6 films en series om je innerlijke working girl wakker te schudden

Geüpdatet op 1 oktober 2019 door Noemi Dell'Aira en Virginie Dupont
6 films en series om je innerlijke working girl wakker te schudden

Discriminatie op het werk blijft een groot maatschappelijk probleem. We geven je daarom een lijst van 6 films en series over "girlpower" voor alle vrouwen die een motivatieboost kunnen gebruiken! Who run the world? GIRLS!

Aandacht, aandacht, working girls! Het ELLE Active Forum zal doorgaan op aanstaande 15 en 16 november in Brussel. Het thema diversiteit op de werkvloer zal uiteraard ook aan bod komen. Onderneemster en inclusive leadership experte Elke Jeurissen zal aanwezig zijn op vrijdag met een workshop waarbij ze de vraag toelicht "waarom diversiteit op de hoogste niveaus een prioriteit moet zijn".

Wil je al in de mood komen? Deze films en series tonen hoe het (niet) moet.

The devil wears Prada (2006)

The devil wears Prada

De film The devil wears Prada is een absolute must-see voor fashion lovers, met Anne Hathaway en de bevallige Meryl Streep in de hoofdrollen. De film werd geregisseerd door David Frankel en kwam in 2006 op het grote scherm. Deze film doet je ogen fonkelen en word je nooit beu!

Synopsis: Als de modewereld een koninkrijk is, is Miranda Priestly ontegenzeglijk de koningin. In New York maakt en breekt ze de nieuwste trends via haar tijdschrift Runway volgens haar soevereine mening. De bazige, fascinerende en alom gevreesde fashionista Miranda doet de hele modewereld sidderen en beven. Aanvankelijk had de jonge en slimme Andy Sachs, die geen moer om merken geeft, niet echt het juiste profiel om tot dit besloten wereldje toe te treden. Toch is zij degene die de droomjob van duizenden jonge vrouwen in New York weet in de wacht te slepen: de assistente van Miranda worden.

Girlboss (2017)

Girlboss

De ultieme feel good serie Girlboss werd in 2017 uitgegeven en vertelt het succesverhaal van Sophia Amoruso, een business woman die een fashion empire uitbouwt onder de naam Nastygal. Een serie die je dringend moet bingewatchen op Netflix!

Synopsis: De rebelse Sophia is blut. Ze stelt dan ook alles in het werk om een heel online empire op touw te zetten en leert hoe ze haar eigen baas moet zijn. Een komische serie geïnspireerd op de bestseller #Girlboss.

Sex and the City (1998 - 2004)

Sex and the City

De serie waar je je goed bij gaat voelen, niet enkel door de bonte en schitterende looks van de vier vertederende en hilarische vriendinnen, maar ook en vooral doordat seks openlijk besproken wordt via het werk als schrijfster van de geweldige Carrie Bradshaw, die vertolkt wordt door Sarah Jessica Parker. Sex and the City = een meesterwerk.

Synopsis: De beroemde New Yorkse Carrie haalt inspiratie uit haar eigen ervaring en die van haar vriendinnen om over seks en liefdesrelaties te schrijven.

The intern (2015)

The Intern

Een komedie met een licht feministische toets, wij zijn fan! The Intern met Anne Hathaway en de 70-jarige Robert de Niro in de hoofdrol zet op een gewaagde manier alle clichés opzij. Een film om mateloos van te genieten!

Synopsis: De 70-jarige weduwnaar Ben Whittaker komt tot het besef dat het leven als gepensioneerde toch niet is wat hij ervan had verwacht. Van zodra de gelegenheid zich voordoet om opnieuw aan het werk te gaan, aanvaardt hij een functie als stagiaire voor een modewebsite opgericht en geleid door Jules Ostin. 

Working Girl (1988)

Moed, wil en doorzettingsvermogen. Working Girl (Québec) snijdt met veel lef het onderwerp van vrouwen in de werkwereld aan. Tess McGill, vertolkt door Melanie Griffith, speelt een rol die ons blijft inspireren.

Synopsis: De avonturen van de knappe en intelligente kantoorbediende Tess in de jungle van Wall Street. Hoewel ze gemanipuleerd wordt door haar fallocratische meerderen en de elegantere en schijnbaar meer gecultiveerde Katherine, slaagt ze erin om er het beste van te maken. Ze overwint een voor een alle obstakels en toont dat ze sterk in haar schoenen staat.

Morning Glory (2010)

Morning Glory

Het oprechte, gepassioneerde en koppige karakter maken het personage van Becky Fuller in Morning Glory, vertolkt door de beroemde Rachel McAdams, meer dan authentiek. Enjoy!

Synopsis: Hoewel Becky Fuller jong, knap, dynamisch en ambitieus is, staan haar beroeps- en liefdesleven op een laag pitje. Wanneer ze de kans aangeboden krijgt om als tv-producer de leiding van de minst bekeken ochtendshow van heel het land "Daybreak" over te nemen, aanvaardt ze de uitdaging zonder aarzelen. Om meer publiek aan te trekken beslist ze om de legendarische journalist van de televisiezender Mike Pomeroy aan te nemen. Zijn charisma wordt echter enkel overtroefd door zijn ego en zijn relatie met zijn co-presentatrice Colleen Peck loopt helemaal stroef. De gemene streken buiten de set gaan algauw gepaard met steken onder de gordel tijdens de uitzending, … Tegelijkertijd valt Becky voor de charmes van een collega-producent van de zender, maar werk en privé vermengen blijkt geen goed idee. Zal ze erin slagen om de uitzending uit de impasse te helpen halen en de liefde te vinden?

Ontmoet Elke Jeurissen op 15 november op het ELLE Active Forum om te praten over de troeven en rijkdom van diversiteit. Info en inschrijvingen op ELLE.be.

Koop hier je tickets

LEES OOK: ELLE Active Forum: de kickstart van je carrière 2.0