Hôtel Brach: een weekendje Paris, oui oui!

Gepubliceerd op 6 januari 2020 door ELLE Partner
Hôtel Brach: een weekendje Paris, oui oui!

Kosmopolitisch, gecultiveerd, levendig, romantisch... We hebben hem eindelijk gevonden: Hôtel Brach, onze prachtige Parisien!

Dit oude postsorteercentrumwerd omgetoverd tot een atypische luxehotel in het hartje van het 16e arrondissement: val voor de 7000 vierkante meter pracht, volledig herontworpen door Philippe Starck. Geloof ons, het resultaat is zeker een beetje ontrouw waard aan je gewoonlijke adresje in de hoofdstad van de Liefde.

Een plek met multiculturele invloeden

Hier ontmoet de stijl van de jaren 1930 het modernisme, Bauhaus, Dada en de surrealisten. Naast warme kleurenpaletten en ruwe materialen nodigen kunstwerken, totems en ongewone objecten je uit op ontdekkingstocht. Azië, Zuid-Amerika, Afrika... Je hoeft je echt niet verplaatsen te om te reizen!

Een epicurisch concept

Zeker, onze Parijse vijfsterrenfavoriet weet waarop je je ogen uitkijkt. Naast het sublieme dakterras met zijn typische panorama's, zullen ook de high-end suites die genesteld zitten bovenaan de glazen gevels – mét Noors bad – je sowieso omverblazen! Eentje heeft zelfs een jacuzzi op het terras...

Daarnaast zijn er 52 kamers, allemaal even luxueus, die je onderdompelen in een warme sfeer waar een concept store de mini bar vervangt en de selectie boeken elk literair seizoen vernieuwd wordt.

Dankzij het adembenemend dakterras met panoramisch uitzicht kan je even ontsnappen aan de Parijse drukte om te genieten van een heuse stadstuin, waar ze niet alleen kruiden, aardbeien en tomaten telen maar waar ook de Brach-kippen Suzie, Bérénice en Églantine hun beste leven leiden. Een vleugje platteland in het hartje van Parijs!

Op de eerste verdieping van het hotel bevindt zich eveneens een terras, verwarmd in de winter, met een Aziatisch getint menu van de hand van chef-kok Adam Bentalha.

Een piekfijn verblijf

Wat gastronomie betreft haalt het Brach werkelijk alles uit de kast. Het restaurant, dat gerund wordt door chef-kok Adam Bentalha, is een samensmelting van alle mediterrane keukens, terwijl de bar heerlijke cocktails en tapas serveert. Als kers op de taart heeft het hotel een eigen kruidentuin en banketbakkerij. Doe je te goed aan traditionele desserts en kenmerkende creaties van de hand van banketbakker Yann Brys, die in 2011 tot Beste Werknemer van Frankrijk werd gekroond.

Naast het zwembad en de gym, laat het Brach je ook herbronnen in de verzorgingscabines van Kos Parijs en Ren Skincare. Meer heb je niet nodig om verliefd te worden op deze plek van cultuur en gezelligheid waar we genieten van ’s ochtends vroeg tot in de late uurtjes. Kwestie van de plek alle eer aan te doen.

Lees meer:

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Hôtel Brach.
brachparis.com