How to: studeren in het buitenland

Gepubliceerd op 17 februari 2020 door ELLE Partner
How to: studeren in het buitenland

Kinderen, ze worden zo snel groot. Voor je het weet, zijn ze klaar om het nest uit te vliegen en de wereld te verkennen. Een wereld zonder grenzen, die steeds meer draait rond diversiteit en verbonden zijn. Andere talen aanleren en studeren, het is vandaag de dag dan ook een must. De beste manier om dat te doen, is je laten onderdompelen in het land waarvan je de taal wil leren en te gaan studeren in het buitenland.

The world is your oyster

Studeren in het buitenland: of het nu gaat om een paar weken of een volledig schooljaar, voor onze kinderen is het een unieke kans om andere talen aan te leren en zich eigen te maken. Op de schoolbanken, uiteraard, maar ook in het dagelijkse leven. Ze komen in aanraking met de cultuur van het land waar ze verblijven en leren nieuwe mensen kennen. Waardoor ze niet alleen hun taalvaardigheid aanscherpen, maar ook hun netwerk uitbreiden. Een wereldwijd netwerk van vrienden of toekomstige collega’s is vandaag de dag een grote troef, niet alleen voor hun ontwikkeling, maar ook voor hun cv en hun professionele toekomst…

elleef

Want de wereld draait door aan een verschroeiend tempo en wordt steeds kleiner, met een snelle en grenzeloze communicatie. De jongere generatie (en zelfs wij, de ouders) kan voluit gaan voor haar projecten, carrière en dromen. Een stevige kennis van één of meerdere talen is daar absoluut een grote meerwaarde. Spreek je een internationale taal, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden open, in België en daarbuiten, waardoor je je eigen weg kunt uitstippelen zonder grenzen als hindernis. Een taalstage in Engeland of de Verenigde Staten is bovendien de perfecte voorbereiding op een officiële taalproef (IELTS, TOEFL Cambridge English) die de kennis van het Engels erkent en zo makkelijker toegang geeft tot de universiteit van je keuze.

elleef

Natuurlijk is het als ouder niet gemakkelijk, en zelfs spannend en emotioneel, om je kind los te laten. Maar weet dat deze ervaring hen zal helpen om hun angsten te overwinnen, uit hun comfortzone te komen en er ongetwijfeld voor zal zorgen dat ze steviger en zelfstandiger in hun schoenen staan. EF Taalreizen biedt buitenlandse verblijven aan op maat, van enkele weken tot een volledig jaar, zowel voor kinderen, tieners als volwassenen. Ze worden volledig ondergedompeld in de taal van hun keuze, ongeacht hun niveau, in een veilige en stimulerende omgeving op 54 bestemmingen wereldwijd. De unieke combinatie van theorie en praktijk is een van de mooiste geschenken die we onze kinderen kunnen geven… Een geschenk voor het leven!

Lees ook:

Dit artikel werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met EF Taalreizen.
www.EF.be