De favoriete verblijven van locals op Cyprus

Gepubliceerd op 20 februari 2020 door ELLE Partner
De favoriete verblijven van locals op Cyprus

Vijf authentieke verblijven in de favoriete regio’s van locals op Cyprus

Zoek je naar een atypische maar authentieke vakantie? Laat je dan verleiden door de charme van een piepklein eiland in het oosten van de Middellandse Zee. Het diverse Cyprus is een waar mediterraan paradijs zowel voor natuur- als food liefhebbers. Wij geven je de beste insider tips voor een kleinschalige luxevakantie waar je het beste van Griekenland en Turkije op één plaats beleeft.

Eliza was here zoekt sinds 2001 naar ongerepte, charmante vakantieadresjes waar je als toerist kan opgaan in de lokale beleving van je reis. Proeven van streekgerechten, kennismaken met de plaatselijke bewoners en hun gewoonten. Denk aan ongerepte stranden, authentieke vakantieverblijven en unieke ervaringen op plekken die het massatoerisme nog niet heeft bereikt. Over je transport – de vlucht en een huurauto – hoef je je gelukkig geen zorgen te maken, die zit al in de boeking inbegrepen. Eliza was here weet als geen ander atypische, lokale vakantieverblijven te ontdekken en neemt je mee op ontdekkingstocht doorheen gastronomisch Cyprus door de ogen van de local.

Wit-blauwe droom

Azzurro Villas

In het pittoreske havenstadje Paphos ligt een typische mediterrane villa op je te wachten: strakke witgekalkte muren, frivole azuurblauwe balkons en een uitnodigend tuintje incluis zwembad en jacuzzi. Welkom in Azzurro Villas, de definitie van kleinschalige luxe. Gastvrouw Angela organiseert hier dikwijls smaakvolle barbecue diners met streekproducten en weet je alles te vertellen over de lokale wijnen. Het verblijf bevat al het nodige comfort voor jou en je reisgenoten in een privé-sfeer, maar tegelijk ook dicht bij het epicentrum van het eiland.

Mediterraan paleis

Palatakia Village Houses

Wie op zoek is naar authenticiteit, begeeft zich het best naar Palatakia Village Houses op Cyprus. De naam van het verblijf is afgeleid van ‘Palati’ wat paleis in het Grieks betekent. Eigenaars Henri en Alexandra ontdekten een aantal jaar geleden enkele vervallen huisjes die ze een opmerkelijke, hedendaagse twist wisten te geven. Het resultaat is een gezellig dorp van prachtige stenen vakantiehuisjes, met respect voor de plaatselijke traditie. Buiten is het uiterst gezellig met een gezellige bar, aanlokkelijke ligstoelen en een verfrissend zwembad om in af te koelen. Hier beleef je gegarandeerd mooie zomeravonden!

Betoverende vallei

Leonidas Village Houses

Wie op zoek is naar een magisch uitzicht bij het opstaan, is bij Leonidas village Houses aan het juiste adres. Dit verblijf dat vijf mooie appartementen telt, ligt in het pittoreske Ghoudi. Een schattig dorpje dat een spectaculair uitzicht biedt over een vallei met sinaasappelbomen. In het authentieke vakantiedomein van Marina komt de trots van Cyprus naar voren: traditionele materialen zoals donker hout en natuursteen zijn hier aan zet. Hier slaap je in een hemelbed en kijk je uit over het majestueuze Cypriotische landschap.

Lokale luxe

Village Houses Tochni

Hoe je Cyprus als een local beleeft? Verblijf in één van de typische huisjes van Village Houses Tochni. Eigenaar Sofronis toverde eeuwenoude leinstenen huisjes met luiken om tot kleine luxecocons in moderne Cypriotische stijl. Hier drink je een typische Griekse koffie op een terras in de schaduw van een authentieke olijfgaard. De gasten kunnen hier ontbijten in een nabijgelegen taverna onder een pergola met uitzicht over de heuvels van het dorp Tochni. Vakantie vieren tussen de locals, doe je hier het best.

Plattelandscharme

Eveleos Country House

In datzelfde dorpje Tochni – dat door habitués ook wel ‘de hemel op aarde voor kunstenaars’ wordt genoemd - bevindt zich ook Eveleos Country House. Het verblijf ligt verscholen achter smalle steegjes met traditionele huizen, is omringd door prachtige bloementuinen en de kerk van Sint Helena ligt er op een boogscheut. Hier vind je de charme van de Cypriotische natuur en cultuur op één plek terug. Hier klink je op het leven vanop het veranda met uitzicht over de heuvels en het zacht ruisende water van het zwembad.

Lees ook :

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eliza was here. Je boekt één van deze unieke adresjes op elizawashere.be