De 5 leukste (gratis) zomerse evenementen in Brussel

Geüpdatet op 20 april 2022 door ELLE België
De 5 leukste (gratis) zomerse evenementen in Brussel

De zomer nadert en de temperaturen stijgen. Heb je na een werk- of blokdag weinig zin om meteen naar huis te gaan? Check deze coole, gratis evenementen in Brussel waar je kan relaxen met een drankje.

Wil je de hoofdstad verkennen of ben je op zoek naar leuke feestjes? Deze zomer valt er heel wat te beleven in Brussel. Wij lijsten onze top vijf tofste (gratis!) evenementen voor je op.  Zowel voor studenten als voor iedereen die na een drukke werkdag wilt ontspannen.

1/

Fancy Footwork

brussel gratis zomer evenementen after work
Foto: Jonas Van Bouwel

Fancy Footwork is een terugkerend after work-event. Zodra het zonnig wordt, zie je hun funky disco-parties op je Facebookfeed verschijnen. Fancy Footwork organiseert maandelijks, soms tweemaandelijks, events tijdens de zomer. De evenementen gaan steeds door op verschillende locaties, zoals bijvoorbeeld op het dak van het Wiels of in La Cabane in Watermaal-Bosvoorde.

Fancy Footwork organiseert vaak evenementen op de Kunstberg, op het terras van restaurant Kwint. Dit is een van onze lievelingslocaties, want hier kan je genieten van een prachtige zonsondergang met een frisse cocktail. De after works beginnen om 17 uur (vroeg pieken dus), maar niets houdt je tegen om al eerder van de zon te genieten op de trappen van de Kunstberg.

Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van volgende events.

2/

Kanal Markt aan Centre Pompidou

brussel gratis zomer evenementen after work

De Kanal Markt is een gratis after work/open air concept elke donderdag op het terras van kunstencentrum Kanal. Gelegen langs het kanaal aan de Sainctelettesquare, geeft dit event instant summer vibes. Je kan er lekker eten (street food en finger food), genieten van de muziek (groovy vinyl) of naar een expositie gaan kijken. Elke donderdag is het happy hour van 18 tot 19 uur, en kan je de exposities voor €7 in plaats van €14 gaan bekijken.

Hun eerstvolgende event vindt plaats op donderdag 16 mei, maar hou zeker de Facebookpagina in de gaten.

3/

Play Label Records Rooftop

brussel gratis zomer evenementen after work

Van mei tot september kan je twee keer per week genieten van het zicht, de muziek en de lekkere drankjes van de cocktailbar op dit cozy dakterras. Het terras is gelegen op de bovenste verdieping van de Crosly Bowling op de Keizerslaan. Beneden neem je de lift, boven stap je uit in een intieme, electronic feestbubbel. Hou de Facebookpagina van Play Label Records Rooftop in het oog om op de hoogte te blijven van hun seizoensopening (die er binnenkort aankomt). De events zijn doorgaans op woensdag en donderdag.

Tip: Play Label organiseert ook regelmatig zondagse open airs, onder andere op Place Poelaert. Check hun Facebookpagina als je op zoek bent naar een leuk feestje.

4/

Piknik Elektronik

brussel gratis zomer evenementen after work

Piknik Elektronik fleurt het zondagse feestleven van Brussel al op sinds 2006. Hun goal: laid-back openlucht evenementen organiseren waar iedereen zich kan ontspannen. De organisatoren staan erg op gendergelijkheid in de muziekwereld en hun aandachtspunt dit jaar is de zichtbaarheid van vrouwelijke artiesten. Jong en oud kan hier van 14 tot 22 uur van hun zondag, de muziek en de lekkere cocktails komen genieten. De locaties variëren elke keer en de evenementen zijn natuurlijk altijd afhankelijk van het weer, maar meestal wordt de locatie de donderdag voordien bekend gemaakt.

Van hun eerste event dit seizoen weten we wel de locatie al: op 2 juni organiseren ze hun eerste feestje aan Heyzel.

5/

Woodpecker

brussel gratis zomer evenementen after work

De Woodpecker is een kleine, gezellige eetkraam in het Koninklijk Park en in Terkamerenbos. Aan de vestiging in het Koninklijk Park worden regelmatig gratis open airs georganiseerd en live dj sets gespeeld. Woodpecker is van dezelfde uitbater als Peck Bxl (waar je fantastisch kan brunchen). Wat kan je verwachten? Heerlijke cocktails en juices, een uitgebreide brunch- en lunchmenu (met soep en salades, maar ook burgers) en goede muziek.

Op zondag 19 mei van 14 tot 22 uur is er een evenement genaamd Psst Missfitte 3.0. Het wordt een afterparty van The Belgian Gay Pride. Je kan er je tarotkaarten laten lezen (voor de geïnteresseerden). Volg zeker hun Facebookpagina om op de hoogte te blijven van toekomstige events.

(door stagiaire Marie Pauwels)