Programma ELLE ACTIVE FORUM 2022

Gepubliceerd op 7 november 2022 door ELLE België

Het ELLE Active Forum biedt u 2 dagen workshops en conferenties om uw beroepsleven in goede banen te leiden!

Inschrijven voor de workshop is niet nodig, wie het eerst toekomt, krijgt het eerst toegang.

Koop je tickets hier

Vrijdag: 12.00 tot 18.30 uur. Elke workshop duurt 1 uur.

workshop tijden :

  • 14:00-15:00
  • 15:30 - 16:30
  • 17:00-18:00

Zaterdag: 9.00 tot 17.30 uur. Elke workshop duurt 1 uur.

workshop tijden :

  • 10:00-11:00
  • 11:30-12:30
  • 13:00-14:00
  • 14:30 - 15:30
  • 16:00-17:00
Vrijdag 18 November 2022
Career
4.530 stoelen
14:00Nahyd MeskiniEen curriculum vitae volgens de regels van de kunst
FR/NL-ANG1uNahyd Meskini deelt haar tips en trucs om ervoor te zorgen dat je cv niet alleen relevant is, maar ook voldoet aan de huidige normen. Ze helpt je om alle lastige vragen tijdens je sollicitatiegesprekken te vermijden en om de gesprekken zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat je alle kansen op succes hebt.

Nahyd Meskini
15:30Kristien Van den BrandenStrengths based leadership – Op zoek naar jouw authentieke leiderschap
NL1uLeiderschap is zoveel meer en duidelijk breder in te zetten dan enkel in het bedrijfsleven. Hoe kan je leiderschap inzetten in je leven, je carrière en je eigen projecten? In deze sessie vertrekken we van je sterktes om je authentieke leiderschapsstijl te ontdekken. Jouw strenghts based leadership style zal je de energie geven om je objectieven te bereiken. Jouw authentieke leiderschapsstijl zal je ook helpen in je relaties en interacties met anderen. We maken het eveneens mogelijk om door een andere lens naar je zwaktes te kijken, waardoor je er iets mee kan en je je sterker voelt in wie je bent!

Kristien Van den Branden
17:00Birgit MatthéVind de moed en de juiste woorden om moeilijke gesprekken aan te gaan
NL1uVind je het ook vaak zo moeilijk om een lastig gesprek te hebben? Zoals die promotie vragen aan je baas; of aangeven dat je het niet eeens bent met een beslissing; of lastige feedback geven aan een van je collega’s; of aan je schoonmoeder zeggen dat ze je kids niet zo veel chocolade zou mogen geven? Dat is volledig normaal, maar geen paniek! In deze sessie geven we je de juiste tools en techniekjes om meer te durven en de juiste woorden te vinden zodat je deze gesprekken veel makkelijker en vlotter aangaat én met meer impact!

Birgit Matthé
Tech
2.130 stoelen
14:00Fatima ZibouhJe levensmissie bepalen om je professionele doel te bereiken
FR Q&A FR/NL1uIn deze workshop leert Fatima Zibouh je hoe je je eigen levensmissie bepaalt en wat je belangrijkste doelen zijn. Wat is je project op professioneel vlak? Hoe kun je dat bereiken? Fatima Zibouh helpt je al je vragen te beantwoorden. 

Fatima Zibouh
15:30Iona Mackintosh – L’OréalTomorrow’s world needs to be fair, diverse and inclusive
NL/ENG1uGet to know more about the importance of women empowerment and what you can do to really make a difference.

Iona Mackintosh – L’Oréal
17:00Julie FoulonMeer vrouwen in de techniek? Ja, het is mogelijk!
FR1uVrouwen vertegenwoordigen 52% van de Europese bevolking en toch zijn zij slechts 15% van de deskundigen in de IT-sector. Met 85% van de nieuwe banen die in de digitale sector zullen ontstaan, is het onderwerp van de plaats van vrouwen in deze nieuwe technologiesector een echt maatschappelijk en politiek vraagstuk. Vrouwen hebben een gemeenschappelijke noemer: zij zijn meestal verantwoordelijk voor de gezinsverantwoordelijkheden. Deze factor weerhoudt hen ervan in zichzelf te investeren en digitale vaardigheden te verwerven via traditionele, lange, persoonlijke opleidingen. Tijdens deze workshop laat Julie Foulon zien hoe je vrouwen centraal kunt stellen. Wat als de oplossing zou zijn om onze manier van kijken en vooral onze leermethoden te veranderen, zodat alle vrouwen toegang krijgen tot digitale vaardigheden? Ze zal je proberen te overtuigen dat vrouwen een plaats hebben in de techniek.

Julie Foulon
Tech
2.250 stoelen
14:00Benjamin Boutin-SparkBoosting your business with NFT
1uDeze keynote onthult heel wat informatie over NFT’s. De workshop begint met een definitie van wat NFT's eigenlijk zijn. Vervolgens toont Benjamin Boutin-Spark hoe je het NFT-universum snel en efficiënt kunt verkennen en waarom je een NFT-collectie zou moeten starten. De keynote toont hoe je een Web3-community opbouwt, hoe je nieuwe klanten bereikt en hoe je een marketingvoorsprong krijgt op je concurrenten. Andere onderwerpen zijn onder meer hoe je kapitaal aantrekt voor je start-up en je NFT's. Tot slot legt de keynote uit hoe je een strategie kunt ontwikkelen met automatische royalty's. 

Benjamin Boutin-Spark
15:30Claudia LommaDe impact van nieuwe technologieën op de generaties Z en Alfa
1uVandaag zorgt de digitale technologie voor echte breuklijnen binnen gezinnen. Nochtans is de rol van digitaal niet om te verdelen, maar om te verenigen. Hoe kunnen we ouders en kinderen samenbrengen rond digitaal? Cybersecurity, gegevensbescherming, identiteitsbescherming en de normen van goed en kwaad in het metaverse: met Claudia Lomma leer je hoe je kinderen de regels en veiligheidsnormen van de digitale wereld kunt bijbrengen. Je leert ook hoe je een band opbouwt en een brug van digitale kennis met je kind legt in plaats van de kloof te voeden die er al tussen jullie al is. 

Claudia Lomma
17:00Lucie Van DammeJe bedrijf promoten op Instagram
FR1u30Tijdens deze workshop raak je vertrouwd met de Instagram-app en leer je hoe je optimaal aanwezig kunt zijn op het platform. Het doel is dat je gevonden wordt door je doelgroep en een hechte community rond je bedrijf kunt creëren. Zo word je op organische wijze bekend via Instagram, als bedrijf of met een ander profiel.

Lucie Van Damme
Tech
2.460 stoelen
14:00Kel Wouters – KBC BrusselsThe Power of Networking
NL1uEr wordt wel eens gezegd dat "je netwerk je nettowaarde is". Kel Wouters is het er helemaal mee eens! In deze sessie demonstreert ze de kracht van je netwerk uit eigen ervaring, en geeft ze concrete en direct toepasbare tips en trucs om actief te netwerken, en verder te gaan dan alleen connecties maken via LinkedIn.

Kel Wouters – KBC Brussels
15:30Maayane Ktourza & Nadia Leener – GENTISDe aanwezigheid van vrouwen in de tech-industrie
1uMaayane Ktourza en Nadia Leener beantwoorden vragen en brengen de uitdagingen in kaart voor vrouwen in de tech-industrie anno 2022. Ze tonen ook welke acties nodig zijn om vrouwen meer aanwezig te laten zijn in de tech-industrie. De workshop sluit af met advies over hoe je een rolmodel wordt voor toekomstige generaties.

Maayane Ktourza & Nadia Leener – GENTIS
17:00Alexandra Watenberg en Marine AdattoWAGMI : Vrouwen en technologie
fr1uVrouwen drukken steeds vaker hun stempel op de tech-wereld, van oudsher patriarchaal. Tijdens de workshop geven Marine en Alexandra een inspirerende presentatie over hun levenservaringen als vrouw, hun moeilijkheden en hun positieve ervaringen. Tot slot presenteren ze Web3 vanuit het perspectief van Wagmi Trends.

Alexandra Watenberg en Marine Adatto
Tech
2.570 stoelen
14:00GOOGLEGOOGLE: Informatiebijeenkomst WomenWill Entrepreneurship & Google Digital Atelier Incubator
FR1u45De WomenWill Entrepreneurship workshop helpt vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf te laten groeien en in contact te komen met anderen. Tijdens deze opleiding ontwikkel je ook een beter begrip van genderverschillen in de startupwereld en leer je hoe je sociale verwachtingen, vooroordelen en stereotypen kunt trotseren op weg naar succes. Aan het einde van de workshop laten we je kennismaken met ons NIEUWE Google Digital Atelier Incubator programma. De Google Digital Atelier Incubator is opgericht om vrouwelijke ondernemers te inspireren en in staat te stellen hun eigen bedrijf te laten groeien. Het is een gratis trainings- en coachingprogramma van drie maanden dat Google in samenwerking met het tijdschrift Elle heeft ontwikkeld voor een selecte groep van 30 vrouwelijke ondernemers. Het programma begint in februari 2023 en eindigt in mei.

GOOGLE
16:30GOOGLEGOOGLE: Improve your self promotion skills with #Iamremarkable
EN1u30#IamRemarkable wants to empower women and underrepresented groups to speak openly about their achievements in the workplace and beyond, breaking down modesty norms and glass ceilings.

GOOGLE
Tech
2.615 stoelen
14:00Bea ErcoliniL’Oréal stand up : Blijf van mijn Lijf!, Femme de la rue’s 10th anniversary ! & The 5D Method by Sofie Peeters
FR/NL1uStandUp is een wereldwijde campagne van L'Oreal tegen gendergerelateerde en seksuele intimidatie. Het doel is het grote publiek kennis te laten maken met de beroemde 5D's (met D voor Delegate, Document, Lead, Defer, Lead), een eenvoudige manier om te leren hoe te reageren wanneer men getuige is van pesterijen in de openbare ruimte. In België heeft L'Oréal de vereniging TouchePasAMaPote (BlijfVanMijnLijf in het Nederlands) gevraagd de 5D-workshops te leiden. Béa Ercolini, oprichtster van de vereniging, en Sofie Peeters, die BVML leidt, zullen aanwezig zijn op het ELLE Active Forum. Ze zullen ook de 10e verjaardag van TPAMP en de film Femme de la rue vieren!

Bea ErcoliniSofie Peeters
15:30Bea ErcoliniL’Oréal Stand Up : The 5D Method by Béa Ercolini
FR1uStandUp is een wereldwijde campagne van L'Oreal tegen gendergerelateerde en seksuele intimidatie. Het doel is het grote publiek kennis te laten maken met de beroemde 5D's (met D voor Delegate, Document, Lead, Defer, Lead), een eenvoudige manier om te leren hoe te reageren wanneer men getuige is van pesterijen in de openbare ruimte. In België heeft L'Oréal de vereniging TouchePasAMaPote (BlijfVanMijnLijf in het Nederlands) gevraagd de 5D-workshops te leiden. Béa Ercolini, oprichtster van de vereniging, en Sofie Peeters, die BVML leidt, zullen aanwezig zijn op het ELLE Active Forum. Ze zullen ook de 10e verjaardag van TPAMP en de film Femme de la rue vieren!

Bea Ercolini
17:00Lana Van LangendonckL’Oréal Stand Up : The 5D method by Lana
FR/NL1uStandUp is een wereldwijde campagne van L'Oreal tegen gendergerelateerde en seksuele intimidatie. Het doel is het grote publiek kennis te laten maken met de beroemde 5D's (met D voor Delegate, Document, Lead, Defer, Lead), een eenvoudige manier om te leren hoe te reageren wanneer men getuige is van pesterijen in de openbare ruimte. In België heeft L'Oréal de vereniging TouchePasAMaPote (BlijfVanMijnLijf in het Nederlands) gevraagd de 5D-workshops te leiden. Béa Ercolini, oprichtster van de vereniging, en Sofie Peeters, die BVML leidt, zullen aanwezig zijn op het ELLE Active Forum. Ze zullen ook de 10e verjaardag van TPAMP en de film Femme de la rue vieren!

Lana Van Langendonck
Tech
2.712 stoelen
14:00Emna ChaouchSta op en spreek je uit!
FR & ANG1uMet goede projecten en goede argumenten alleen kom je er niet om je ideeën bekendheid te geven. Je zult toch vooral overtuigende woorden en speeches moeten gebruiken. In deze workshop helpt Emna Chaouch, specialist in spreken in het openbaar, je om je mondelinge vaardigheden te ontwikkelen aan de hand van praktische, leuke en geanimeerde experimenten. Je leert beter om te gaan met je lichaam en je persoonlijke ruimte, zodat je je nog welsprekender gaat uitdrukken. Je wint meteen ook aan zelfvertrouwen, effectiviteit en invloed, en wordt een nog geloofwaardiger spreker, in dienst van je onderneming.

Emna Chaouch
15:30Samira RozaineWerk zoeken, hoe maak je het verschil?
FR1uVan het CV tot het sollicitatiegesprek, deze workshop deelt met u alle geheimen van hoe een recruiter uw sollicitatie analyseert. Samira Rozaine zal wijzen op de verschillende fouten die niet bewust worden gemaakt en te vaak worden herhaald. Zij geeft u ook toegang tot concrete tips over hoe u uw toepassingen kunt controleren. Je zult deze workshop opgeladen verlaten, met een helder inzicht en je zelfvertrouwen helemaal opgekrikt!

Samira Rozaine
17:00Camille RimbaultSocial media als instrument voor persoonlijke ontwikkeling 
FR1uTegenwoordig zijn sociale netwerken bijna onvermijdelijk. Of we dit verschijnsel nu positief of negatief bekijken, hun aanwezigheid in ons leven is zeer reëel. Of het nu is om een nieuw project te lanceren, om bekendheid te krijgen, om erkend te worden in ons vakgebied of gewoon om plezier te maken, er zijn vele redenen voor de tijd die we eraan besteden. Wat als we beslissen welk verhaal we over hen willen vertellen? Wat als ons gebruik van sociale netwerken een manier was om persoonlijk en professioneel te groeien? Om onszelf beter te leren kennen, om uit onze comfortzone te komen? Om een betere versie van onszelf te worden? Tijdens deze conferentie zal Camille Rimbault vertellen hoe sociale netwerken een belangrijk instrument zijn geweest in haar persoonlijke transformatie en hoe je kunt besluiten ze in dienst te stellen van het verhaal dat je voor jezelf wilt schrijven.

Camille Rimbault
Business
3.130 stoelen
14:00Florence Blaimont5 geheimen om 7 uur per week uit te sparen
FR1uLoop je rond als een kip zonder kop? In de huidige maatschappij worden we vaak overweldigd door de vele verantwoordelijkheden van het dagelijks leven. Het is soms moeilijk om tijd te vinden voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn, zoals tijd doorbrengen met familie, een rustpauze te nemen om jezelf op te laden, een nevenactiviteit te ontwikkelen. Florence Blaimont weet waar ze het over heeft. Als alleenstaande moeder en doorgewinterde ondernemer heeft ze in de loop der jaren eenvoudige tijdbesparende technieken kunnen testen en selecteren die werken. Tijdens deze workshop deelt ze haar vijf geheimen om het equivalent van een dag werk te besparen en eindelijk tijd vrij te maken voor je lievelingsprojecten. Het zijn geheimen die ook bekende mensen hebben ontdekt. Atleten, ouders of ondernemers, zoals Frédéric Rouvez (oprichter van Exki), Marine André (auteur en oprichter van Bee Nature), Sarah Daninthe (Olympisch schermkampioene), Dominique Monami (Olympisch medaillewinnaar tennis), Marie Guérin (hoofdredactrice van ELLE België).

