Restaurant Barisart: van bron tot tafel

Geüpdatet op 26 november 2019 door Virginie Dupont
Restaurant Barisart: van bron tot tafel Barisart

In de omgeving van Spa, midden in de bossen, welt de Barisartbron op. Die bron schenkt haar naam aan een gezonde brasserie met een vrouwelijke chef-kok die zich goedgehumeurd en vol overgave aan een eenvoudige en lekkere keuken wijdt.

Barisart, een chalet-brasserie te midden van de bossen

Een gezellig en rustgevend kader

In Barisart vind je de natuur niet alleen buiten, maar ook binnen, zowel in de decoratie als op je bord. Vaste klanten en avonturiers schuiven aan voor een healthy maar heerlijk gerecht of voor een tussendoortje - alleen op zondag - in een restaurant met rondomrond ramen en een uitzicht op de grote eiken in het eeuwenoude bos. De houten plafondversieringen van Art Maker en de lampen als stralende zonnen van REstore Design - alles made in Liège - blijven nooit onopgemerkt. Op de tussenverdieping is plaats voor groepen die houden van goed eten en van een goed gevoel.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

#Barisart #delasourcealatable #spaville #brasseriesaine #détente #yummu #zen #boisdespa #enjoy

Une publication partagée par Cecile [BARISART] (@cecile_barisart_) le

Een gepassioneerde en doortastende kokkin

Het is niet altijd evident om tegen een hongerige wandelaar of een nieuwe kelner te zeggen "nee, hier serveren we geen steak bearnaise". Maar Cécile Warnimont is niet aan haar proefstuk toe. Ze stond immers jarenlang aan het hoofd van een gezonde kantine in het centrum van Luik. Na twee jaar in Spa, maakt ze de balans op. "In het begin had ik geen zin om achter de kookpotten te staan. Ik wilde liever de zaal doen, maar ik vond geen goede kok die bereid was om af te wijken van de principes die hij op de hotelschool had geleerd. Zelf heb ik daar in elk geval niets opgedaan over kruiden, fytotherapie of nutritherapie. Maar naarmate ik mensen ontmoette en bijkomende opleidingen volgde, kreeg ik meer zelfvertrouwen en begreep ik dat wat ik instinctief al deed, goed was."

Het gerecht voor locavoren

De kaart houdt het midden tussen restaurant en gezonde voeding en bestaat hoofdzakelijk uit suggesties. Die veranderen elke week in functie van de beschikbare lokale (bio)producten van de tuinbouwsters (#girlpower) en leveranciers uit de streek. De keuken is niet per se vegetarisch - hallo, gehakt Parmentier met eekhoorntjesbrood en pastinaakpuree met gegrilde hazelnootjes - maar geeft veel ruimte aan plantaardige gerechten. Dan denken we bijvoorbeeld aan de gebakken champignons en groentespaghetti die de kabeljauw vergezellen, of de fijnproeverssla op basis van quinoa, rode kool en auberginekaviaar.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Zakouskis 🌱 #barisart #delasourcealatable #vege #enjoy

Une publication partagée par Barisart (@barisart_delasourcealatable) le

Maan- en dinsdagbrunch

Barisart is open van woensdag tot zondag. En wanneer de maandag of dinsdag een feestdag is, dan kan je er genieten van een brunch. Die topmaaltijd is bereid met los geleverde seizoenproducten en houdt zich aan de regel dat het simpelweg lekker moet zijn. Aan het buffet laten we ons verleiden door de kleurige salades, onder andere op basis van pompoen, bietjes, linzen en volkorenpasta. We gaan verder met een rijsttaartje van de bakkerij op de hoek en de kersen-notencake van de chef herself. Afsluiten, doen we met plaatselijke kazen. Het geheel wordt begeleid door biologisch vruchten- of groentesap en een dampende koffie of geurige thee.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

#Brunch #barisart #delasourcealatable #healtyfood #spaville #jourferie #detente #gourmandise #enjoy #vegetarianrecipes #vegan #merci

Une publication partagée par Barisart (@barisart_delasourcealatable) le

De volgende keer willen we het terras in het midden van het bos uitproberen. Alleen weten we nog niet of we wel kunnen wachten tot het mooie weer er terug is vooraleer we nog eens in deze gezonde brasserie van lekker eten, rust en harmonie komen genieten.

LEES OOK

Recept: Geroosterde wortels met wortelloof en verse kaas

Recept: glutenvrije wafels met pompoen en kokosmeel