7 snelle recepten met basisingrediënten uit de voorraadkast

Geüpdatet op 18 maart 2020 door Lore Ginneberge
7 snelle recepten met basisingrediënten uit de voorraadkastTaylor Kiser

In tijden van crisis is het altijd handig om enkele makkelijke recepten voorhanden te hebben die je snel klaarmaakt met ingrediënten uit de voorraadkast.

Boodschappenlijst: welke basisingrediënten heb je altijd nodig?

Omdat je groenten en fruit best vers koopt, kan je altijd wat extra droge voeding inslaan.  Je hoeft daarbij niet de ongezonde toer op te gaan, integendeel: nu fitnesscentra massaal sluiten en je immuunsysteem wel een boost kan gebruiken, is het net cruciaal om gezond te blijven eten. Hier een lijstje van ingrediënten die je lang kan bewaren.

  • Pasta, rijst, haver: in alle soorten en maten. En als je nog een beetje op je gezondheid wilt letten, raden we volkoren varianten aan.
  • Peulvruchten: linzen, bonen, kikkererwten... Ze zijn ontzettend voedzaam en hebben een lange houdbaarheid. Koop ze droog (in bulkwinkels bijvoorbeeld) of voorgekookt in blik.
  • Noten en zaden: deze bevatten veel goede stofjes, je lichaam kan ze wel gebruiken momenteel. Daarnaast zijn noten net als peulvruchten een goede vleesvervanger.
  • Blikvoeding: En neen, dan hoef je niet enkel aan wortels en erwten te denken. Je kan een heerlijke tomatensaus maken met ingeblikte tomaten, een curry van linzen en kokosmelk, of wat dacht je van wraps met mais en bonen uit blik?
  • Diepvriesfruit en -groente: Hoewel verse groenten en fruit vaak lekkerder zijn, is er qua voedingsstoffen helemaal niets verkeerd aan de ingevroren variant. Je kan bijvoorbeeld een bosvruchtenmix inslaan voor smoothies of groentjes voor in de wok.
Voorraadkast ingrediënten lijstje recepten makkelijk
Mika

Recepten met ingrediënten uit de voorraadkast

Penne met pikante kikkererwten

Geen nood als je nu net geen penne in huis hebt, in tijden van crisis zal niemand (zelfs geen Italiaan) zeuren om de verkeerde pasta-en saus-combo. Dit gerecht zit boordevol smaak, maar heeft dat vooral te danken aan een heleboel gedroogde kruiden. Hoewel de burrata niet noodzakelijk is, geeft het de penne wel extra smaak én sterallures.

Pint Embed Link

Klik hier voor het volledige recept van Half Baked Harvest.

Risotto met erwtjes

Aan de smaken zou je het nooit raden, maar voor deze risotto zijn eigenlijk slechts een handvol ingrediënten nodig. Als je arboriorijst inslaat, en diepvrieserwtjes, Parmezaanse kaas en witte wijn in huis hebt, kom je al een heel eind.

Pint Embed Link

Klik hier voor het volledige recept van Good Housekeeping.

Snelle tortellini soep

Kan je even geen pasta met tomatensaus meer zien? Hoewel tortellini soep ongeveer dezelfde ingrediënten bevat, smaakt het toch weer wat anders. Koop gedroogde tortellini, die gaan langer mee.

Pint Embed Link

Klik hier voor het volledige recept van Cafe Delites.

Gebakken rijst met scampi

Heerlijk comfort food dat belachelijk weinig werk vraagt. Ideaal om restjes gekookte rijst in te verwerken, voeg enkel nog diepgevroren scampi toe en enkele groenten

Pint Embed Link

Klik hier voor het volledige recept van Simply Recipes.

Pasta met bonen, zongedroogde tomaten en artisjok

Waan je in mediterraanse sferen met deze eenvoudige pastasalade vol lang houdbare ingrediënten. Meteen ook een gerecht dat zich leent om in grote batches te bereiden.

Pint Embed Link

Klik hier voor het volledige recept van Two Peas and Their Pod.

Curry met linzen en kokosmelk

In currygerechten kan je zowat al je groenterestjes kwijt. Dit recept bestaat bovendien volledig uit ingevroren en gedroogde ingrediënten.

Pint Embed Link

Klik hier voor het volledige recept van Oh She Glows.