Florence Blaimont
15:30Camille CoppensHoe werf je fondsen voor je bedrijf?
FR1uTijdens deze workshop gaat Camille Coppens in op Business Angels, wie ze zijn en hoe ze werken. Een deel van de workshop is gewijd aan fondsenwerving. Wat zijn bijvoorbeeld de implicaties van een kapitaalparticipatie? 

Camille Coppens
17:00Maayane Ktourza & Nadia Leener – GENTISVan werknemer naar freelancer, waag de sprong
1uEen van de sleutels om een maatschappij op te bouwen waarin vrouwen in de voorhoede van de hightech staan, is ondernemerschap. Tijdens deze workshop bestudeer je met Maayane Ktourza en Nadia Leener de drie dingen die je moet doen om te freelancen.

Maayane Ktourza & Nadia Leener – GENTIS
Business
3.28 stoelen
15:30Anouk MendelbaumHoe communiceer je met assertiviteit? Het in praktijk brengen
FR1uVia rollenspelen over echte of fictieve situaties biedt Anouck Mendelbaum u de mogelijkheid om te experimenteren met de praktijk van assertieve communicatie, om feedback te krijgen en om te vertrekken met concrete pistes voor verbetering. Deze workshop is een voortzetting van de theoretische workshop over dit onderwerp.

Anouk Mendelbaum
Business
3.320 stoelen
14:00Catherine MalevezToezicht op uw ondernemersactiviteit: de juiste indicatoren kiezen
FR Q&A NL1uDe pols van uw bedrijf nemen is essentieel. Het geeft u een duidelijk en objectief beeld van uw bedrijf. U leert ook de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment en de nodige acties uit te voeren. Tijdens deze workshop zal Catherine Malevez criteria voorstellen voor het definiëren van uw eigen relevante monitoringindicatoren. U zit dan in de bestuurdersstoel om uw bedrijf naar succes te leiden.

Catherine Malevez
15:30Catherine MalevezWaarom, wanneer en hoe moet ik een financieel plan voor mijn bedrijf opstellen?
FR Q&A NL1uEen financieel plan is een belangrijk instrument om een bedrijf of project in de toekomst te projecteren. Het vertaalt de huidige situatie van het bedrijf maar ook de toekomstige ontwikkeling ervan in financiële realiteit, omzet, kosten en winst. Door de opstelling van het financieel plan kan de ondernemer zich bewust worden van de financiële belangen van zijn activiteit, zoals rentabiliteit en liquiditeit. Daarom is het van essentieel belang het bedrijfsmodel te bevestigen of aan te passen en de juiste beslissingen te nemen. Tijdens deze workshop geeft Catherine Malevez uitleg over het juiste moment om een financieel plan op te stellen en over de verschillende fasen van de opstelling ervan.

Catherine Malevez
17:00Juliette BodsonJe persoonlijk project en je plaats als vrouwelijke ondernemer bepalen
FR1uBen je het zat om maandenlang inconsistente inkomsten tussen € 1000 en € 5000 te hebben en wil je echt naar een hogere versnelling? Wil je dat jouw bedrijf je belangrijkste bron van inkomsten wordt, zodat je je baan of uitkering kunt opzeggen en je leven kunt leiden zoals jij dat wil, of gewoon helpen om beter voor je gezin te zorgen? Je weet dat je op het punt staat te slagen, maar iets houdt je tegen en je weet niet wat? Je volgt alle trainingen, je leert alles wat je kunt, je past alle strategieën toe, je herhaalt trouw je dagelijkse mantra’s, maar je voelt je nog steeds geblokkeerd? Wil je impact maken maar ook veel verdienen? Als je jezelf herkent in minstens één van de bovenstaande zinnen, dan is deze workshop iets voor jou. Met Juliette Bodson ontdek je de zeven pijlers van een bedrijf dat perfect is afgestemd op wat jij wilt. Je leert bovendien hoe en waarom het hele bouwwerk van je succes instort als een van deze pijlers ontbreekt. Je ervaart uit de eerste hand een ongelooflijke bezinning die je bedrijf en succes een enorme impuls kan geven. Omdat niets krachtiger is dan het goede voorbeeld, legt Juliette Bodson uit hoe ze de Kifpreneure® Academy stap voor stap heeft gecreëerd.

Juliette Bodson
Business
3.460 stoelen
14:00Béatrice de MahieuBe a Shiftmaker
FR & NL1u12 jaar - 18 jaar - 25 jaar - 35 jaar - 45 jaar - 55 jaar ... Zijn onze keuzes in elke levensfase doorslaggevend? In ons leven zijn er verschillende momenten waarop we keuzes moeten maken die bepalend zijn voor ons privé- en beroepsleven. Maar het leven is geen strak omlijnd schema dat we naar de letter moeten volgen. Geen enkele keuze is onomkeerbaar, de wereld bestaat uit vele nuances en we kunnen verschillende richtingen inslaan om wensen en behoeften te vervullen. Tijdens deze keynote kijkt Beatrice terug op haar levenslijn. Geen rechte lijn, maar een avontuurlijke ontdekkingsreis langs technologie, voeding, wijn, reizen en kinderen. 

Béatrice de Mahieu
15:30Esmeralda van BelgïeShe Changes Climate
EN1uDe gevolgen van de klimaatverandering worden onevenredig sterk gevoeld door vrouwen. Ten eerste omdat zij de meerderheid van de armen vormen. In Afrika en Azië is 70% van de mensen die onder de armoedegrens leven vrouw. Zij zijn ook 20 miljoen van de 26 miljoen mensen die door extreme weersomstandigheden zijn ontheemd en blootgesteld aan het risico van geweld en seksuele intimidatie. In ontwikkelingslanden zijn ze verantwoordelijk voor 80% van de voedselproductie en in Afrika bezuiden de Sahara besteden ze 40 miljard uur per jaar aan het verzamelen van water. Onbetaald werk dat meisjes van school houdt, ongelijkheid in stand houdt en hen in gevaar brengt voor een vroeg huwelijk. Er zijn aanwijzingen dat vrouwelijke parlementsleden leiden tot een beter klimaatbeleid. In veel landen hebben zij echter weinig toegang tot krediet, technische opleiding en klimaatinformatie en bezitten zij slechts 15% van de eigendomstitels, waardoor zij weinig beslissingsbevoegdheid hebben. Het is essentieel dat vrouwen op alle besluitvormingsniveaus op gelijke voet staan met mannen. Zij brengen gevoeligheid, empathie en moed. Tijdens deze workshop zal Prinses Esmeralda bewijzen dat vrouwen niet alleen slachtoffers zijn. Zij zijn echte veranderaars, die de meeste kans maken om duurzame oplossingen te vinden en de houding in hun gemeenschappen te veranderen. Ze zal je ook laten zien hoezeer we deze 50/50 visie nodig hebben, man en vrouw.

Esmeralda van Belgïe
Business
3.570 stoelen
14:00Stephan Salberter7 goede redenen om je bedrijf vandaag te lanceren
1uJe wil een bedrijf opstarten maar ziet alleen de obstakels? Maak kennis met Stephan Salberter voor een workshop over ondernemerschap! Hij bespreekt de zeven goede redenen om onmiddellijk met je project te beginnen. De wereld heeft verandering nodig en als toekomstige ondernemer en projectinitiator kun jij daarvoor zorgen. Heb je een idee in gedachten? Hoog tijd om het te lanceren voordat iemand anders je voor is.

Stephan Salberter
15:30CEDRIC CAUDERLIEROntwikkel je eigen digitale strategie
FR1uEen digitale strategie is vandaag cruciaal voor het ontwikkelen van een nieuwe activiteit of het uitbreiden van bestaande activiteiten. In deze sessie leert Cédric Cauderlier je wat de belangrijkste elementen zijn van een relevante digitale strategie. Hoe ontwikkel je een coherente digitale communicatie? Hoe trek je nieuwe klanten aan voor je bedrijf?

CEDRIC CAUDERLIER
17:00Camille CoppensOndernemerschap voor iedereen: hoe stel je een businessplan op?
FR Q&A ANG1uTijdens deze workshop maakt Camille Coppens je wegwijs in de vele stappen van het ondernemerschap. Ze legt uit hoe je op een duidelijke en eenvoudige manier je eigen businessplan opstelt. Ze heeft het over de bestaande steunmechanismen, de sleutelfiguren die je kunnen helpen bij de opstart van je bedrijf en de verschillende opleidingen. Je ontdekt dat je ook met een klein startkapitaal een bedrijf kunt beginnen. Tot slot belicht Camille Coppens het belang van communicatie en digitale marketing voor de ondernemers van de nieuwe generatie. 

Camille Coppens
Business
3.612 stoelen
14:00Anouk MendelbaumHoe communiceer je met assertiviteit? Theoretische grondslagen
FR1uIn onze professionele relaties is het niet altijd gemakkelijk om onze mening, een verzoek of een wens kenbaar te maken. We kunnen het moeilijk vinden om gehoord te worden en om ons constructief, zonder angst of agressie, te doen gelden om onze doelstellingen te bereiken. Tijdens deze workshop zal Anouck Mendelbaum u een beter inzicht geven in assertieve communicatie, u laten nadenken over de implicaties ervan in uw professionele situatie en u instrumenten aanreiken om ze in te zetten.

Anouk Mendelbaum
15:30Yayi UmandaSpeed coaching: beslissen, handelen, jezelf respecteren
FR1uDeze groepscoaching met Yayo Umanda leert je hoe je belangrijke beslissingen neemt. De coaching is beperkt tot vier deelnemers en maakt dat je alle elementen in handen hebt om eindelijk je keuzes te maken en er verantwoordelijkheid voor te nemen.

Yayi Umanda
17:00Yayi UmandaSpeed coaching: beslissen, handelen, jezelf respecteren
FR1uDeze groepscoaching met Yayo Umanda leert je hoe je belangrijke beslissingen neemt. De coaching is beperkt tot vier deelnemers en maakt dat je alle elementen in handen hebt om eindelijk je keuzes te maken en er verantwoordelijkheid voor te nemen.

Yayi Umanda
Business
3.712 stoelen
14:00Emilie SickingheHet impostersyndroom overwinnen om in je kracht te stappen
FR1uHet beroemde impostersyndroom geeft je het gevoel dat je er niet klaar voor bent: niet goed genoeg, niet mooi genoeg, nog niet het juiste moment, niet zelfverzekerd genoeg. Het syndroom weerhoudt je ervan om aan je projecten te beginnen en de wereld te veranderen. Wat een tijdverspilling voor jezelf, maar ook voor de wereld, die vrouwen en hun talenten nodig heeft! Waar vind je dat zelfvertrouwen? Hoe ontwikkel je het? Hoe integreer je vertrouwen in wat je doet? Met Emilie Sickinghe neem je deel aan een informatieve, theoretische en praktische workshop over de weg naar zelfvertrouwen bij vrouwen.

Emilie Sickinghe
15:30Caroline WeilerPauzes in je leven creëren om voor je energie te zorgen
FR Q&A ANG1uIn deze workshop leer je van Caroline Weiler hoe je als actieve, ondernemende vrouw met een passie voor projecten tijd voor jezelf kunt creëren. Je ontdekt hoe je weer contact kunt maken met jezelf in een wereld waar je voortdurend wordt gepusht om te produceren, te multitasken en te presteren.

Caroline Weiler
17:00Emilie SickingheMaak contact met de heks in jezelf en sla je vleugels uit
1uDurf je niet luid te spreken? Ben je niet assertief genoeg? Durf je je niet laten gelden? Geloof je niet in je vaardigheden en kracht? Misschien is het dan tijd om de heks in jezelf te vinden. Een heks is namelijk geen oude, gemene, lelijke figuur, maar belichaamt de vrouwelijke kracht. Waarom is het belangrijk om dat te weten? Omdat de heksenjacht diepe sporen heeft nagelaten in ons transgenerationele geheugen. Door opnieuw verbinding te maken met de geschiedenis en de trauma's te helen die via je DNA zijn doorgegeven, leert Emilie Sickinghe je contact te leggen met je diepste kracht.

Emilie Sickinghe
Career
4.130 stoelen
14:00Nicolas MeeusVan diversiteit naar exponentieel pluralisme in een team
FR1u30Onze verschillen zijn een potentiële bron van complementariteit. Als je teamgenoot anders functioneert en denkt dan jij, of andere overtuigingen deelt dan jij, kan je samenwerking aan diepte, intelligentie en inzicht winnen – als je je open kunt stellen voor elkaars verschillen. In dat geval verhoogt de dialoog dan het bewustzijnsniveau van de groep, wat de resultaten en efficiëntie op het terrein ten goede komt, zowel in de sport en verenigingen als in het bedrijfsleven.   Tijdens deze workshop beantwoord je samen met Nicolas Meeùs verschillende vragen. Met welke soorten diversiteit kan ik als leider kan worden geconfronteerd? Wat zijn de belangrijkste factoren in de ontwikkeling van die verschillende soorten diversiteit? Hoe verhouden die verschillen zich tot elkaar? Zijn het bondgenoten of tegenstanders? Hoe kan een leider optreden als katalysator?   Nicolas Meeùs nodigt je uit om deze dimensie van een beter team te verkennen in een interactieve uitwisseling. Daarna kun je concreet aan de slag gaan, geïnspireerd door voorbeelden van uitstekende leiders en zijn eigen menselijke ervaringen in het bedrijfsleven en de sport.

Nicolas Meeus
15:30Ronde tafelhub.brussels’ talk: vrouwen en ondernemers. Hoe financiering te krijgen. Feedback uit ervaring.
1uBurn out, financiering, tech en digitaal, imposter syndroom en vele andere onderwerpen komen gedurende het hele weekend aan bod. Veel vrouwelijke ondernemers zullen vertellen over hun levenservaringen, maar ook over de problemen die zij tijdens hun verschillende ervaringen zijn tegengekomen. Ondernemerschap is een prachtig avontuur, maar niet zonder valkuilen. Het delen van ervaringen, oplossingen en vriendelijk advies zijn de sleutelwoorden van deze verschillende rondetafels. Deze workshops worden afgesloten met een vraag- en antwoordsessie tussen de ondernemers en de rest van het publiek.

Marie MounierAlessia GuidoboniSarah AntonuttiMélanie Delahay
16:00Isabel Casteleyn (The Merode)De kracht van storytelling
FR1uVerhalen bepalen wie we zijn en waar we voor staan. Ze onderscheiden ons in een lawaaierige en concurrerende wereld en ze maken dat we ons herinnerd worden. Waarom wil je dan herinnerd worden? Ga mee met Isabelle Casteleyn om meer te leren over storytelling. 

Isabel Casteleyn (The Merode)
Career
4.245 stoelen
14:00Christine SchréderVrouw tussen de mannen
FR1uTijdens deze workshop spreekt Christine Schréder over haar beroepservaring in een overwegend mannelijke omgeving. Er zijn maar weinig vrouwen die haar beroep uitoefenen. Ze heeft het over de open houding waarmee ze haar werk benadert en zich op gelijke voet met haar collega’s plaatst en over haar vastberadenheid om van haar passie haar beroep te maken, ook al werd daar in die tijd niet of nauwelijks over gesproken. Haar credo is om zich te positioneren als iemand die van sport en voetbal in het bijzonder houdt, en niet als een vrouw met een nogal ongewone passie.

Christine Schréder
15:30Sophie RohonyiBeïnvloed de samenleving met jouw engagement
FR1uTijdens deze workshop kom je en de verschillende redenen om een engagement op te nemen. Ze bespreekt verschillende soorten engagement: politiek, in verenigingen en in bedrijven. Tot slot bespreekt ze hoe je je als vrouw kunt engageren: de voordelen, de moeilijkheden en enkele tips.

