5 frisse en originele gin-cocktails om onmiddellijk uit te proberen

Gepubliceerd op 26 april 2019 door ELLE België
5 frisse en originele gin-cocktails om onmiddellijk uit te proberen

Nu de dagen weer langer en warmer worden, is er niets leuker dan in het zonnetje te genieten van een heerlijke cocktail met je girl gang.

Laat je verrassen door deze heerlijke variaties op de klassieke gin-cocktail:

1/

Gember & appel

gin_cocktails_lente

Ingrediënten:

  • 50ml Bombay Sapphire Limited Edition: English Estate
  • 25ml appelsap
  • 75ml Fever Tree gemberbier
  • 1 dun schijfje Granny Smith appel
  • 1 schijfje citroen
  • 1 takje citroentijm

Recept:

Voeg het schijfje citroen en appel samen met de gin en het appelsap. Meng alles goed en vul vervolgens het glas op met ijsblokjes en gemberbier, zachtjes roeren en klaar. Garneer met een takje citroentijm.

2/

Ginger Ale & rozemarijn

gin, ginger ale, tonic, recept, origineel

Ingrediënten:

  • 30 ml gin
  • 100 ml Royal Club Ginger Ale
  • sap van een ½ citroen (± 20 ml)
  • takje rozemarijn
  • 2 dunne schijfjes citroen

Recept:

Giet de gin, Ginger Ale en het citroensap in een glas en roer alles door elkaar. Voeg vervolgens de ijsklontjes toe aan het glas, werk af met de schijfjes citroen en rozemarijn.

3/

Citroen & munt

gin_cocktail_lente

Ingrediënten:

  • 50ml Bombay Sapphire English Estate
  • 100ml Fever Tree tonic
  • 1 schijfje citroen
  • 1 takje munt

Vul een hoog glas met ijsblokjes, voeg hier 50 ml gin aan toe, een schijfje citroen en de tonic. Roer alles zachtjes door elkaar en werk af met een takje munt.

4/

Pompelmoes & rozemarijn

gin, ginger ale, tonic, recept, origineel

Ingrediënten:

  • 30 ml gin
  • sap van 1 pompelmoes
  • 15 ml rozemarijn siroop
  • 100 ml tonic
  • takje rozemarijn
  • schijfjes pompelmoes

Recept:

Voeg alle ingrediënten samen. Roer alles eens goed om en werk af met ijsblokjes, schijfjes pompelmoes en rozemarijn.

5/

Basilicum & citroen

gin, ginger ale, tonic, recept, origineel

Ingrediënten:

  • 50ml gin
  • 1 bundeltje verse basilicumblaadjes
  • 25ml versgeperst citroensap
  • 15ml suikersiroop
  • ijs

Recept:

Plaats de basilicumblaadjes en het citroensap in een cocktail shaker en plet met een muddler. Voeg de suikersiroop en de gin toe en daarna ijs. Schud het mengsel goed. Giet de cocktail in een glas gevuld met ijs. Versier met basilicumblaadjes.

(Stagiaire Kaat Monsieur)