Steaming hot: kleding stomen voor dummies

Geüpdatet op 11 februari 2019 door ELLE Partner
Steaming hot: kleding stomen voor dummies

Stel: je zit als businessvrouw graag strak in het pak, maar om urenlang te staan strijken heb je geen zin of tijd – always on the run, weetjewel. Dan zijn er twee opties. Of je strijkt elke dag je favoriete kledingstuk, of je haalt een kledingstomer in huis.. Waarom je voor die tweede optie zou kiezen? Ontdek alle voordelen en oordeel zelf.

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. En die kans wil je niet verkijken door met een verfrommelde jurk of blouse te komen aanzetten op een belangrijke afspraak. Aan de andere kant, aan strijken heb je een broertje dood. Tijd dus om een kledingstomer in huis te halen. De ComfortTouch Plus van Philips bijvoorbeeld, die je het leven een stuk makkelijker maakt. Hoe dan, hoor ik je vragen?

1. Stomen kost geen moeite

Je kleren gladstrijken met een kledingstomer gaat zo goed als vanzelf. Het enige wat je moet doen, is met de handstomer over de kreuken gaan in de jurk, de broek of de blouse die je straks wilt aantrekken, en je outfit ziet er weer tiptop uit.

2. Het gaat razendsnel

In amper 45 seconden is de kledingstomer klaar voor gebruik. Ook het stomen zelf neemt weinig tijd in beslag. De tijd die je wint, kun je besteden aan qualitytime met je gezin, bijkletsen met vriendinnen, eindelijk eens wat me-time uittrekken, de laatste aflevering van "Tidying Up with Marie Kondo"     bekijken, of het nieuwste boek van Kevin Kwan lezen.

3. Een stomer zit handig in elkaar

De Philips ComfortTouch Plus is voorzien van een extralang StyleBoard dat een goede steun biedt bij lange kledingstukken. Het Hang&Lock-systeem zorgt er dan weer voor dat de kleerhanger stevig op zijn plek blijft en niet gaat slingeren of vallen. Praktisch, niet?

4. Je hoeft niet meer te worstelen met kragen en plooitjes

Dankzij de FlexHead, de flexibele stoomkop, kun je overal goed bij. En omdat de stoomkop meedraait, hoef je je zelfs niet meer te bukken als je de boorden onderaan wil stomen.

ellephilips

5. Een stomer is strijkklunsproof

Overkomt het jou ook wel eens dat je bij het strijken meer kreuken in je blouse lijkt te maken dan dat je eruit haalt? Met een kledingstomer loop je dat risico niet. Of je nu een Handige Harriëtte bent of twee linkerhanden hebt, het resultaat ziet er altijd piekfijn uit. Alsof je kleren rechtstreeks van de professionele stomerij komen.

6. Je hebt geen strijkplank meer nodig

Geen gedoe met zware strijktafels die niet open- of dicht willen klappen, en die veel plek innemen in huis. Hang de kleren die je wilt ‘ontkreuken’ gewoon op aan de StyleBoard en je bent all set.

7. Je kleren hebben een frisse geur

Ruikt je dikke winterjas een beetje naar mottenballen na een jaar in de kast te hebben gehangen? Even stomen, en alle vieze luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

ellephilips

8. Stomen is superhygiënisch

Je kleren ruiken niet alleen fris, ze zijn ook echt fris. De kledingstomer doodt maar liefst 99% van de bacteriën. Ook geschikt voor mensen met smetvrees dus.

9. Je huis ruikt heerlijk na een stoombeurt

In de stoomkop van de ComfortTouch Plus zit een bakje dat je kunt vullen met een etherische olie naar keuze. Laat je huis in de winter geuren naar zoete sinaasappel bijvoorbeeld, en in de zomer naar Provençaalse lavendel.

10. Je kunt de stoomsterkte afstemmen op je stof & stomen is 100% veilig

De stomer heeft vijf instellingen voor vijf verschillende stoffen, van heel fijn satijn tot dikke wol. Zelfs voor heel delicate stoffen.Het zijden jurkje van Martin Margiela dat je op de kop wist te tikken in de stockverkoop wil je echt niet verknoeien met brandplekken. Met de kledingstomers van Philips, voorzien van de SmartFlow-technologie, speel je op zeker. Je mag de stoomplaat op delicate stoffen als zijde drukken zonder dat je het risico loopt de stof te verschroeien.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Philips.
www.philips.be