Sophie Rohonyi
17:00Sophie RohonyiBeïnvloed de samenleving met jouw engagement
FR1uTijdens deze workshop kom je en de verschillende redenen om een engagement op te nemen. Ze bespreekt verschillende soorten engagement: politiek, in verenigingen en in bedrijven. Tot slot bespreekt ze hoe je je als vrouw kunt engageren: de voordelen, de moeilijkheden en enkele tips.

Sophie Rohonyi
Career
4.370 stoelen
14:00Sigrid Hansen – EYDe financiële diensten van morgen
ANG1uBanken, verzekeraars, betaalinstellingen, FinTechs – ook wel financiële diensten genoemd – spelen een sleutelrol in onze samenleving. Die organisaties helpen een duurzamere weg in te slaan en zich aan te passen aan een veranderende wereld is niet alleen een nuttige stap, maar ook een geweldige professionele kans. Marketing, technologie, finance … er bestaan veel domeinen. Hoe kun je werken in de veiligheidsadviessector? Hoe kan dat je carrière een boost geven? Wie zijn de leiders van morgen? Hoe maak je van je gezinsleven een prioriteit terwijl je tegelijk een boeiende carrière uitbouwt? Ontdek alle antwoorden in deze interactieve workshop met Katrien de Cauwer en Sigrid Hansen.

Sigrid Hansen – EY
15:30Caroline LoiselDe moed en het plezier om jezelf te zijn, niet meer en niet minder :)
FR1uWat weet je over jezelf? Wat motiveert je? Wat zijn je diepste waarden en energieën die je bergen doen verzetten? Tijdens deze workshop van 1 uur ontdek je elk individueel wat jou doet opleven. Wat geeft je goede energie, wat brengt je in beweging? In een veranderende en onzekere wereld is het belangrijk om te weten hoe je je vitaliteit kunt voeden. Pak pen en papier, werk in duo’s en maak een zelfdiagnose van je waarden. De workshop bestaat uit 3 delen. In het eerste deel vertelt Caroline Loisel over haar bijna tienjarige carrière als ondernemer. Samen gaan jullie op zoek naar je persoonlijke 4 Waarheden (plus een vijfde). In het tweede deel leer je jezelf en je drijfveren beter kennen. Samen met Caroline Loisel beantwoord je verschillende vragen. Waarom komen mensen naar je toe? Wat doet jouw ogen stralen? Welke van 8 sleutelzinnen beschrijft jou het best? In het derde deel leer je jezelf kennen via je waarden. Je vult tot slot een korte vragenlijst in om je 6 grootste waarden in de schijnwerpers te zetten.

Caroline Loisel
17:00Chloé et IlariaHet belang van storytelling voor je bedrijf als vrouw: hoe gebruik je sociale media?
FR1uEen verhaal zonder storytelling en personage? Dat kun je onmogelijk volgen. Hetzelfde geldt voor je project. Het is een deel van jou, je hebt er dingen over te vertellen en je kunt niet wachten om het te delen met je publiek. Tijdens deze workshop met de oprichters Chloé en Ilaria leer je hoe je als vrouwelijke ondernemer je verhaal opbouwt en hoe je het presenteert op sociale media.

Chloé et Ilaria
Career
4.470 stoelen
14:00Ronde tafelhub.brussels’ talk: vrouwen en ondernemerschap. Hoe een ondernemer te zijn in de tech- en digitale sector. Feedback uit ervaring.
1uBurn out, financiering, tech en digitaal, imposter syndroom en vele andere onderwerpen komen gedurende het hele weekend aan bod. Veel vrouwelijke ondernemers zullen vertellen over hun levenservaringen, maar ook over de problemen die zij tijdens hun verschillende ervaringen zijn tegengekomen. Ondernemerschap is een prachtig avontuur, maar niet zonder valkuilen. Het delen van ervaringen, oplossingen en vriendelijk advies zijn de sleutelwoorden van deze verschillende rondetafels. Deze workshops worden afgesloten met een vraag- en antwoordsessie tussen de ondernemers en de rest van het publiek.

Marine HaverlandJulia ThieffryPauline SaiveMargot Willaume
15:30Brigitte HouyetStrengths based leadership – Op zoek naar jouw authentieke leiderschap
FR1uLeiderschap is zoveel meer en duidelijk breder in te zetten dan enkel in het bedrijfsleven. Hoe kan je leiderschap inzetten in je leven, je carrière en je eigen projecten? In deze sessie vertrekken we van je sterktes om je authentieke leiderschapsstijl te ontdekken. Jouw strenghts based leadership style zal je de energie geven om je objectieven te bereiken. Jouw authentieke leiderschapsstijl zal je ook helpen in je relaties en interacties met anderen. We maken het eveneens mogelijk om door een andere lens naar je zwaktes te kijken, waardoor je er iets mee kan en je je sterker voelt in wie je bent!

Brigitte Houyet
17:00CHRISTELLE GOBLETVind de moed en de juiste woorden om moeilijke gesprekken aan te gaan
FR1uVind je het ook vaak zo moeilijk om een lastig gesprek te hebben? Zoals die promotie vragen aan je baas; of aangeven dat je het niet eeens bent met een beslissing; of lastige feedback geven aan een van je collega’s; of aan je schoonmoeder zeggen dat ze je kids niet zo veel chocolade zou mogen geven? Dat is volledig normaal, maar geen paniek! In deze sessie geven we je de juiste tools en techniekjes om meer te durven en de juiste woorden te vinden zodat je deze gesprekken veel makkelijker en vlotter aangaat én met meer impact!

CHRISTELLE GOBLET
Well-being
5.120 stoelen
14:00Camille RimbaultJezelf beter leren kennen om beter te kunnen omgaan met je schaduwkanten
FR/ANG-FR1uHeb je de neiging om over te reageren? Vertoon je uitstelgedrag? Ben je soms driftig, of sloof je je net uit om iedereen te vriend te houden? Soms laat je je leiden door je onbewuste zenuwstelsel. Tijdens deze workshop bekijk je samen met Camille Rimbault dit soort overlevingsmechanismen, die soms echt nuttig zijn, maar vaak ook tussen jou en je dromen in komen te staan. Je leert hoe je je beter bewust kunt worden van die mechanismen en wat je kunt doen om jezelf te bevrijden van hun negatieve impact. Een ontdekkingstocht die je leidt langs emoties en je zenuwstelsel om lichaam en geest met elkaar te verzoenen.

Camille Rimbault
15:30Mariève HarmegniesEen verandering die je niet hebt gekozen, maar waar je beter uit zal komen. De stappen en hulpmiddelen om je doelen te bereiken
FR1uTijdens deze workshops overloopt Mariève Harmegnies de vijf stappen van veranderingsmanagement. Samen test je zelf wat verandering inhoudt. Je leert ook hoe je de vijf stappen kunt vertalen naar je dagelijkse professionele leven. Verandering is een persoonlijke reis. Tijdens deze workshop deel je je ervaringen met de andere deelnemers. 

Mariève Harmegnies
17:00Mariève HarmegniesVerandering, en wel nu! De stappen en hulpmiddelen om je doelen te bereiken
FR/ANG1uTijdens deze workshops overloopt Mariève Harmegnies de vijf stappen van veranderingsmanagement. Samen test je zelf wat verandering inhoudt. Je leert ook hoe je de vijf stappen kunt vertalen naar je dagelijkse professionele leven. Verandering is een persoonlijke reis. Tijdens deze workshop deel je je ervaringen met de andere deelnemers.

Mariève Harmegnies
Well-being
5.225 stoelen
14:00Maayane Ktourza & Nadia Leener – GENTISOndernemerschap, maak je dromen waar
1uHoe vind je je eerste klanten? Hoe verkoop je je diensten/producten? Hoe optimaliseer je je online zichtbaarheid? Met andere woorden, hoe maak je je ondernemersdroom waar? Al die vragen zijn normaal als je je bedrijf begint. Opleiding en coaching helpen je om ze te beantwoorden zodat je je bedrijf kunt lanceren met een gerust gemoed, efficiëntie en vooral zonder beginnersfouten te maken. Investeren in jezelf is essentieel, dus laten we daarover praten!

Maayane Ktourza & Nadia Leener – GENTIS
15:30Emna ChaouchPublic speaking is like eating chips
EN1uHow do you go from a formal, heavy, boring presentation to a moment suspended in time that educates and captivates the audience? Great speeches don't happen by accident. Emna Chaouch, public speaking specialist and TEDxBrussels Coach, will introduce you to a number of techniques that have proven their effectiveness. At the end of this conference, whether you are a beginner or an experienced speaker, you will leave with tips and tricks applicable right away, and useful for the rest of your career.

Emna Chaouch
17:00Ronde tafelhub.brussels’ talk: vrouwen en ondernemers. Hoe de mentale belasting te beheersen. Feedback uit ervaring.
1uBurn out, financiering, tech en digitaal, imposter syndroom en vele andere onderwerpen komen gedurende het hele weekend aan bod. Veel vrouwelijke ondernemers zullen vertellen over hun levenservaringen, maar ook over de problemen die zij tijdens hun verschillende ervaringen zijn tegengekomen. Ondernemerschap is een prachtig avontuur, maar niet zonder valkuilen. Het delen van ervaringen, oplossingen en vriendelijk advies zijn de sleutelwoorden van deze verschillende rondetafels. Deze workshops worden afgesloten met een vraag- en antwoordsessie tussen de ondernemers en de rest van het publiek.

Isabelle DeboulleMathilde LemaireSunita Van HeersCharlotte en Marie Brabant
Well-being
5.350 stoelen
14:00Roxanne VanderghinsteJe productiviteit herstellen door je cycli beter te beheren
FR1uIn deze workshop bespreekt Roxanne Vanderghinste verschillende onderwerpen. Het is belangrijk om je cyclus te begrijpen en te beleven. Ze heeft het over de verschillende fasen van de cyclus en hoe je er je bondgenoot van kunt maken op professioneel en persoonlijk vlak. Ten slotte bespreekt ze welk dieet en welke sport je moet kiezen om je tijdens je hele cyclus beter te voelen. 

Roxanne Vanderghinste
15:30Roxanne VanderghinsteJe productiviteit herstellen door je cycli beter te beheren
NL1uIn deze workshop bespreekt Roxanne Vanderghinste verschillende onderwerpen. Het is belangrijk om je cyclus te begrijpen en te beleven. Ze heeft het over de verschillende fasen van de cyclus en hoe je er je bondgenoot van kunt maken op professioneel en persoonlijk vlak. Ten slotte bespreekt ze welk dieet en welke sport je moet kiezen om je tijdens je hele cyclus beter te voelen. 

Roxanne Vanderghinste
17:00Axelle PolletBen ik klaar om op de pers te reageren of in het openbaar te spreken?
FR1uOok als geëngageerde vrouw en ondernemer voelt het niet altijd comfortabel aan om in het openbaar of met de media te spreken. Veel vrouwen lijden aan het impostersyndroom en voelen zich niet geloofwaardig genoeg om een persinterview te accepteren of deel te nemen aan een debat als ze daarvoor worden gevraagd. Zonder in detail te treden over de redenen voor die schroom, geeft Axelle Pollet adviezen om serener te reageren en niet over je eigen voeten te struikelen. Als je een expert bent op jouw gebied, een gepassioneerd en toegewijd persoon, is er geen enkele reden om je kennis niet met anderen te delen, met respect voor je eigen persoonlijkheid.

Axelle Pollet
Well-being
5.470 stoelen
14:00Yayi UmandaBewust beslissen
FR1uHet is niet altijd gemakkelijk om de juiste beslissingen te nemen. We zijn allemaal bang de verkeerde keuze te maken, spijt te krijgen van onze beslissingen en we laten ons te vaak door anderen beïnvloeden. Als je ontevreden bent over je beslissingen, raak je uiteindelijk verlamd en durf je geen knopen meer door te hakken. Maar toch: hoe beter je jezelf kent, hoe beter je keuzes op elkaar zijn afgestemd. In deze workshop toont Yayi Umanda hoe je betere loopbaankeuzes maakt zonder bang te zijn voor fouten omdat je uitgaat van wie je bent. Samen bespreken jullie verschillende onderwerpen: wat maakt het moeilijk om een beslissing te nemen, wat is zelfbewustzijn en wat is de beste manier om de juiste keuze te maken? Je krijgt ook een live case study. De workshop sluit af met een vraag- en antwoordsessie.

Yayi Umanda
15:30Camille RimbaultJe innerlijke overtuigingen doorbreken om een leven op maat te creëren
FR & ANG1uDiep vanbinnen streven we allemaal naar ons droomleven. We hunkeren naar die perfecte job, relatie of reis, of we dromen ervan om een bepaald project te lanceren. Helaas blijft het al te vaak bij dromen. Waarom? We groeiden allemaal op in een omgeving die ons overtuigingen heeft meegegeven die ons tegenhouden onze dromen uit te voeren. En ook al zijn het niet echt onze overtuigingen, zolang we er ons niet van bewust van zijn en ze niet veranderen, beheersen ze ons onbewuste en dus ons leven.   In deze workshop leer je dat je alle sleutels in handen hebt om het leven van je dromen te creëren. In deze tijden van neurowetenschap en  kwantumfysica beseffen we dat ons leven het beeld van onze innerlijke overtuigingen, onze regels weerspiegelt. Puttend uit haar ervaringen in de professionele wereld zal Camille Rimbault, een ingenieur die zich omschoolde tot ondernemer, de kracht illustreren van onze overtuigingen en ons vermogen ze te herprogrammeren. Je ontdekt verschillende methoden en praktische oefeningen om ze te herschrijven en je leven te transformeren.

Camille Rimbault
17:00Caroline WeilerJe persoonlijke en professionele leven heruitvinden als multipotential
FR Q&A ANG1uBen je een multipotential, alleskunner, vrouw met vele petjes en vele passies? Tijdens deze workshop geeft Caroline Weiler je advies over hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden en een leven kunt creëren dat is afgestemd op jouw uniciteit.

Caroline Weiler
Well-being
5.530 stoelen
14:00Isaline DelforgeDagelijkse Ayurveda voor een vreugdevolle holistische gezondheid
FR1uDeze traditionele Indiase geneeskunde zit vol wijze raadgevingen voor ons moderne leven. Ayurveda biedt een visie op gezondheid die complementair is aan onze westerse geneeskunde en nodigt ons uit om terug te keren naar onze intuïtie en in ons dagelijks leven de beste beslissingen te nemen om ons evenwicht te bewaren/herstellen. Tijdens deze workshop ontdekt u met Isaline Delforge de grondbeginselen van de Ayurveda en de modellering door het begrip constitutie of prakruti. U zult ook onze belangrijkste dosha ontdekken, evenals enkele eerste praktische adviezen die u in uw dagelijks leven kunt toepassen.

Isaline Delforge
14:00Isaline DelforgeDagelijkse Ayurveda voor een vreugdevolle holistische gezondheid
FR1uDeze traditionele Indiase geneeskunde zit vol wijze raadgevingen voor ons moderne leven. Ayurveda biedt een visie op gezondheid die complementair is aan onze westerse geneeskunde en nodigt ons uit om terug te keren naar onze intuïtie en in ons dagelijks leven de beste beslissingen te nemen om ons evenwicht te bewaren/herstellen. Tijdens deze workshop ontdekt u met Isaline Delforge de grondbeginselen van de Ayurveda en de modellering door het begrip constitutie of prakruti. U zult ook onze belangrijkste dosha ontdekken, evenals enkele eerste praktische adviezen die u in uw dagelijks leven kunt toepassen.

