Feed Your Brain: hoe optimaliseer je de werking van je brein?

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 door Marie Guérin en Virginie Dupont
Feed Your Brain: hoe optimaliseer je de werking van je brein? Emilie Steinbach bij de Google Atelier

Émilie Steinbach was de winnaar van onze accelerator Google Digitaal Atelier met haar Feed Your Brain-project. Ze wil onze gewoontes omgooien om de werking van ons brein te optimaliseren. Hoe doet ze dat?

De hersenen, je bondgenoot tegen stress en een slaaptekort

Émilie Steinbach is wetenschapster. Na haar studies neuropsychologie, een tweede master in celbiologie en voedingsgerelateerd biofysisch onderzoek vond ze dat ze een zekere kennis had verzameld die nuttig zou kunnen zijn in het dagelijkse leven om haar mentale gezondheid te verbeteren: "Na mijn studie lanceerde ik Feed Your Brain. Het idee was om mijn kennis en die van andere onderzoekers te delen via conferenties. Daarbij leg ik de impact van onze levensstijl op de hersenen uit: slaap, voeding, stress, ... Het is mogelijk om dat allemaal te reguleren."

https://instagram.com/p/B20nkZoI3j2/

Daarop besloot Émilie het Instagram-account @Feedingmybain te starten samen met de jonge communicatiestudente Alice Thiran. Het was onmiddellijk een succes met 5.000 volgers, genoeg om een eerste afspraak te maken en na wat mond-tot-mondreclame te worden uitgenodigd om in bedrijven te komen spreken. Maar dat was niet voldoende om een business uit te bouwen... "Feed Your Brain staat voor conferenties en consulting, maar ik wou ook een platform lanceren waarop de informatie gecentraliseerd kon worden. Mijn model is heel eenvoudig, maar ik heb wetenschappen gestudeerd en wou mezelf een jaar geven om een project op te starten dat zou kunnen voortbestaan. Daarvoor had ik kennis van marketing, businessmodellen en communicatie nodig. Ik had hierover helemaal niets geleerd. Daarom besloot ik me in te schrijven voor het Google Atelier. Ik heb daarbij veel opgestoken en heb vervolgens een website gelanceerd waarop ik content post. Ik heb al een neurowetenschapster aangeworven en ben ook op zoek naar nieuwe profielen.

Vandaag is het bedrijf van Émilie in volle ontwikkeling. Haar klanten zijn onder meer grote consulting- en juridische bedrijven en startups. Ze geeft lezingen aan hun werknemers om hun welzijn en prestaties te verbeteren. "Ik krijg vaak positieve feedback van mensen die mijn advies hebben opgevolgd. Ze slapen beter, hebben 's avonds geen drang meer naar zoetigheden, hebben een betere slaapkwaliteit en meer energie. Het gaat om kleine alledaagse dingen die makkelijk te veranderen zijn, maar het verschil kunnen maken!”

Ontmoet Émilie Steinbach om 17.30 u. op vrijdag 15 november op het ELLE Active Forum voor een Feed Your Brain-conferentie. Info en inschrijvingen vanaf 2 september op ELLE.be.

Koop hier je tickets

LEES OOK:

Motivatie: welke factoren sporen ons het meest aan op de werkvloer?

Uitstelgedrag: enkele tips om jezelf een boost te geven op het werk