclusief de vluchten en transfers tussen de luchthaven en het schip. Wil je graag meer informatie of meteen reserveren? Neem dan contact op met Seabourn via 00800 1872 1872 (gratis) of informatie@seabourn.com.

Lees ook:

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Seabourn.
www.seabourn.be