Isaline Delforge
15:30Sarah WittenbolVoeding, de dagelijkse brandstof die je energie geeft
FR & NL1uHet is heel normaal om gedurende de dag verschillende inzinkingen te hebben. Je hebt dan minder fysieke, mentale en soms ook emotionele energie. Tijdens de workshop analyseer je met Sarah Wittenbol die momenten, begrijpt je de fysiologische mechanismen achter die energieverliezen en leer je ze tegen te gaan dankzij de eenvoudige principes van voeding en chrononutritie. Het resultaat: geen inzinkingen meer en veel meer energie voor wat je wil bereiken!

Sarah Wittenbol
17:00Audrey CarrafaJezelf beter leren kennen om je op professioneel vlak te bevrijden – verschil is de motor van morgen
FR1uTijdens deze workshop leer je hoe in de toekomst je obstakels kunt omzetten in rijkdom en kracht. Er zijn verschillende doelen:   Uitzoeken wie je bent en wat je sterke punten zijn op basis van je professionele en persoonlijke prestaties, je ervaringen, je troeven, je competenties en je relationele vaardigheden.    Je uniciteit bepalen en je bewust worden van je obstakels, nu en in het verleden.    Je professionele en persoonlijke project uitstippelen, nagaan wat je obstakels zijn op weg naar je doel.   Bekijken hoe je tot actie kunt overgaan en routines kunt aanleren om je uniciteit te aanvaarden en om te zetten in een krachtbron.   In de workshop exploreer je je symptomen en leer je je uniciteit herkennen. Je volgt de cursus met twee zodat je sneller vooruitgaat. En door in contact te komen met iemand die iets soortgelijks meemaakt als jij, kijk je op een frisse, positieve manier naar je situatie.

Audrey Carrafa
Well-being
6.255 stoelen
14:00Juliette VanderstraetenWelzijn ten dienste van collectieve intelligentie: de ingrediënten van creativiteit in het bedrijfsleven
FR1uIn bedrijven staat bij vergaderingen en seminars veel op het spel: overtuigen, mensen bij elkaar brengen, motiveren en delen. De sleutel tot succes is een aanpak waarbij echt belang wordt gehecht aan het welzijn van de deelnemers. Door te werken aan het beheer van energie en aandacht kunnen collectieve intelligentie en creativiteit worden ontwikkeld. Tegenwoordig zijn mensen zich bewust van de noodzaak om hun lichaam af te stemmen op hun geest in hun persoonlijke leven, maar te weinig bedrijven stimuleren of faciliteren deze aanpak nog in hun professionele leven. Tijdens deze workshop neemt Juliette Vanderstraeten je mee door een wellness-sessie, zoals die bij Comet wordt beoefend. Zij zal ook haar expertise en haar overtuigingen over het potentieel van dit onafscheidelijke lichaam-geest paar met u delen.

Juliette Vanderstraeten
Career
6.515 stoelen
14:00Marie-Ange BoisraméDe kracht om “nee” te zeggen
FR1u"Nee" zeggen is niet gemakkelijk, zowel privé als professioneel. Maar weten hoe je nee moet zeggen is noodzakelijk om grenzen te stellen. Het betekent kiezen om te doen wat belangrijk en goed voor je is. Het betekent je keuzes laten gelden, jezelf respecteren en jezelf laten gelden. Door nee te zeggen geven we onszelf de kans, de ruimte en de tijd om in onze eigen behoeften te voorzien. Tijdens deze workshop begeleidt Marie-Ange Boisramé je om je vermogen om nee te zeggen te ontwikkelen, en om de effecten ervan te voelen. Je zet een eerste stap naar een nieuwe versie van jezelf.

Marie-Ange Boisramé
15:30Florian GuillotOntmoet minder maar beter
FR1uVergaderen is vaak een pijnpunt in een organisatie, op het werk of zelfs binnen het gezin. Om dit onbeminde object dat de vergadering is beter aan te pakken, zal Florian Guillot het met u hebben over de drie verborgen gezichten ervan: de politieke vergadering (machtsovername), de bevrijde vergadering (experimenteel) en de weldadige vergadering (psychologische veiligheid).

Florian Guillot
17:00Annemarie WeiseFemale Leadership: don’t hold yourself back!” powered by BMI UCLouvain
EN1uGender inequality remains a hurdle for female leaders even in an increasingly diverse business ecosystem. How do these professionals deal with the main challenges they face? What tools do they need to take their career to the next level? What is the role of soft skills in career success? In this interactive session moderated by Annemarie Weise (Development Director, BMI Executive Institute / UCLouvain), Rosaria Giovannelli (CIO, European Defence Agency) and Fadwa Gmiden (Team Lead, Atos) will share their testimonials, deepen into their professional growth impressions and explain how life-long learning could be a valuable option to face challanges.

Annemarie WeiseRosaria GiovannelliFadwa Gmiden
Business
6.115 stoelen
15:30Marie-Ange BoisraméJe beperkende overtuigingen transformeren
FR1uIk ben helemaal niet creatief, verkopen is niet mijn ding, ik kan het niet, het is niets voor mij, ik heb niet genoeg ervaring, ik heb niet genoeg tijd... Klinkt een van deze uitdrukkingen u bekend in de oren? Kom dan met Marie-Ange Boisramé ervaren hoe je je perceptie van je beperkende overtuiging kunt veranderen. Zij zal u begeleiden zodat u vertrekt met concrete manieren om ze te overwinnen en te transformeren.

Marie-Ange Boisramé
17:00Cherine KaynakBeheren met logica en intuïtie
FR1uDe cultuur waarin wij zijn ondergedompeld hecht veel waarde aan en vertrouwt op logica, analyse en feiten (door sommigen beschouwd als linkerhersenhelft), waardoor creativiteit, emoties en intuïtie (rechterhersenhelft) op de achtergrond blijven. Maar de wereld waarin we terechtkomen vereist dat we creatiever, innovatiever en flexibeler worden in onze aanpak. Aan intuïtie, creativiteit en emoties kan worden gewerkt. Hoe bewuster je ze gebruikt, hoe effectiever je wordt. Een beter gebruik van de rechterhersenhelft biedt verschillende mogelijkheden, zoals het vergroten van je potentieel en vertrouwen of het managen met meer souplesse en evenwicht. Het stelt je ook in staat om meer authentieke interpersoonlijke relaties te hebben. Vele andere positieve aspecten zullen u tijdens deze workshop onder leiding van Chérine Kaynak worden onthuld. Samen leer je over de grondbeginselen van intuïtie en de verschillende vormen die zij aanneemt. Je zult ontdekken wat de intuïtie belemmert. Andere onderwerpen komen aan bod zoals zelfvertrouwen, de 5 zintuigen en het gebruik van intuïtieve vaardigheden in het zakenleven en het management.

Cherine Kaynak
Tech
6.3SPEAKERS LOUNGE
Zaterdag 19 November 2022
Career
4.530 stoelen
10:00Inge HermansVind de moed en de juiste woorden om moeilijke gesprekken aan te gaan
NL1uVind je het ook vaak zo moeilijk om een lastig gesprek te hebben? Zoals die promotie vragen aan je baas; of aangeven dat je het niet eeens bent met een beslissing; of lastige feedback geven aan een van je collega’s; of aan je schoonmoeder zeggen dat ze je kids niet zo veel chocolade zou mogen geven? Dat is volledig normaal, maar geen paniek! In deze sessie geven we je de juiste tools en techniekjes om meer te durven en de juiste woorden te vinden zodat je deze gesprekken veel makkelijker en vlotter aangaat én met meer impact!

Inge Hermans
11:30Juliette DebruxellesDe uitdagingen en goede praktijken van inclusief schrijven
FR1uInclusief schrijven wordt maar al te vaak gereduceerd tot gendergelijkheid en stuit vaak op passieve of vermeende weerstand. Toch is het een waardevol instrument voor vooruitgang en gelijkheid. Onbewuste vooroordelen, problemen, praktische toepassingen in bedrijven, verbeterde leesbaarheid: Juliette Debruxelles toont waarom en hoe je inclusief schrijven kunt gebruiken in je privé- en beroepsleven.

Juliette Debruxelles
13:00Emilie SomersVerandering in praktijk brengen
FR1uHet doel van deze workshop is om samen met Emilie Somers te werken aan praktische kwesties op het gebied van verandering. Dat proces verloopt langs de 3 assen van Maurers management, leiderschap en ten slotte ook de attitudes geïnspireerd door Kotter en CGT (Cognitieve Gedragstherapie). De methode rust op beweging en experiment. Met een speelbord, boten en pionnen kunnen de managers hun veranderingsfasen bevragen en oplossen. De facilitatoren begeleiden de reflectie en gebruiken hun managementexpertise om te coachen en tot oplossingen te komen. Soms zullen die oplossingen moeten worden ondersteund door interne resources, of externe resources als die intern ontbreken.

Emilie Somers
14:30Nahyd MeskiniHoe vermijd je lastige vragen in sollicitatiegesprekken?
FR/NL-ANG1uHeb je eindelijk een gesprek voor de baan die je wilt? Verwaarloos de voorbereiding niet. Hoewel dit moment per bedrijf kan verschillen, zullen bepaalde vragen altijd worden gesteld. Tijdens deze workshop toont Nahyd Meskini u de sleutels om de strikvragen te omzeilen en indruk te maken op uw toekomstige werkgever.

Nahyd Meskini
16:00Ronde tafelMijn loopbaan en mijn dagelijks leven bij de MIVB als metrobestuurder
FR1uOm in de wereld van de MIVB te komen, zijn er vele stappen, zoals verschillende tests en opleidingen. Tijdens deze workshop vertelt Stella Gbossa over haar reis. Zij zal uitleggen hoe je dit toch al drukke quotiënt kunt combineren met een studentenleven. Stella Gbossa beschrijft een typische dag uit haar leven als metrobestuurder op slechts 25-jarige leeftijd.

Stella Gbossa
Tech
2.130 stoelen
10:00Phédra ClounerTechn banen niet alleen voor jongens
FR1uDoor terug te blikken op haar carrière laat Phédra Clouner zien dat banen in nieuwe technologieën niet alleen voorbehouden zijn aan mannen. Zij zal de stereotypen die op zeer jonge leeftijd zijn aangeleerd, deconstrueren. Zij zal kort ingaan op wat cyberbeveiliging is, het feit dat het aanwezig is in bijna elk aspect van ons dagelijks leven, en de prachtige carrièremogelijkheden die dit soort sector kan bieden. Het gaat niet alleen om technologie, verre van dat! Een breed scala aan profielen kan werken in cyberbeveiliging en in nieuwe technologieën in het algemeen. Phédra Clouner zal concrete voorbeelden presenteren en enkele tips geven voor een mogelijke carrièreverandering.

Phédra Clouner
11:30Karen JouveVrouwen en hun plaats in Web3
FR1uMet Karen Jouve definieer en illustreer je wat Web3 concreet is in de maatschappij en voor bedrijven. Je leert over de uitdagingen en de belangrijkste use cases. Karen Jouve bespreekt de onderliggende filosofie, vrijheid, decentralisatie en transparantie van Web3, evenals de capaciteit voor inclusie en diversiteit die de kern ervan vormt. De workshop sluit af met een vraag- en antwoordsessie.

Karen Jouve
13:00Julie FoulonMeer vrouwen in de techniek? Ja, het is mogelijk!
FR1uVrouwen vertegenwoordigen 52% van de Europese bevolking en toch zijn zij slechts 15% van de deskundigen in de IT-sector. Met 85% van de nieuwe banen die in de digitale sector zullen ontstaan, is het onderwerp van de plaats van vrouwen in deze nieuwe technologiesector een echt maatschappelijk en politiek vraagstuk. Vrouwen hebben een gemeenschappelijke noemer: zij zijn meestal verantwoordelijk voor de gezinsverantwoordelijkheden. Deze factor weerhoudt hen ervan in zichzelf te investeren en digitale vaardigheden te verwerven via traditionele, lange, persoonlijke opleidingen. Tijdens deze workshop laat Julie Foulon zien hoe je vrouwen centraal kunt stellen. Wat als de oplossing zou zijn om onze manier van kijken en vooral onze leermethoden te veranderen, zodat alle vrouwen toegang krijgen tot digitale vaardigheden? Ze zal je proberen te overtuigen dat vrouwen een plaats hebben in de techniek.

Julie Foulon
14:30Cath BlondiauEen bedrijf starten in lijn met je waarden en levensmissie
FR1uIn deze workshop ontdek je met Cath Blondiau hoe je snel een bedrijfsidee kunt ontwerpen terwijl je de bedrijfsconcepten, je waarden maar ook je eigen levensmissie op elkaar afstemt.

Cath Blondiau
16:00Laura DurieuxWaar zijn de vrouwen in de tech-geschiedenis gebleven?
FR1uAda Lovelace, Hedy Lamarr, de ENIAC Girls, Grace Hopper, Joan Clarke. Het beroep van computerprogrammeur werd beschouwd als een vrouwenberoep; de hardware was voor de mannen. Wie zijn de vrouwen die de techwereld hebben doen evolueren? Waarom horen we er nooit over? Met Laura Durieux probeer je beetje bij beetje de zaken recht te zetten en je de tech-rolmodellen te geven die je altijd al nodig had.

Laura Durieux
Tech
2.250 stoelen
10:00Lucie Van DammeJe bedrijf promoten op Instagram
FR1u30Tijdens deze workshop raak je vertrouwd met de Instagram-app en leer je hoe je optimaal aanwezig kunt zijn op het platform. Het doel is dat je gevonden wordt door je doelgroep en een hechte community rond je bedrijf kunt creëren. Zo word je op organische wijze bekend via Instagram, als bedrijf of met een ander profiel.

Lucie Van Damme
11:30Lucie Van DammeJe bedrijf promoten op Instagram
FR1u30Tijdens deze workshop raak je vertrouwd met de Instagram-app en leer je hoe je optimaal aanwezig kunt zijn op het platform. Het doel is dat je gevonden wordt door je doelgroep en een hechte community rond je bedrijf kunt creëren. Zo word je op organische wijze bekend via Instagram, als bedrijf of met een ander profiel.

Lucie Van Damme
13:00Karen JouveAls vrouw op Web3
FR1uMet Karen Jouve neem je deel aan een inspirerende workshop gebaseerd op haar parcours. Hoe train je jezelf als autodidact om een expert te worden in Web3? Hoe evolueer je binnen een nieuw ecosysteem? Je krijgt zowel advies over Web3 als persoonlijk advies. Wat zijn de sleutels om te beginnen? Wat moet je weten? Wat zijn de mogelijke obstakels? De workshop sluit af met een vraag- en antwoordsessie.

Karen Jouve
Tech
2.460 stoelen
11:30Benjamin Boutin-SparkBoosting your business with NFT
FR1uDeze keynote onthult heel wat informatie over NFT’s. De workshop begint met een definitie van wat NFT's eigenlijk zijn. Vervolgens toont Benjamin Boutin-Spark hoe je het NFT-universum snel en efficiënt kunt verkennen en waarom je een NFT-collectie zou moeten starten. De keynote toont hoe je een Web3-community opbouwt, hoe je nieuwe klanten bereikt en hoe je een marketingvoorsprong krijgt op je concurrenten. Andere onderwerpen zijn onder meer hoe je kapitaal aantrekt voor je start-up en je NFT's. Tot slot legt de keynote uit hoe je een strategie kunt ontwikkelen met automatische royalty's.   

