Hôtel Parisianer: Franse chic op zijn hoogtepunt

Gepubliceerd op 10 december 2019 door ELLE Partner
Hôtel Parisianer: Franse chic op zijn hoogtepunt

Hôtel Parisianer bekijkt de Parijse elegantie door een hedendaagse bril, zonder te vervallen in clichés of aanstellerij. En dat allemaal om ons een zalige nachtrust te bezorgen …

We zouden de Parisianer kunnen voorstellen als een viersterrenhotel op een boogscheut van de Viaduc des Arts en de Place des Vosges, een wijk in volle ontwikkeling. We zouden het ook kunnen hebben over zijn geschiedenis en hoe het oorspronkelijk opgestart werd door twee zussen, Andrea en Marie-Thérèse Negroni. Maar dat zou afbreuk doen aan het titanenwerk dat interieurarchitect Laurent Maugoust verrichtte.

Interior goals

Wanneer je het hotel binnenkomt, weet je niet waar eerst gekeken. Dit Parijse pand, met donkergroene en zwarte elementen in de gevel, ademt de hedendaagse tijdsgeest. Binnen versmelten kleuren en materialen zich tot een harmonieus geheel, wat van dit hotel de gedroomde plek maakt om tot rust te komen na een intensieve dag. Luxueus en modern design gaan hand in hand dankzij enkele opvallende details: Pumpkin Fauteuils van Pierre Paulin, designverlichting van Moooï, ruwe koper en messing, oudroze velours, pure kleuren, wit marmer … De keuzes van de architect getuigen één voor één van smaak en gezelligheid, zoveel is zeker.

Comfort centraal

Elk van de 38 kamers biedt een oase van rust en romantiek. Ze zijn geïnspireerd op adellijke damesvertrekken, maar omzeilen zorgvuldig alle clichés dankzij de art-deco-elementen. Alles oogt stijlvol, zonder in te boeten aan comfort. Ontspannen is de boodschap, dankzij het kwaliteitsvolle meubilair en bedlinnen. Wie kan daaraan weerstaan …

Kalmte & rust

Ook op de binnenplaats kom je helemaal tot rust, waar het heerlijk vertoeven is op het sfeervolle terras omringd door groen. Geniet van de wellness of pik een yogales mee in de fitnesszaal, die de uitstraling heeft van een ware New Yorkse loft. Hier zijn we beslist aan het juiste adres om heerlijk te relaxen en te genieten van een croissant, ver weg van de Parijse drukte!

Praktische Informatie
Waar? Hotel Parisianer, 5 Rue Hector Malot, 75012 Paris.
Meer informatie?  Meer informatie kan je terugvinden op hun website en op hun Facebook pagina.

Lees meer: 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Hotel Parisianer.
https://www.hotelparisianer.com/