ELLE Active Forum: de kickstart van je carrière 2.0

Gepubliceerd op 23 juli 2019 door ELLE België
ELLE Active Forum: de kickstart van je carrière 2.0

Markeer 15 en 16 november nu al in je agenda. Afspraak op het ELLE Active Forum voor een antwoord op al je professionele vragen. Til je ambities naar een hoger level, ongeacht je leeftijd of je carrièreniveau.

Hier begint het, de kick-off van je nieuwe loopbaan. Doel van het ELLE Active Forum: vrouwen een duwtje in de rug geven om hun carrière bij te sturen. De professionele meet & greet voor juniors, seniors, beginnende zelfstandigen, ervaren ondernemers of zij die niet weten waar te beginnen. Voor jobhoppers met bindingsangst of zittenblijvers op zoek naar een nieuwe uitdaging. Kortom, voor iedereen die met plezier (terug) aan het werk wil.

Op het programma: workshops, talks en networking op maat van elk profiel. Hoe blijf je mee met de veranderingen op de werkvloer? Hoe kun je je heroriënteren en je potentieel, ervaring en creativiteit optimaliseren? Hoe rijm je zelfstandigheid met teamspirit? Allemaal vragen die vroeg of laat opduiken in de loop van je carrière.

Start met de juiste ambitie

Voldoende uitdaging en waardering krijgen voor je werk, de kans krijgen om je talenten ten volle te kunnen ontplooien: het zijn maar enkele guidelines voor een zinvolle carrière. Maar hoe doe je dat? Charline (23) heeft net een diploma communicatiewetenschappen op zak en kijkt naar de digitale toekomst met gemengde gevoelens. Yasmine (37) heeft geen spijt van haar opleiding kinesitherapie maar voelt zich niet thuis in de paramedische sector. Louise (47) begrijpt niet waarom ze net naast een promotie greep. Martine (52) wil terug gaan studeren nu haar kinderen het huis uit zijn. Françoise (54) zoekt een manier om haar ervaring te delen met haar collega’s. Linda (57) wil werk maken van haar project rond huiswerkbegeleiding. Irène (59) denkt dat haar competenties goed van pas kunnen komen in een NGO. Of je je job nu beschouwt als een stevige basis of een springplank, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: gelukkig zijn in onze job.

carrière

Anticiperen op veranderingen, jezelf heruitvinden, evolueren …

Laat dit je mantra zijn. Daarnaast moet je ook weten wanneer, hoe en waarom je eraan begint. Het luchtige hoofdkwartier van AXA Belgium in Brussel is de place to be om je carrière een nieuwe start te geven. Twee dagen lang ontmoet je professionals die je een antwoord geven op al je carrièrevragen of je de weg wijzen naar de juiste begeleiding, coaching en ondersteuning. In de verschillende ateliers krijg je tools om je CV te pimpen, voedingstips om je hersencapaciteit te vergroten of juridisch en praktisch advies bij de opstart van een eigen zaak. Tot slot helpt een life coach je om je werk- en privéleven in balans te krijgen. Neem je toekomst in eigen handen met de hulp van het ELLE Active Forum.

Cijfers die je in beweging zetten

Slechts in zes landen – waaronder België – zijn vrouwen gelijk voor de wet. Volgens het laatste ‘Women, Business & the law 2019’-rapport van de Wereldbank behoren we samen met landen als Frankrijk, Groothertogdom Luxemburg, Denemarken, Letland en Zweden tot de absolute wereldtop. De acht criteria: bewegingsvrijheid, jobverwerving, arbeidsvoorwaarden, huwelijksvoorwaarden, ouderschap, ondernemerschap, eigendomsrechten en pensioenrechten. Volgens Kristalina Georgieva van de Wereldbank is de verandering volop bezig, maar gaat het niet snel genoeg. “Zo’n 2,7 miljard vrouwen krijgen niet dezelfde jobkansen als mannen.”

Deelnemen? Schrijf je in en maak je op voor een carrièreswitch op 15 en 16 november! Inschrijvingen vanaf 2 september.