Benjamin Boutin-Spark
13:00Claudia LommaDe impact van nieuwe technologieën op de generaties Z en Alfa
1uVandaag zorgt de digitale technologie voor echte breuklijnen binnen gezinnen. Nochtans is de rol van digitaal niet om te verdelen, maar om te verenigen. Hoe kunnen we ouders en kinderen samenbrengen rond digitaal? Cybersecurity, gegevensbescherming, identiteitsbescherming en de normen van goed en kwaad in het metaverse: met Claudia Lomma leer je hoe je kinderen de regels en veiligheidsnormen van de digitale wereld kunt bijbrengen. Je leert ook hoe je een band opbouwt en een brug van digitale kennis met je kind legt in plaats van de kloof te voeden die er al tussen jullie al is. 

Claudia Lomma
14:30Sabina KusuranVan vluchteling tot ondernemer
1uMaak kennis met Sabina Kusuran, een vrouw met een kernachtige en precieze stijl. Ze deelt haar geheimen en sleutels om je eigen leiderschap te ontwikkelen, te durven en de beste versie van jezelf te worden. Sabina Kusuran leert je hoe je het onmogelijke mogelijk maakt. 

Sabina Kusuran
16:00Margaux KleinEen impactvol en visionair merk creëren met behulp van digitaal
1uOm miljonair te worden of een innovatief merk te creëren zijn technische vaardigheden, goede plannen, fiscale optimalisatie en een beetje geluk niet genoeg. Succes is net als voor topsporters, gebaseerd op een ijzersterke geest. Margaux Klein toont hoe je met de mindset van een winner een impactvol en visionair merk creëert en zo aan het hoofd kunt staan van een miljoenenbedrijf.

Margaux Klein
Tech
2.570 stoelen
10:00GOOGLEGOOGLE: Uw persoonlijke merk creëren
FR1uIn deze workshop leer je hoe het Google-model je kan helpen om je online professioneel te profileren. Aan het eind van de sessie heeft u een goed overzicht van professionele profilering en de mogelijkheden die u ter beschikking staan.

GOOGLE
11:30GOOGLEGOOGLE: Verbeter je motivatie en zelfpromotie vaardigheden met #Iamremarkable
FR1u30#IamRemarkable wil vrouwen en ondervertegenwoordigde groepen in staat stellen om openlijk te spreken over hun prestaties op de werkplek en daarbuiten, door bescheidenheidsnormen en glazen plafonds te doorbreken.

GOOGLE
13:30GOOGLEGOOGLE: Zoekmachinemarketing: SEO & SEA
FR1uIn deze workshop leert u hoe u zoekmachines kunt gebruiken voor uw bedrijf en ontdekt u hoe ze u kunnen helpen uw online doelen te bereiken.

GOOGLE
15:00GOOGLEGOOGLE: WomenWill Entrepreneurship & info session incubator
EN1u45The WomenWill Entrepreneurship workshop helps women entrepreneurs to grow their businesses and connect with others. During this training, you will also gain a better understanding of the gender gap in the startup landscape and you will learn how to defy social expectations, bias and stereotypes on the way to success. Do you want to take your business to the next level? During this session we will also present our NEW Google Digital Atelier Incubator program. The Google Digital Atelier Incubator has been created to inspire and empower female entrepreneurs to grow their businesses. It is a free, three-month training and coaching program developed by Google, in collaboration with ELLE for a group of 30 selected female entrepreneurs. The program will kick-off in February 2023 and wrap up in style in May.

GOOGLE
Tech
2.615 stoelen
11:30Victoria De BuckL’Oréal Stand Up : The 5D Method by Victoria De Buck and Béa Ercolini
FR1uStandUp is een wereldwijde campagne van L'Oreal tegen gendergerelateerde en seksuele intimidatie. Het doel is het grote publiek kennis te laten maken met de beroemde 5D's (met D voor Delegate, Document, Lead, Defer, Lead), een eenvoudige manier om te leren hoe te reageren wanneer men getuige is van pesterijen in de openbare ruimte. In België heeft L'Oréal de vereniging TouchePasAMaPote (BlijfVanMijnLijf in het Nederlands) gevraagd de 5D-workshops te leiden. Béa Ercolini, oprichtster van de vereniging, en Sofie Peeters, die BVML leidt, zullen aanwezig zijn op het ELLE Active Forum. Ze zullen ook de 10e verjaardag van TPAMP en de film Femme de la rue vieren!

Victoria De BuckBea Ercolini
13:00Victoria De BuckL’Oréal Stand Up : The 5D Method by Victoria De Buck and Béa Ercolini
FR1uStandUp is een wereldwijde campagne van L'Oreal tegen gendergerelateerde en seksuele intimidatie. Het doel is het grote publiek kennis te laten maken met de beroemde 5D's (met D voor Delegate, Document, Lead, Defer, Lead), een eenvoudige manier om te leren hoe te reageren wanneer men getuige is van pesterijen in de openbare ruimte. In België heeft L'Oréal de vereniging TouchePasAMaPote (BlijfVanMijnLijf in het Nederlands) gevraagd de 5D-workshops te leiden. Béa Ercolini, oprichtster van de vereniging, en Sofie Peeters, die BVML leidt, zullen aanwezig zijn op het ELLE Active Forum. Ze zullen ook de 10e verjaardag van TPAMP en de film Femme de la rue vieren!

Victoria De BuckBea Ercolini
14:30Lana Van LangendonckL’Oréal Stand Up : The 5D Method by Lana
FR/NL1uStandUp is een wereldwijde campagne van L'Oreal tegen gendergerelateerde en seksuele intimidatie. Het doel is het grote publiek kennis te laten maken met de beroemde 5D's (met D voor Delegate, Document, Lead, Defer, Lead), een eenvoudige manier om te leren hoe te reageren wanneer men getuige is van pesterijen in de openbare ruimte. In België heeft L'Oréal de vereniging TouchePasAMaPote (BlijfVanMijnLijf in het Nederlands) gevraagd de 5D-workshops te leiden. Béa Ercolini, oprichtster van de vereniging, en Sofie Peeters, die BVML leidt, zullen aanwezig zijn op het ELLE Active Forum. Ze zullen ook de 10e verjaardag van TPAMP en de film Femme de la rue vieren!

Lana Van Langendonck
16:00Lana Van LangendonckL’Oréal Stand Up : The 5D Method by Lana
NL1uStandUp is een wereldwijde campagne van L'Oreal tegen gendergerelateerde en seksuele intimidatie. Het doel is het grote publiek kennis te laten maken met de beroemde 5D's (met D voor Delegate, Document, Lead, Defer, Lead), een eenvoudige manier om te leren hoe te reageren wanneer men getuige is van pesterijen in de openbare ruimte. In België heeft L'Oréal de vereniging TouchePasAMaPote (BlijfVanMijnLijf in het Nederlands) gevraagd de 5D-workshops te leiden. Béa Ercolini, oprichtster van de vereniging, en Sofie Peeters, die BVML leidt, zullen aanwezig zijn op het ELLE Active Forum. Ze zullen ook de 10e verjaardag van TPAMP en de film Femme de la rue vieren!

Lana Van Langendonck
Tech
2.712 stoelen
14:30Delphine Boileau-TerrienWerken aan je relatie met geld via financiële archetypes
FR1uJe hoort het wel vaker: om met je eigen bedrijf financieel zelfstandig te kunnen zijn, moet je marketingtechnieken leren, je goed organiseren en zelfvertrouwen ontwikkelen. Die drie essentiële elementen kunnen je inderdaad een heel eind op weg helpen, maar er is nog een vierde belangrijk element waarover veel minder wordt gesproken: werken aan je relatie met geld. Als je onbewuste relatie met geld schommelt tussen liefde en haat, dan zul je een sterk fluctuerend inkomen genereren en voortdurend bang zijn dat je niet van je bedrijf kunt leven. We hebben allemaal overtuigingen over geld. Ze komen voort uit de maatschappij, je afstamming, je familie en mensen die je beïnvloeden. Ze kunnen heel positief zijn, maar kunnen er ook voor zorgen dat je jezelf saboteert. Terwijl je toch alle intellectuele capaciteiten en vaardigheden hebt om goed te kunnen leven. Na de workshop heb je: - Een inleiding gekregen tot elk van de 8 financiële archetypes: je ontdekt van elk archetype de 3 belangrijkste talenten en de 3 belangrijkste uitdagingen. - Een idee hebben van je 3 belangrijkste archetypes. - Duidelijkheid hebben over de talenten die van pas komen voor je communicatie en de acties die bij je passen om meer klanten te bereiken. - Het vermogen om in je dagelijks leven snel te merken wanneer je jezelf saboteert in je relatie met geld. - Concrete acties meegekregen om vandaag al meer inkomen te genereren.

Delphine Boileau-Terrien
Business
3.130 stoelen
10:00Charlene RenierVoor alle vrouwen die durven
FR1uDeze workshop onder leiding van Charlène Renier helpt je om je businessproject te definiëren en je missie en businessmodel helder te krijgen, en tegelijk je bedrijfsdoelstellingen te ontwikkelen. Op basis van die bedrijfsdoelstellingen kun je dan actie ondernemen. Je stelt een actieplan op (communicatie, marketing, zichtbaarheid, personal branding, advies voor het opstellen van overeenkomsten) zodat je project klaar is om gelanceerd te worden.

Charlene Renier
11:30Marie BuronWaarom en hoe bouwt u een solide netwerk op om uw bedrijf te ontwikkelen?
FR1uEen goed professioneel netwerk is een onmisbaar instrument voor een ondernemer. Als je als freelancer begint, sta je er vaak alleen voor met je twijfels, zonder partner of klant. Het netwerk is een van de snelste, gemakkelijkste en doeltreffendste manieren om deze drie tekortkomingen te verhelpen. Een goed netwerk helpt je om op koers te blijven, goed advies te krijgen en oplossingen te vinden. Het spreekt voor u, beveelt u aan, informeert u en maakt u zichtbaar, of het nu gaat om potentiële klanten, betrouwbare partners of mogelijkheden voor zichtbaarheid in de media en andere. In een tijd waarin we gebombardeerd worden met allerlei informatie en reclame, hebben mensen nog nooit zoveel zaken gedaan met mensen die ze kennen, aardig vinden en vertrouwen. Omdat je niet overal kunt zijn, omring je jezelf met mensen die je zullen helpen. Met Marie Buron ga je dieper in op verschillende punten. Waarom is een netwerk belangrijk voor de ontwikkeling van mijn bedrijf? Hoe ontwikkel je een groot en solide netwerk?

Marie Buron
13:00Delphine Boileau-TerrienHoe bouw je een nomadische carrière op?
FR1HMeer en meer vrouwen beginnen een eigen zaak. Een eigen bedrijf opzetten betekent betekenis vinden in je beroepsleven. Je hebt bovendien de mogelijkheid om een work-lifebalans te hebben die past bij je prioriteiten. Als je dat wil, kun je op elke mogelijke locatie werken: in België, thuis, vanuit een coworking space, van op je vakantieplek of in alle mogelijke landen of steden. Een dergelijke nomadische carrière staat niet gelijk met een laag salaris. Tijdens de workshop toont Delphine Boileau-Terrien hoe je met een nomadische carrière financieel onafhankelijk kunt worden en geeft ze tips: - Welk winstgevend bedrijfsmodel is aangepast aan de wereld van vandaag en hoe kun je je bedrijf daaraan aanpassen? - 4 pijlers om je nomadische carrière in lijn te brengen met je waarden. - Financiële vooroordelen die je moet overwinnen om financieel onafhankelijk te kunnen worden. - De essentiële kerncijfers om de denkpatronen te begrijpen die je tegenhouden om te groeien. Na de workshop zul je meer ... - Essentiële inzichten hebben gekregen om te gebruiken voor je professionele activiteiten. - Duidelijkheid hebben over de te nemen stappen en de te vermijden valkuilen bij het opbouwen van je nomadische carrière. - Energie en vertrouwen hebben.

Delphine Boileau-Terrien
14:30Vincent PittardWord een influencer met LinkedIn
FR1uJe kijkt een paar keer per week op LinkedIn, maar je vindt dat je actiever moet zijn om zichtbaarheid, vertrouwen en invloed op te bouwen. Je bent bang om fouten te maken, om jezelf te veel op de voorgrond te plaatsen of in een controverse verzeild te raken. In minder dan een uur krijg je de sleutels aangereikt om een LinkedIn-strategie op te bouwen die bij je past. Vincent Pittard leert je autonoom en efficiënt te worden op het netwerk.   De uitdaging van de influencer: geduldig vertrouwen opbouwen, je publiek voeden. Beheers de LinkedIn-zoekmachine om de juiste contacten te bereiken. Creatief: nieuwsbrieven, live video, artikels. Storytelling 2.0: niet te veel, niet te weinig. Je eigen strategie bepalen en vooral je ROI behalen met het REPUTATION BUSINESS PLAN.

Vincent Pittard
Business
3.28 stoelen
13:00Clarisse UwingabiyeDe sleutels tot persoonlijke en professionele ontwikkeling
FR1uClarisse Uwingabiye vergelijkt mensen met bloemen. Bij sommigen zijn alle bloemblaadjes open, naar de zon gericht. Bij anderen wordt het openbloeien in een bepaalde fase beknot of geblokkeerd. In deze workshop krijg je de gelegenheid om blokkades die je persoonlijke en professionele ontwikkeling in de weg staan te ontdekken en weg te nemen.

Clarisse Uwingabiye
14:30Clarisse UwingabiyeDe sleutels tot persoonlijke en professionele ontwikkeling
FR1uClarisse Uwingabiye vergelijkt mensen met bloemen. Bij sommigen zijn alle bloemblaadjes open, naar de zon gericht. Bij anderen wordt het openbloeien in een bepaalde fase beknot of geblokkeerd. In deze workshop krijg je de gelegenheid om blokkades die je persoonlijke en professionele ontwikkeling in de weg staan te ontdekken en weg te nemen.

Clarisse Uwingabiye
16:00Clarisse UwingabiyeDe sleutels tot persoonlijke en professionele ontwikkeling
FR1uClarisse Uwingabiye vergelijkt mensen met bloemen. Bij sommigen zijn alle bloemblaadjes open, naar de zon gericht. Bij anderen wordt het openbloeien in een bepaalde fase beknot of geblokkeerd. In deze workshop krijg je de gelegenheid om blokkades die je persoonlijke en professionele ontwikkeling in de weg staan te ontdekken en weg te nemen.

Clarisse Uwingabiye
Business
3.320 stoelen
10:00Catherine CianciJe intuïtie ten dienste van je bedrijf
FR1uTijdens deze workshop leer je met Catherine Cianci begrijpen wat intuïtie is, hoe je ernaar kunt luisteren en hoe je ze tot een echte partner van je bedrijf kunt maken. Je strategieën, marketing en operationele resultaten zijn essentiële elementen in het beheer en de ontwikkeling van je bedrijf. Door ze te combineren met je intuïtie en andere subtiele dimensies kun je aan efficiëntie, precisie en dus ook impact winnen.

Catherine Cianci
11:30Valérie ClaeysJe relatie verzoenen met je ondernemerschap
FR Q&A ANG1uOndernemen is een prachtig avontuur, maar het is niet zonder gevolgen voor een koppel. Hoe verzoen je de twee? Een ondernemer die zich goed voelt over haar gevoelsleven is beter in staat om de uitdagingen aan te gaan die zich onvermijdelijk in haar beroepsleven voordoen. Als je mentale en fysieke energie voortdurend in beslag wordt genomen door conflicten met je partner, of als je je niet voldoende begrepen en gesteund voelt, zal je het moeilijker vinden om van je bedrijf een succes te maken. Om ervoor te zorgen dat je professioneel succes niet ten koste gaat van je relatie, deelt Valérie Claeys 5 essentiële punten. 

