Google lanceert incubator voor vrouwelijke ondernemers – schrijf je nu in!

Geüpdatet op 8 december 2022 door ELLE België
Google lanceert incubator voor vrouwelijke ondernemers – schrijf je nu in!

De Google Digital Atelier Incubator is een trainings- en coachingspakket van drie maanden voor vrouwelijke ondernemers. Google werkt samen met ELLE aan een programma dat vrouwen vaardigheden, coaching en netwerkmogelijkheden biedt om hun bedrijf te starten of te laten groeien.

Wat is de Google Digital Atelier Incubator?

In België zijn twee keer zoveel mannen als vrouwen ondernemer, maar toch weten we dat vrouwen geen gebrek hebben aan gedurfde ideeën... dus waar wacht je nog op?
Dertig vrouwelijke ondernemers zullen worden geselecteerd om deel te nemen aan deze Google Digital Atelier Incubator. Het hele programma begint met een lanceringsevenement op 7 februari 2023 en eindigt op 11 mei 2023. Dit in het Engels en volledig gratis.

Het programma bestaat uit trainingen in ondernemers- en digitale vaardigheden, begeleiding door ervaren ondernemers en coachingsessies, evenals inspirerende evenementen en netwerkmogelijkheden. Tijdens het programma ontwikkelen vrouwelijke ondernemers hun vaardigheden om hun bedrijf te starten, waarbij de nadruk ligt op:

- Business model ontwerp,
- Welzijn van de oprichter,
- bedrijfsfinanciering,
- presentatie vaardigheden,
- marketingstrategie
- fondsenwerving.

De inhoud van het programma

Online workshops

De meeste workshops vinden online plaats en worden 's avonds op dinsdag en donderdag gehouden. De sessies zijn praktijkgericht en interactief, en worden geleid door deskundigen.

Netwerken

Tijdens de live evenementen is het mogelijk om andere incubatordeelnemers en ondernemers te ontmoeten en advies uit te wisselen. Deze live-sessies vinden plaats in het Google Digital Atelier in Brussel, naast het Centraal Station (Cantersteen 10, 1000 Brussel).

Coaching

Deelnemers worden gecoacht door trainers van Google Digital Atelier en andere deskundigen.

Mentorschap

Deelnemers krijgen de kans om te leren van ervaren mentors.

Google Digital Atelier Incubator vrouwelijke ondernemers
Imaxtree

Voor wie is dit programma bedoeld?

De Google Digital Atelier incubator ondersteunt vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf te laten groeien. Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen, moet je aan de volgende criteria voldoen:

- Je kunt communiceren in het Engels

- Je identificeert jezelf als een vrouw

- Je bent (mede)oprichter van een bedrijf of hebt een duidelijk bedrijfsidee dat je wilt uitvoeren

- Je bent gemotiveerd en bereid om tijdens het programma 4-8 uur per week aan je bedrijf(sidee) te werken

Inschrijvingen staan open tot 16 januari 2023. Een panel van deskundigen zal alle aanvragen beoordelen en de 30 vrouwelijke ondernemers selecteren die aan het programma zullen deelnemen. Op 27 januari weet je of je bent geselecteerd.
Klaar om jouw onderneming te laten groeien met Google?

Schrijf je hier in