Het leven zoals het is: Paris Fashion Week

Gepubliceerd op 25 maart 2020 door ELLE Partner
Het leven zoals het is: Paris Fashion Week

Elke modebewuste vrouw weet meteen waarover je het hebt als je spreekt over Paris Fashion Week. Naast Londen, Milaan en New York is het één van de Big 4 in de modewereld. Twee keer per jaar stellen alle grote namen er hun nieuwe collectie voor met exclusieve modeshows op indrukwekkende locaties. Wij volgden Paris Fashion Week in het spoor van Marie Guérin, hoofdredactrice van ELLE Belgique, en volgden de voorstelling van de komende voorjaars- en zomercollecties 2020 van op de eerste rij!

Dag 1: A.P.C. en Lacoste

07h00

Eindelijk is het zover, ik ben er helemaal klaar voor. Paris Fashion Week, here I come! In Brussel-Zuid stap ik aan boord van de Thalys richting Parijs. In nog geen twee uur sta ik in de Franse hoofdstad: “Bonjour Paris!”.

09h00

Ik heb een kamer geboekt in het moderne viersterrenhotel Parisianer, op wandelafstand van het Gare de Lyon en de ideale uitvalsbasis voor mijn bezoek aan Parijs. Maar eerst uitpakken! Ik heb voor elke show de geknipte outfit bij. En natuurlijk mag mijn kledingstomer Philips Steam & Go Plus niet ontbreken. Die neem ik mee op elke trip. Niets vervelender dan bij het uitpakken merken dat al je outfits gekreukt zijn en ruiken naar valies of muffe hotelkleerkast… Ik ga meteen aan de slag met mijn eerste outfit, een roos veloursen pak van Baum und Pferdgarten. Even steamen aan de kapstok en klaar. Goodbye kreuken, hello style! In nog geen 45 seconden is mijn outfit fris en kreukvrij. De Philips Steam & Go Plus is zo licht en compact dat ik ze soms zelfs meeneem in mijn handtas, zodat ik tussen twee shows door mijn outfit kan opfrissen. Handig!

 

 

09h30

Tijdens Paris Fashion Week krijg je de kans om heel wat exclusieve shows meepikken. Een droom voor een echte modeliefhebber zoals ik. Maar zonder persoonlijke invite raak je er niet binnen. Dus haal ik mijn uitnodigingen voor de shows op aan de receptie: Chanel, A.P.C., Louis Vuitton,… De komende twee dagen beloven razend druk te worden. Ik maak mijn planning op bij een lekker en stevig ontbijt.

11h00

De eerste stop voor vandaag is de A.P.C. show. Jean Touitou slaagt er opnieuw in om me te verrassen met een buitengewoon toegankelijke collectie. Jeans, vichy- en bloemenmotieven en dikke gebreide sokken… Klassiek en gedurfd tegelijk. De live DJ-set maakt het plaatje compleet. Maisie Williams, alias Arya Stark, was er ook bij en zag dat het goed was.

12h00

Ik keer terug naar het hotel om me om te kleden en op te frissen voor de lunch. Snel even met de kledingstomer over mijn witte blouse en ze ziet (en ruikt) opnieuw fris en stralend. Ik combineer ze met mijn favoriete jeanskleedje van Monki, bloemenlaarzen van Essentiel en de Tempête handtas van Delvaux. Ondertussen ontvang ik de uitnodiging voor de show van Lacoste, in de vorm van een polo. Heel cool!

15h00

Na mijn lunch bij Loulou met de mensen van Louboutin is het tijd voor de Lacoste show. Decor is de Court Simonne-Mathieu in het tenniscomplex van Roland Garros, een knipoog naar de begintijden van het merk. Felgeel, frisgroen en marineblauw, de collectie zit boordevol kleur. Creative Director Louise Trotter is een grote fan van leder. Je vindt het materiaal dan ook in heel wat kledingstukken terug, van broek tot halsdoek. Op de show spot ik Alice Barbier en JS Roques, de bloggers achter Jaimetoutcheztoi. Nog geen minuut nadat de show is afgelopen, barst een zwaar onweer los. Van geluk gesproken!

22h00

Dag één zit erop! Nog even werken en ten slotte laat ik me verleiden tot roomservice op mijn hotelkamer. Een sheet mask op en dan op tijd naar bed… Slaapwel!

Dag 2: Chanel en Louis Vuitton

09h00

Tijd voor dag twee in Parijs. Voor het ontbijt heb ik afgesproken met de ELLE hoofdredactrices van over de hele wereld vlakbij het Grand Palais, waar straks de Chanel show plaatsvindt. Als outfit koos ik voor een (uiteraard kreukvrije!) wijde jeans, zwarte satijnen body en een wollen vest met ruitpatroon.

10h00

Na het ontbijt gaan we samen naar de Chanel show, de eerste sinds het overlijden van de grote Karl Lagerfeld. Virginie Viard gaat voor een jonge, hedendaagse collectie die geshowd wordt in een grijs en stedelijk rooftop decor. Van praktische korte jumpsuits en jurkjes in ruiten- en streepjesmotief tot elegante stukken in zwart en wit en zelfs high-waisted jeansbroeken. Ook hier spot ik enkele Instagram-celebrities, waaronder Camilla Coelho en Aimee Song.

11h00

Terug naar het hotel voor mijn volgende outfit: een oversized wollen paarse pull van American Vintage, die ik opfris met mijn kledingstomer – altijd paraat –, met een roze broek. Na mijn lunch bij Café des beaux arts vertrek ik naar de presentatie van het Hongaarse Nanushka, dat staat voor modieus, comfortabel én functioneel. In de collectie vind je vooral organisch katoen, linnen en jersey in zachte natuurlijke kleuren met tribal invloeden.

19h00

Na een koffiepauze is het tijd voor de laatste show van deze fashion week: die van Louis Vuitton. De nieuwe zomercollectie ademt belle epoque en art nouveau: pofmouwen, iris broches in alle mogelijke kleuren en fleurige bloemenkleedjes. In het publiek heel wat celebrities, waaronder Justin Timberlake en Jessica Biel.

20h00

Om deze fantastische tweedaagse af te sluiten, eet ik diner bij Pizzou en drink ik nog iets bij No Entry. Moe maar voldaan neem ik de volgende dag de Thalys terug naar Brussel. Parijs, je was geweldig!

Lees ook:

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Philips.
www.philips.be