Valérie Claeys
14:30Juliette BodsonJe persoonlijk project en je plaats als vrouwelijke ondernemer bepalen
FR1uBen je het zat om maandenlang inconsistente inkomsten tussen € 1000 en € 5000 te hebben en wil je echt naar een hogere versnelling? Wil je dat jouw bedrijf je belangrijkste bron van inkomsten wordt, zodat je je baan of uitkering kunt opzeggen en je leven kunt leiden zoals jij dat wil, of gewoon helpen om beter voor je gezin te zorgen? Je weet dat je op het punt staat te slagen, maar iets houdt je tegen en je weet niet wat? Je volgt alle trainingen, je leert alles wat je kunt, je past alle strategieën toe, je herhaalt trouw je dagelijkse mantra’s, maar je voelt je nog steeds geblokkeerd? Wil je impact maken maar ook veel verdienen? Als je jezelf herkent in minstens één van de bovenstaande zinnen, dan is deze workshop iets voor jou. Met Juliette Bodson ontdek je de zeven pijlers van een bedrijf dat perfect is afgestemd op wat jij wilt. Je leert bovendien hoe en waarom het hele bouwwerk van je succes instort als een van deze pijlers ontbreekt. Je ervaart uit de eerste hand een ongelooflijke bezinning die je bedrijf en succes een enorme impuls kan geven. Omdat niets krachtiger is dan het goede voorbeeld, legt Juliette Bodson uit hoe ze de Kifpreneure® Academy stap voor stap heeft gecreëerd.

Juliette Bodson
Business
3.460 stoelen
10:00Florence BlaimontOntdek je levensmissie en realiseer die elke dag
FR1uWil je meer doen dan gewoon werken? Wil je elke dag je brood verdienen met je passie? WoWo Community is ervan overtuigd dat je pas kunt uitblinken in je job als die op jou afgestemd is en niet andersom. Misschien weet je al wat je levensmissie is, misschien ook niet. In ieder geval krijg je tijdens deze workshop de sleutels in handen om te ontdekken of te verduidelijken hoe je al je uniciteit en sensitiviteit in dienst kunt stellen van een project dat je na aan het hart ligt en waarmee je dagelijks je levensmissie kunt verwezenlijken.

Florence Blaimont
11:30Amandine EnglebertWord een motor voor verandering
FR1uAmandine Englebert gaat dieper in op het thema maatschappelijke betrokkenheid. Welke oplossingen dragen bij tot een meer inclusieve en veerkrachtige samenleving? Wil je een motor zijn voor verandering? Wil je duidelijkheid over hoe je je engagement in je bedrijf en privéleven kunt verwezenlijken? Wil je ervaringen uitwisselen met mensen die door dezelfde waarden worden gedreven? Dan is deze workshop iets voor jou. Samen leer je je visie helder stellen, bewuste en samenhangende keuzes maken en samenwerken om je maatschappelijke impact te vergroten. www.filantropy.org

Amandine Englebert
13:00Clémence BraunHet belang van netwerken bij het opzetten van een bedrijf
FR1uNa verschillende ervaringen in start-ups in Londen, Brussel en New York wilde Clémence een modern en genereus netwerk voor vrouwen oprichten om de vrouwelijke ondernemers die haar dagelijks inspireren samen te brengen en te promoten. Het Brusselse vrouwennetwerk bestaat intussen al 2 jaar. Clémence Braun gelooft duidelijk in de kracht van een netwerk. Haar antwoord op de vraag “Kan ik nog een bedrijf opbouwen zonder te netwerken?” is resoluut: nee. In deze workshop leer je hoe en waarom je moet netwerken als je een bedrijf begint.

Clémence Braun
14:30Isabel GómezOndernemerschap en welzijn
FR1uJe mag nooit bang zijn om jezelf te laten zien zoals je bent. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de laatste trends en innovaties. Maak er een gewoonte van om overal referenties te krijgen en streef naar een leven vol dingen die je inspireren. Streef naar uitmuntendheid: wees geobsedeerd door je project en gepassioneerd door het resultaat en de tevredenheid van de klant. Met Isabel Gomez leer je ondernemerschap en welzijn met elkaar te verbinden, want beide vullen elkaar aan. Er zijn geen fouten, alleen leermomenten. Stel jezelf de juiste vragen om te voorkomen dat onaangename situaties opnieuw voorkomen.

Isabel Gómez
16:00Corinne DumontEntrepreneurial leadership 3.0: een combinatie van intuïtie, verstand, relaties en geld
FR1uDoor de jaren heen heeft Corinne Dumont haar persoonlijkheid onderdrukt uit angst om niet gewaardeerd te worden en vervelend te worden gevonden. Ze paste zich aan aan de verwachtingen van haar omgeving. Haar persoonlijke en professionele ervaringen deden haar beseffen dat ze door die sociale conditionering zichzelf niet kon zijn. Tijdens deze workshop deelt Corinne Dumont haar ervaringen. Ze leert je hoe je je vrouwelijke kracht en gevoeligheid kunt behouden door te durven zijn wie je vanbinnen bent. Door haar passie voor vrouwelijk leiderschap heeft ze haar eigen aanpak ontwikkeld: Entrepreneurial leadership 3.0. Tijdens de presentatie overloopt ze de fundamentals van haar aanpak.

Corinne Dumont
Business
3.570 stoelen
10:00Ronde tafelOndernemerschap, een levensfilosofie?
1uOndernemerschap is een groot avontuur, het is een manier om een professionele droom te verwezenlijken, maar ook een ongelooflijk persoonlijk ontwikkelingsproces. Een bedrijf oprichten betekent onverwachte gebeurtenissen, euforische successen, mislukkingen, maar bovenal betekent het altijd vooruit blijven gaan en jezelf opnieuw uitvinden. Je weet waar je begint, maar je weet niet waar het eindigt! We zullen hierover spreken met onze sprekers Pauline Dubois CEO van Microstep en Bouchra Al Mehraj CEO van Urban Woman. De ronde tafel wordt gemodereerd door Loubna Azghoud.

Loubna AzghoudBouchra El MehrajPauline Dubois
11:30Ronde tafelGeld inzamelen voor uw project, actie of waarheid
1uHet vinden van financiering voor uw project kan zijn als het berijden van de Evrest! In 2021 ging in Europa slechts 1,1% van de durfkapitaalfondsen naar starters die door een vrouw waren opgericht! De wereld van de fondsenwerving is nog steeds te mannelijk en vrouwen worden nog steeds uitgesloten van deze sector, vaak zonder te weten waar ze terecht kunnen en hoe ze het moeten doen. Het demystificeren van fondsenwerving en het kennen van de verschillende vormen van financiering die bestaan, afhankelijk van het project dat u wilt laten groeien, is essentieel. Onze sprekers zijn professionals uit de sector, investeringsfondsen, particuliere investeerders of Business Angels, zij zullen hun expertise delen en wat zij van een ondernemer verwachten. Onze sprekers: Jeremy Thomas, Claire Munck, Amelie Alleman, Flore Beaumond Ronde tafel gemodereerd door Loubna Azghoud

Jeremy ThomasClaire MunckFlore BeaumontAmélie Alleman
13:00Jennifer DebatisseDurf je leven te veranderen
FR1uJennifer Debatisse veranderde haar leven door haar baan op te zeggen en freelancer te worden. Tijdens deze workshop vertelt ze over haar ervaring en haar carrièreverandering door vragen te beantwoorden als: Waarom wilde ik mijn leven veranderen? Wat zijn de verschillen tussen droom en werkelijkheid?   Ben ik gelukkig? Zou ik het nu anders doen? En jij? Vragen die je jezelf moet stellen voordat je de sprong waagt. 

Jennifer Debatisse
14:30Najad MenouarAmazon België: bedreiging of kans?
FR/ANG1uAmazon is here to stay in België. Je kunt het glas half vol of half leeg vinden: is Amazon een bedreiging voor Belgische KMO's, of eerder een kans? Voor Najad Menouar, gespecialiseerd in Amazon, is het eerder een kans. Tijdens deze presentatie overloopt ze de mogelijkheden voor Belgische e-commerce, de uitdagingen, de do's en dont's en succesverhalen van Belgische KMO's.

Najad Menouar
16:00Mademoiselle LunaMademoiselle Luna: van internationale DJ tot geëngageerde vrouw
FR1uMademoiselle Luna houdt volledig van, deelt gepassioneerd en gaat alle uitdagingen aan die het leven haar biedt. Met vastberadenheid, spontaniteit en succes doorloopt ze de jaren op een bijzonder positieve manier. Voor haar is er geen goed of slecht moment om te zeggen dat het leven mooi is en er is geen betere remedie dan haar ervaring met anderen te delen. Een paar maanden geleden kreeg Delphine het levensveranderende nieuws dat ze borstkanker heeft. Ze zegt dat ze het geluk had te worden gevolgd door een ongelooflijk medisch team en de onvoorwaardelijke steun te hebben gehad van haar familie, vrienden en collega's. Maar als je haar leert kennen, genereert ze dit geluk door een houding die haar kracht is: positief blijven, vechten en doorgaan, want het leven is sterker dan alles!

Mademoiselle Luna
Business
3.612 stoelen
10:00Macha DormalVanaf nul beginnen
FR1uIn deze workshop vertelt Macha Dormal over haar ervaringen. Haar merk Paolina werd gelanceerd in mei 2020 met nul budget maar een overweldigend verlangen om prachtige dingen te maken. Wil je ook je eigen bedrijf beginnen en begin je vanaf nul? Macha Dormal geeft je het verlangen om in je dromen te geloven en alles te doen om ze waar te maken. 

Macha Dormal
11:30Clémence BraunSamen brainstormen over je huidige challenge
FR & NLNiets beter dan omringd te zijn door een aantal vrouwelijke ondernemers om je recentste probleem op te lossen. Het concept is eenvoudig: je krijgt de gelegenheid om je project voor te stellen aan de vrouwelijke ondernemers die die dag aanwezig zijn. Je legt de challenge uit en in de workshop wordt de tijd genomen om een oplossing te vinden. Een goede manier to get things done without freaking out!

Clémence Braun
13:00Geneviève CollardCOACHING 1:1
FR1uMax. 2 personen per uur. "Voel je iets onaangenaams in je professionele leven? Wilt u nieuwe doelen bereiken in uw carrière? Droomt u ervan om uw professionele ontwikkeling naar een hoger niveau te tillen? Alleen, je hebt het geprobeerd. Alleen, je worstelt nog steeds om het te bereiken. Je hebt gehoord over coaching en aarzelt om de sprong te wagen. Gedurende 30 minuten zal ik naar je luisteren en je laatste twijfels wegnemen. En wie weet... heb je zelfs het begin van een oplossing. Jouw kracht is jouw wil.

Geneviève Collard
14:30Geneviève CollardCOACHING 1:1
FR1uMax. 2 personen per uur. "Voel je iets onaangenaams in je professionele leven? Wilt u nieuwe doelen bereiken in uw carrière? Droomt u ervan om uw professionele ontwikkeling naar een hoger niveau te tillen? Alleen, je hebt het geprobeerd. Alleen, je worstelt nog steeds om het te bereiken. Je hebt gehoord over coaching en aarzelt om de sprong te wagen. Gedurende 30 minuten zal ik naar je luisteren en je laatste twijfels wegnemen. En wie weet... heb je zelfs het begin van een oplossing. Jouw kracht is jouw wil.

Geneviève Collard
Business
3.712 stoelen
11:30Charlene RenierDe juiste attitude ontwikkelen
FR/ANG1uDeze workshop onder leiding van Charlène Renier staat van begin tot eind in het teken van één woord: attitude. Of je nu een ondernemer, een leidinggevende, een pas afgestudeerde of een intrapreneur bent, je attitude heeft invloed op je resultaten. Dankzij de juiste ingesteldheid val je niet alleen meer op, je raakt ook makkelijker vooruit. Door je manier van aanpak kun je overtuigen, gezag hebben en inspireren, drie punten die Charlène Renier verder uitwerkt.

Charlene Renier
13:00Charlene RenierBespreking van je doelstellingen
FR/ANG1uTijdens deze workshop biedt Charlène Renier je een sessie van een uur aan, individueel of in groep, om te werken aan issues gelinkt aan het werk. Wat wil je lanceren of bereiken? Je kunt de workshop in een kleine groep doen, waarbij iedereen de sessie volgt via vragen en antwoorden en aan zijn eigen thema kan werken. Charlène Renier focust zich op management. Ze leer je onder meer hoe je je bedrijf leidt, hoe je een team leidt, hoe je je bedrijf ontwikkelt, hoe je je tijd of je emoties beter onder controle krijgt tijdens intense periodes op het werk. Charlène Renier stippelde een gedetailleerde procedure uit: - De situatie helder krijgen - Het doel van je vraag bepalen, de doelstelling - Het doel van de sessie bepalen - Je behoefte(n) duidelijk maken - Nadenken over welke actie je moet ondernemen

Charlene Renier
14:30Catherine CianciJe intuïtie in dienst stellen van je bedrijf
FR1uCatherine Cianci geeft je de sleutels en instrumenten om concrete en subtiele dimensies binnen je bedrijf te combineren. Ze begeleidt je om de balans op te maken van je intuïtie: je kennis, troeven en mogelijkheden tot verbetering. Zo kun je je intuïtie tot een bevoorrechte partner van je bedrijf maken.

Catherine Cianci
16:00Catherine CianciJe onderneming doen groeien dankzij je vier lichamen: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch
FR1uNa een theoretische inleiding over je vier lichamen en het belang dat ze voor een ondernemer vertegenwoordigen, leer je ze identificeren en voor je bedrijf gebruiken. Catherine Cianci bevraagt je en daagt je uit, zodat je tot concrete acties komt die van toepassing zijn op je professionele realiteit.

Catherine Cianci
Career
4.130 stoelen
10:00Laetitia van WijckNeem je professionele situatie in handen en verduidelijk wat je zinvol vindt in een job
FR1uTijdens deze interactieve workshop met Laetitia van Wijck bekijk je samen hoe je betekenis kunt geven aan een professionele activiteit. Je bepaalt wat belangrijk is om te behouden en wat in jouw situatie moet worden veranderd. Tot slot beoordeel je of het al dan niet tijd is om door te stromen naar een andere baan. De workshop bestaat uit een reeks oefeningen, reflecties, interacties en uitwisselingen. Je komt naar buiten met concrete elementen die je onmiddellijk kunt toepassen. 

Laetitia van Wijck
13:00Samira RozaineFemme dans l’entrepreunariat : Als zij het kon, kan jij het ook!
FR1uNiets heeft Samira Rozaine voorbestemd om ondernemer te worden. Haar pad was vanaf haar geboorte geschreven omdat het werd gevoed door sociale en culturele projecties die ze nooit in twijfel durfde te trekken. Als verlegen kind en tiener, met een slecht gevoel van eigenwaarde, als volwassene, getetaniseerd door de blik van de Ander, vastgeroest in codes, heeft Samira Rozaine aan het begin van haar 30e verjaardag alle conditioneringen van haar schema in twijfel getrokken en zich er geleidelijk aan van bevrijd. Tijdens deze workshop zal Samira Rozaine in alle transparantie haar reis met u delen, getuigen van haar evolutie als vrouw door het ondernemerschap, haar fouten en haar leren. Het doel is dat u niet alleen uw barrières kunt identificeren, maar ze ook kunt slechten. Want "Als zij het kon, kun jij het ook!

Samira Rozaine
16:00Gisèle DedobbeleerJezelf professioneel ontwikkelen binnen verschillende structuren
FR1uWat hebben een brandweerman, een ambulancechauffeur, een parkwachter en een archeoloog gemeen? Ze kunnen allemaal in overheidsdienst werken, een boeiende biotoop die nuttige, zinvolle en duurzame functies en projecten biedt. Een gendervriendelijke structuur, met stimulerende en/of beperkende mechanismen ter bevordering van de diversiteit: een dagelijkse troef. Een broedplaats ook voor de professionele ontwikkeling van de mensen die er werken.    De biotoop van Gisèle Dedobbeleer is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, maar aangezien ze regelmatig professioneel contact heeft met HR-managers van andere overheidsniveaus (federaal, gemeentelijk, de Franse Gemeenschapscommissie), biedt ze een goed overzicht geven van deze verschillende structuren en hun voordelen.

Gisèle Dedobbeleer
Career
4.245 stoelen
10:00Geneviève CollardContinue verbetering stimuleren
1uHet ligt op ieders lippen, maar toch blijft het woord verandering een bron van angst, door het schrikbeeld van een brutale schok. Het is vaak noodzakelijk om je grenzen te verleggen, maar dat kan ook op een veel zachtere manier: continue transformatie. Om dat te bereiken, is feedback (als hij goed wordt toegepast) een krachtig instrument.   Tijdens deze workshop leer je van Geneviève Collard hoe je feedback opbouwt en doorgeeft, en hoe je die goed ontvangt. Weg met de bloemen waar de pot nog aanhangt. Maak ruimte voor constructieve en authentieke transformatie en merk onmiddellijk resultaat: verhoogde motivatie, verbeterde inzet, verhoogde betrokkenheid.

Geneviève Collard
11:30Geneviève CollardDe kamasutra van de manager
1uSchrik niet en haal diep adem. Wist je dat de Kamasutra in de eerste plaats een educatief compendium is, bedoeld voor de mannen en vrouwen van de Indiase bovenlaag? Geschreven in de 4de eeuw door Vâtsayâyana, in zeven delen, is dit boek vooral een filosofisch werk over de kunst van harmonieuze relaties.    Maar wat heeft management daarmee te maken? Aan de hand van de zeven thema's van de Kamasutra ontdek je samen met Geneviève Collard enkele attitudes voor een harmonieuze en efficiënte managementrelatie. Je bespreekt de rol van de manager, managementtechnieken, emotionele intelligentie, constructieve relaties, maar ook misstappen en verleidingen. Tot slot leer je hoe je de prestaties kunt verbeteren. En wat werkt voor een manager, werkt voor iedereen. Allemaal met een illustratie voor elke houding.

Geneviève Collard
13:00Vincent PittardOntdekkingscursus LinkedIn
FR1uLinkedIn is een essentieel instrument om je netwerk te ontwikkelen en te behouden en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in je professionele ecosysteem. Maar je hebt wel het gevoel dat je er meer tijd verspilt dan wint. Hoe begin je op LinkedIn? Wat zijn de tips die je tijd besparen? Hoe ben je effectief in minder dan 10 minuten per dag? Met Vincent Pittard bespreek je hoe je aan de slag kunt gaan op het netwerk.         Je eigen LinkedIn-strategie: monitoren, netwerken of beïnvloeden?         Goede praktijken op LinkedIn, tips en trucs.         Het LinkedIn-algoritme: wat moet je onthouden?         De essentie van een LinkedIn-profiel.         Actieplan: effectiviteit in 10 minuten per dag.

Vincent Pittard
16:00Ann VandenplasDe fasen van een carrièreswitch: getuigenissen en concrete tools
FR1uVoor de editie 2022 van het Elle Active Forum stelt Ann Vandenplas een workshop van 1,15 uur voor. Je ontmoet er drie vrouwen met verschillende profielen die allemaal een inspirerende wending in hun leven hebben genomen: van journaliste tot seksuologe, van architecte tot voedingsdeskundige, van sociologe tot fotografe ... Tijdens de workshop, gefaciliteerd door Ann, vertellen de drie deelnemers over hun drijfveren, maar ook over hoe ze erin geslaagd zijn om hun leven een andere richting te geven en hoe ze daarbij ook hulp van buiten af kregen. Het doel van de workshop is om met concrete tools de sleutels te vinden om je eigen carrièreswitch voor te bereiden en tot een succes te maken.

Ann Vandenplas
Career
4.370 stoelen
10:00Marie BuronWaarom en hoe je een solide netwerk opbouwt om je professionele carrière te ontwikkelen
FR1uGemakkelijk een stage of een baan vinden, relevant advies krijgen, de kans krijgen om de bedrijfsladder te beklimmen: voor één persoon is dat niet gemakkelijk. Je kunt niet overal zijn en je hoeft ook niet alles zelf te doen. Het is belangrijk om je te omringen met een goed netwerk dat fungeert als jouw ogen en oren. Een netwerk is een van de beste bronnen van communicatie en informatie en creëert kansen. Het maximaliseert je kansen om de job van je dromen te vinden. Het spreekt voor jou en beveelt je aan. Een goede aanbeveling is zoveel waardevoller dan een speech vol zelfpromotie. Met Marie Buron ga je dieper in op verschillende onderwerpen, zoals: Waarom is een netwerk belangrijk voor de ontwikkeling van je professionele carrière? Hoe ontwikkel je een groot en solide netwerk?

Marie Buron
11:30Emilie SomersOnze weerstand tegen verandering
FR1uTijdens deze workshop bespreek je met Emilie Somers 3 verschillende invalshoeken. De eerste is het management en de 6 stadia van verandering, geïnspireerd door Maurer. De tweede invalshoek is leiderschap en de metafoor van verandering als een schip. Komen mijn teams aan boord? Wie is aan boord en wie niet? In welk stadium van verandering hebben mensen afgehaakt en waarom? Als het niet ligt aan mijn teams, dan ligt het misschien aan mijn klanten of zelfs mijn familie. Deze op Kotter geïnspireerde invalshoek behandelt situationeel leiderschap. Welke leiderschapsstijl moet je gebruiken om teamleden aan boord te houden? Wat moet je doen als ze besluiten het schip te verlaten? De derde invalshoek heeft betrekking op attitudes en weerstanden. Iedereen die niet op het schip zit, verzet zich. Er zijn volgens Kotter drie niveaus van weerstand tegen verandering, die natuurlijk samenhangen met menselijk gedrag. Emilie Somers belicht de weerstanden en samen vinden jullie de juiste oplossingen. Zodat het actieplan kan worden gelanceerd.

Emilie Somers
13:00Ronde tafelhub.brussels’ talk: vrouwen en ondernemers. Hoe hub.brussels vrouwelijke ondernemers in Brussel en internationaal ondersteunt. In aanwezigheid van Isabelle Grippa, CEO van hub.brussels en Barbara Trachte staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Economische Transitie.
FR1uWij zullen ons richten op de ondersteuning van bedrijven en ondernemers in Brussel en internationaal. Barbara Trachte zal spreken over lokale ondersteuning. Voor internationale ondersteuning zal Isabelle Grippa, onze ceo, spreken. Om dit punt te illustreren en om te praten over de steun die we via hub.brussels hebben gekregen, geven we het woord aan twee ondernemers. Jennifer Moriconi van Yulcom voor de internationale en Saida Barkani van Madame Babouche voor de lokale ontwikkeling.

Isabelle Grippa – hub.brusselsJennifer Moriconi – YulcomSaida Barkani – Madame BaboucheBarbara Trachte
14:30Sanne VermeirenJe kinderjaren in dienst van je werk
NL/ANG1uDe workshop van Sanne Vermeiren inspireert vrouwen in het bedrijfsleven en de technologie om een volgende stap in hun carrière te zetten. Tijdens onze kindertijd en adolescentie worden vrouwen vaak geleerd om beleefd, nederig en medelevend te zijn. Dat zijn waardevolle eigenschappen op de werkplek, maar we gebruiken ze vaak niet als versneller voor professionele groei. In deze workshop leer je van Sanne Vermeiren hoe je de vaardigheden die je als kind had, kunt terugvinden en toepassen op de werkvloer. Leer onderhandelen over je volgende carrièrestap en positioneer jezelf als een sterke, persoonsgerichte leider. 

Sanne Vermeiren
16:00Amélie AllemanEen videopresentatie maken, de nieuwe sollicitatiebrief 3.0
FR1uHet web bestaat voor 80% uit video. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan, je loopbaan een andere richting wil geven of als freelancer je diensten wil promoten: video kan een geweldig middel zijn om deuren te openen op een menselijke, innovatieve en impactvolle manier. Hoe ga je te werk? Amélie Alleman geeft je tips en trucs voor je eerste video.

Amélie Alleman
Career
4.470 stoelen
10:00Katrien Demeulenaere – KBC BrusselsKBC Brussel werft aan! 
FR1uHet beeld van de dikke bankier, sigaar in de hand, met pak en hoge hoed, is al lang verdwenen. De bank, die ooit puur mannelijk, elitair en exclusief was, is nu inclusief geworden om de diversiteit en de eisen van haar zeer brede klantenbestand beter te weerspiegelen. Dit verklaart waarschijnlijk waarom steeds meer vrouwen op alle niveaus een sleutelrol spelen. Gelegen in een multiculturele en kleurrijke stad als Brussel, wil KBC Brussel deze diversiteit belichamen. En het is op zoek naar een groot aantal profielen die zijn klanten kunnen begeleiden in de wendingen van het financiële leven in Brussel. Commerciële profielen, natuurlijk. Maar ook IT, juridisch, economisch... Wat als de bankiers van morgen vrouwelijke bankiers zouden zijn? Wat als zij jou waren?

Katrien Demeulenaere – KBC Brussels
11:30Ronde tafelhub.brussels’ talk: vrouwen en ondernemers. Hoe je alles achterlaat om ondernemer te worden. Feedback uit ervaring
1uBurn out, financiering, tech en digitaal, imposter syndroom en vele andere onderwerpen komen gedurende het hele weekend aan bod. Veel vrouwelijke ondernemers zullen vertellen over hun levenservaringen, maar ook over de problemen die zij tijdens hun verschillende ervaringen zijn tegengekomen. Ondernemerschap is een prachtig avontuur, maar niet zonder valkuilen. Het delen van ervaringen, oplossingen en vriendelijk advies zijn de sleutelwoorden van deze verschillende rondetafels. Deze workshops worden afgesloten met een vraag- en antwoordsessie tussen de ondernemers en de rest van het publiek.

Lou GaragnaniPauline GirardMyriam ZahriDaphné Marceau
14:30Majdeline ElatracheCyberbeveiligingstalent hard nodig
FR1uNaarmate de digitale technologie blijft groeien, zal cyberbeveiliging ongetwijfeld steeds belangrijker worden in onze samenleving. Het veld heeft echter moeite om talent te vinden. Te vaak wordt cyberbeveiliging geassocieerd met de termen "hacker" of "geek". In werkelijkheid is het een beroep dat bestaat uit verschillende rollen, waarvan sommige niet noodzakelijkerwijs technisch zijn. Tijdens deze workshop zal Majdeline Elatrache uitleggen wat het betekent om dagelijks in cybersecurity te werken. U zult ook de vele beroepen ontdekken waaruit het bestaat.

Majdeline Elatrache
Well-being
5.120 stoelen
10:00Sarah WittenbolVoeding, de dagelijkse brandstof die je energie geeft
FR/NL1uHet is heel normaal om gedurende de dag verschillende inzinkingen te hebben. Je hebt dan minder fysieke, mentale en soms ook emotionele energie. Tijdens de workshop analyseer je met Sarah Wittenbol die momenten, begrijpt je de fysiologische mechanismen achter die energieverliezen en leer je ze tegen te gaan dankzij de eenvoudige principes van voeding en chrononutritie. Het resultaat: geen inzinkingen meer en veel meer energie voor wat je wil bereiken!

Sarah Wittenbol
11:30Sarah WittenbolVoeding, de dagelijkse brandstof die je energie geeft
FR/NL1uHet is heel normaal om gedurende de dag verschillende inzinkingen te hebben. Je hebt dan minder fysieke, mentale en soms ook emotionele energie. Tijdens de workshop analyseer je met Sarah Wittenbol die momenten, begrijpt je de fysiologische mechanismen achter die energieverliezen en leer je ze tegen te gaan dankzij de eenvoudige principes van voeding en chrononutritie. Het resultaat: geen inzinkingen meer en veel meer energie voor wat je wil bereiken!

Sarah Wittenbol
14:30Emilie SomersSterk, breekbaar maar nooit zwak
FR1uZet een stap terug en ga op zoek naar je eigenheid. Deze Lunch & Learn workshop op basis van de kortfilm “Femme Forte Fragile mais pas faible” van Emilie Somers is opgebouwd als een reflectie rond de notie van breekbaarheid, en dus van individualiteit. Waar ligt onze uniciteit? Hoe kunnen we het verhaal vertellen van wat ons anders en uniek maakt, en dan vooral in onze business?

Emilie Somers
16:00Emilie SomersTime management, een illusie
FR1uJe hebt nooit tijd, je néémt de tijd. Tussen effectiviteit en efficiëntie ligt maar één stap. In deze workshop herinnert Emilie Somers je aan wat jezelf en je tijd structureert. Je leert de paradoxen van de tijd kennen en bepaalt je prioriteiten in het leven.

Emilie Somers
Well-being
5.225 stoelen
10:00Stéphanie HerbotsEen burn-out is een waarschuwing
FR1uBurn-out is een onderwerp dat steeds meer media-aandacht krijgt. Toch weten maar weinig mensen echt wat het is. Je erin verdiepen, het fenomeen beter begrijpen en weten hoe je het herkent, kan helpen om een burn-out te voorkomen. De workshop beantwoordt de volgende vragen: Wat is burn-out? Wat zijn de waarschuwingssignalen? Wat zijn de risicofactoren? Hoe kan je een burn-out voorkomen? Levenservaring maakt het soms gemakkelijker om te begrijpen hoe een burn-out zich langzaam meester van je kan maken zonder dat je het beseft. Daarom deelt Stéphanie Herbots haar persoonlijke ervaring, in alle openheid.

Stéphanie Herbots
11:30Stéphanie HerbotsGeef je beroepsleven weer zin met ikigai
FR1uIn haar coachingspraktijk constateert Stéphanie Herbots dat haar coachees een groeiende behoefte hebben aan zingeving in hun beroep. Deze interactieve workshop ontwikkelt denkpistes om een inkomen te genereren door een combinatie van zingeving, plezier en vaardigheden op basis van de Ikigai-methode. Ikigai komt uit Japan en wordt vertaald als “reden van bestaan”. Het is wat ons motiveert, ons beroert en zin geeft aan ons leven. In deze workshop ontdek je waar je van houdt, waar je goed in bent, waar de wereld behoefte aan heeft en waar je voor betaald kan worden.

Stéphanie Herbots
13:00Eline LonchayLeven vanuit je passies – de kunst om te luisteren naar je intuïtie
FR1uWaarom kiezen als je alles kunt doen? Eline Lonchay besloot haar passies te combineren om haar droombaan te creëren. Als je vandaag een uitgebalanceerd leven wilt leiden, is het belangrijk jezelf te kennen om te bepalen welke weg je professioneel moet inslaan. Eline Lonchay deelt haar tools om meer naar je intuïtie te luisteren, je angsten te overwinnen en volledig jezelf te zijn. Ze toont aan dat het mogelijk is om van je passies te leven en een zinvol en rijkgevuld leven te leiden. 

Eline Lonchay
14:30Marina RachlineVrouwen en geld: bouw een harmonieuze relatie op
FR1uWe praten vaak over onze geldproblemen, maar zelden over onze problemen met geld. Geld is een taboe in onze samenleving, vooral voor vrouwen. Daar is een verklaring voor. Vanaf je kindertijd en je zakgeld en later met een kredietaanvraag, een salaris of fondsenwerving: hoe we vrouwen zien in onze samenleving en onze opvoeding, bepaalt de relatie die we ons hele leven met geld hebben. Is het mogelijk om als vrouw de macht terug te nemen en een gezonde relatie met geld op te bouwen?   In deze workshop geeft Marina Vassallo essentieel en toegankelijke advies om van geld je beste vriend te maken. De workshop bestaat uit 3 delen:   Beeldvorming van vrouwen in de samenleving (kunst, boeken ...) en het verband met geld. Onze relatie tot geld: feiten, studies en wetenschappelijke gegevens. Naar een meer harmonieuze relatie met geld, die iedereen kan bereiken.

Marina Rachline
16:00Emilie SickingheWat als plezier net naar meer productiviteit leidt?
FR1uOnze lijst met to-do’s is vaak eindeloos! En ja, we weten dat wie goed doet goed ontmoet, maar waar vind je de tijd? Je moet tenslotte ook productief zijn in je leven. Wat als we je nu vertellen dat plezier de poort is naar productiviteit? Productiviteit vol passie, plezier en diepe zingeving. Emilie Sickinghe weet er meer over.

Emilie Sickinghe
Well-being
5.350 stoelen
10:00Ronde tafelhub.brussels’ talk: vrouwen en ondernemers. Hoe begin je een bedrijf na een burn-out. Feedback uit ervaring.
FR1uBurn out, financiering, tech en digitaal, imposter syndroom en vele andere onderwerpen komen gedurende het hele weekend aan bod. Veel vrouwelijke ondernemers zullen vertellen over hun levenservaringen, maar ook over de problemen die zij tijdens hun verschillende ervaringen zijn tegengekomen. Ondernemerschap is een prachtig avontuur, maar niet zonder valkuilen. Het delen van ervaringen, oplossingen en vriendelijk advies zijn de sleutelwoorden van deze verschillende rondetafels. Deze workshops worden afgesloten met een vraag- en antwoordsessie tussen de ondernemers en de rest van het publiek.

Céline RuyssenGabrielle FabrySophie BaourYoudra Guerreiro
11:30Audrey CarrafaOmarm je uniciteit om jezelf te bevrijden en je potentieel te ontdekken
FR1uAudrey Carrafa laat zien dat het heel goed mogelijk is om van een onduidelijke situatie, waarin je sterk het gevoel hebt anders te zijn en waarin je onderpresteert, te evolueren naar een toestand waarin je openbloeit op professioneel gebied en een job uitvoert in lijn met wie je bent. Maar daarvoor moet je wel een heel aantal stappen zetten. Kansen moet je zelf grijpen. We bezitten allemaal verschillende vormen van intelligentie en manieren van denken. Dat zijn geen gebreken of godsgeschenken, maar eigenschappen die je uniek maken en die je toegang geven tot verschillende intellectuele en emotionele hulpbronnen. Audrey Carrafa gaat kort op die verschillen in. Wat houden ze in? Wat zijn de gevolgen? Wat zijn de tekenen en symptomen?    Het tweede deel van de workshop doet je inzien dat je jezelf goed moet leren kennen om jezelf beter te begrijpen. Je volledige potentieel kan pas echt een kracht worden als je uniciteit gekend, erkend, begrepen en in goede banen geleid wordt. Er is niet één recept om dat te bereiken, maar een pad dat afgestemd is op jou.    Het derde deel toont aan dat het perfect mogelijk is goed met je uniciteit om te gaan en dat je krachtbronnen in jezelf zitten. Die voorlaatste fase helpt je je bijzondere eigenschappen te managen en er een echte troef van te maken, zodat ze je kracht vormen. De workshop helpt je te focussen op het voordeel van je bijzondere eigenschap en op wat je ermee kunt aanvangen in de professionele sfeer en in je persoonlijke leefwereld.    Het vierde en laatste deel van deze workshop gaat over zelfbevrijding en de mythes die je tegenhouden in de professionele wereld van vandaag.    Een passie / roeping hebben - Wat als ik er geen heb?   100% gefocust blijven - Welke ruimte is er voor afleiding?   Atypisch zijn en je niche vinden - Eén activiteit, is dat niet saai?   Blijven doorgaan met je onderneming – Ben ik laf als ik opgeef?   Audrey Carrafa leert je vooral je eigen stijl te vinden, je eigen routines, je eigen weg om met je unieke eigenschappen om te gaan en helemaal open te bloeien.

Audrey Carrafa
13:00Emilie SteinbachFeed Your Sleep
FR1u15Tijdens deze workshop geeft Emilie Steinbach uitleg over de neurofysiologie van de slaap, de pijler van onze gezondheid en die van onze hersenen. Ze geef je ook heel wat tools mee om de kwaliteit van je slaap te verbeteren en zo uit te groeien tot de beste versie van jezelf.

Emilie Steinbach
14:30Emilie SteinbachWinterblues
FR1uWaarom voelen we ons futloos in de winter? Waarom hebben we soms last hebben van stemmingswisselingen? Waarom voelen we vaak zo’n drang naar zoet of vet voedsel? Emilie Steinbach beantwoordt dit soort vragen en geeft je enkele sleutels mee om je humeur en je energieniveau een boost te geven.

Emilie Steinbach
16:00Ronde tafelhub.brussels’ talk: vrouwen en ondernemers. Hoe het bedriegerssyndroom te overwinnen. Feedback uit ervaring.
1uBurn out, financiering, tech en digitaal, imposter syndroom en vele andere onderwerpen komen gedurende het hele weekend aan bod. Veel vrouwelijke ondernemers zullen vertellen over hun levenservaringen, maar ook over de problemen die zij tijdens hun verschillende ervaringen zijn tegengekomen. Ondernemerschap is een prachtig avontuur, maar niet zonder valkuilen. Het delen van ervaringen, oplossingen en vriendelijk advies zijn de sleutelwoorden van deze verschillende rondetafels. Deze workshops worden afgesloten met een vraag- en antwoordsessie tussen de ondernemers en de rest van het publiek.

Alice DutordoirJulie DesmedtKristina ZoueinColine DubuissonNathalie Auzépy
Well-being
5.470 stoelen
10:00Valérie ClaeysVrouwen en geld: was je relatie een financiële zwendel?
FR Q&A ANG1uHeel weinig mensen beseffen het: de reden waarom vrouwen na hun scheiding economisch kwetsbaarder zijn, is dat ze een relatie met een man hebben gehad. Het druist in tegen het idee van een leven als koppel, maar het is een feit dat een relatie de financiële ongelijkheid tussen beide partners vergroot. De kloof ontstaat sowieso in het leven van alledag. Elke partner doet zijn best, via schijnbaar onschuldige mechanismen waar niemand aan twijfelt. De ongelijkheden hebben misschien geen gevolgen zolang er liefde in het spel is, maar ze kunnen dramatische gevolgen hebben bij een relatiebreuk. Gezien de stijging van het aantal scheidingen die ook jou kunnen overkomen, moet je je afvragen: waar gaat mijn geld naartoe? Het geld dat we hebben, het geld dat we hadden, maar ook het geld dat we nooit gehad zullen hebben? Wil je beter begrijpen waarom vrouwen de grote verliezers zijn in een huwelijk? Valérie Claeys legt uit waarom het essentieel is dat je heel je leven financieel onafhankelijk blijft. 

Valérie Claeys
11:30Florence Blaimont7 stappen om vanuit je passie te leven
FR1uHet is echt mogelijk om geld te verdienen met je passie! In zeven duidelijke stappen laat Florence Blaimont je zien hoe je je unieke bedrijfsproject duidelijk definieert, de mindset van een gefocuste ondernemer aanneemt, je kernklanten bereikt en je verkoop- en communicatievaardigheden ontwikkelt. Je zult ook zien wat de enige drie belangrijke criteria zijn om continue groei te stimuleren. Alle sleutels om een bedrijf te ontwikkelen dat soepel loopt en dat je in staat stelt om elke dag royaal en sereen vanuit je passie te leven!

Florence Blaimont
13:00Isabel GómezOndernemerschap en Welzijn
FR1uDe eerste stap naar de realisatie van je bedrijf is dromen. Daarvoor moet je op jezelf vertrouwen en is het essentieel om ervaring op te doen. Je moet jezelf bijscholen en ervaring opdoen om je idee te verwezenlijken! In welke fase zit je? Het is nuttig om je idee op papier te zetten. Volgens sommige studies hebben alle succesvolle mensen gemeen dat ze hun ideeën opschrijven. Een idee op papier neemt niet langer ruimte in je hersenen in en maakt ruimte vrij voor andere ideeën. Met Isabel Gomez stel je vast wat je behoeften zijn en vind je verschillende oplossingen.

Isabel Gómez
14:30Véronique MassardBedriegers beheren met Bachbloesems
FR/NL/ANG1uTijdens deze workshop helpt Véronique Massart je om de bedrieger, “de vriend die je het beste toewenst”, beter te begrijpen. Je leert de emoties achter het syndroom herkennen en hoe Bachbloemen kunnen helpen om hem te remediëren.

Véronique Massard
16:00Véronique MassardBachbloesems, een hulpmiddel voor emotionele steun in je dagelijks leven
FR1uVéronique Massard toont wat Bachbloesems zijn en wat ze doen. Daarna komt er een vraag- en antwoordsessie, zodat je ontdekt welke bloemen je kunnen helpen bij de emotioneel gecompliceerde situaties die je dagelijks meemaakt.

Véronique Massard
Well-being
5.530 stoelen
10:00Amala KlepDe sleutel tot je dromen
FR1uDe opkomst van het Vrouwelijke maakt onze intuïtie en de wijsheid van ons lichaam wakker. Stel dat het antwoord niet komt van op de universiteitsbanken of door externe bevestiging? Stel dat de wijsheid die je elders zoekt je nooit heeft verlaten, en dat ze diep in jou ligt, in je dromen? In deze inspirerende workshop rond de praktijk van dromen nodigt Amala je uit om het belang van je dromen te herontdekken, zodat ze hun verdiende plaats kunnen krijgen in je leven. De grootste genieën ter wereld hebben zich laten inspireren door hun dromen. De grootste meesterwerken uit de menselijke geschiedenis zijn geworteld in dit mysterieuze en fascinerende universum dat binnen ieders bereik ligt. Sluit gewoon je ogen en doof het licht ...

Amala Klep
11:30Isaline DelforgePranayama of meditatieve ademhaling: dagelijkse beoefening van kalmte
FR1uPranayama is een oude yogapraktijk om energie te laten circuleren via de ademhaling. Tijdens deze workshop bestuderen we de theoretische basis van een voedende ademhaling en experimenteren we praktisch met enkele technieken. Het gevoel van welzijn is onmiddellijk en je zult vertrekken met een reeks oefeningen die je in je dagelijks leven kunt gebruiken en met anderen kunt delen.

Isaline Delforge
13:00Isaline DelforgeAdaptogenen: paddenstoelen en planten die ons helpen ons aan te passen aan stress en ons evenwicht te hervinden
FR1uAdaptogenen zijn een categorie voorouderlijke voedingssupplementen zonder klinisch erkende bijwerkingen en met een intelligentie die zich aanpast aan het metabolisme dat ze consumeert. In deze workshop bestudeer je met Isaline Delforge de basisprincipes van de natuurlijke technologie van adaptogenen, hun geschiedenis, hoe ze te consumeren, in welke context. Er zal ook een proeverij worden aangeboden.

Isaline Delforge
14:30Alix BattardHoe ga je om met de duizenden vrouwen in jezelf?
1uJe bent journaliste en presentatrice, moeder en echtgenote, actief op sociale media, je wil in het zonnetje staan, maar niet te veel, een geëngageerde burger zijn, maar ook goed gekleed gaan, spreken in het openbaar en daarna lekker koken. Hoe hou je al die rollen in evenwicht binnen de maatschappelijke regels die ons worden opgelegd? Alix Battard is een perfectioniste: ze probeert alles volgens de regels van de kunst te doen. Tijdens de workshop deelt ze haar ervaringen over hoe je verschillende rollen kunt combineren – en hoe je kunt worden wie je werkelijk bent.

Alix Battard
16:00Fiona CappuynsHoe u uw batterijen in enkele minuten kunt opladen
FR1uTijdens deze workshop helpt Fiona Capp je om weer in contact te komen met je ademhaling en je gewaarwordingen om je lichaam te ontspannen. Je leert ook hoe je je geest kunt loslaten en je concentratie kunt optimaliseren. Fiona Capp geeft je hulpmiddelen en oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn en in alle omstandigheden kunnen worden gedaan. Het doel van deze workshop is dat u leert hoe u in een paar minuten uw batterijen kunt opladen, op het werk of thuis. Maak je klaar om stoelyoga, ademhalings- en zelfmassagetechnieken te leren om dagelijks voor jezelf te zorgen.

Fiona Cappuyns
Well-being
6.255 stoelen
11:30Julie CruytHoe stimuleer je je teams?
FR1uUw teams motiveren heeft alleen zin als u ze ook zin geeft om te handelen! Kom ontdekken hoe u de individuele en collectieve inzet van uw medewerkers kunt stimuleren. Niemand is perfect, maar een team wel. Wat worden uw nieuwe rituelen voor de komende maanden? Hoe vaak moet je collectieve momenten creëren? Hoe kun je individuele energie stimuleren ten gunste van het team?

Julie CruytPhilippe Remacle
13:00Julie CruytHoe optimaliseer je je energie om op belangrijke momenten op je best te zijn? Technieken voor bedrijfs- en sportcoaching
FR1uDe druk neemt toe naarmate het einde van de competitie nadert! Hoe gaat u de optimale omgeving voorbereiden? Hoe definieert u de sleutelmomenten? Hoe blijf je geloven en niet opgeven? In de sport zijn er twee momenten: nu en te laat. Om deze uitdaging aan te gaan, raden wij u aan niet langer te treuzelen en u NU in te schrijven!

Julie CruytPhilippe Remacle
Career
6.515 stoelen
11:30Cherine KaynakBeheren met logica en intuïtie
FR1uDe cultuur waarin wij zijn ondergedompeld hecht veel waarde aan en vertrouwt op logica, analyse en feiten (door sommigen beschouwd als linkerhersenhelft), waardoor creativiteit, emoties en intuïtie (rechterhersenhelft) op de achtergrond blijven. Maar de wereld waarin we terechtkomen vereist dat we creatiever, innovatiever en flexibeler worden in onze aanpak. Aan intuïtie, creativiteit en emoties kan worden gewerkt. Hoe bewuster je ze gebruikt, hoe effectiever je wordt. Een beter gebruik van de rechterhersenhelft biedt verschillende mogelijkheden, zoals het vergroten van je potentieel en vertrouwen of het managen met meer souplesse en evenwicht. Het stelt je ook in staat om meer authentieke interpersoonlijke relaties te hebben. Vele andere positieve aspecten zullen u tijdens deze workshop onder leiding van Chérine Kaynak worden onthuld. Samen leer je over de grondbeginselen van intuïtie en de verschillende vormen die zij aanneemt. Je zult ontdekken wat de intuïtie belemmert. Andere onderwerpen komen aan bod zoals zelfvertrouwen, de 5 zintuigen en het gebruik van intuïtieve vaardigheden in het zakenleven en het management.

Cherine Kaynak
Business
6.115 stoelen
Tech
6.3SPEAKERS LOUNGE

*HET PROGRAMMA KAN NOG WIJZIGEN