5 modetentoonstellingen die je niet mag missen

Geüpdatet op 20 april 2022 door ELLE België
5 modetentoonstellingen die je niet mag missen

De zomer is nog maar halfweg,  tijd genoeg dus om nog enkele cultureel verantwoorde uitstapjes in te plannen. Deze modetentoonstellingen zijn het perfecte excuus om kunst en mode te combineren met een citytrip, want naast Belgische exposities staan er ook enkele buitenlandse must-sees op onze agenda.

Forever Young - Modemuseum Hasselt

Het Modemuseum van Hasselt pakt deze zomer uit met een tentoonstelling over jeugdigheid en identiteit. Verwacht je aan topstukken van Gucci en Moschino, naast Belgische creaties van Raf Simons en Walter Van Beirendonck. Ook jonge mama’s zullen gegarandeerd geïnspireerd raken door de matching mini-me outfits. Haast je, want deze expo loopt af in september.

10.02.18 > 2.09.18
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt
www.modemuseumhasselt.be

Geïnspireerd? Bij deze Hasseltse beauty adressen vind je genoeg tips & producten om er zelf forever young uit te zien.

1/

LOL , La Cambre Mode(s) - Museum van Mode & Kant Brussel

 

Liever een uitstapje richting de hoofdstad? Combineer onze date ideeën eens met een vleugje kunst. In Brussel loopt nog tot eind september de expo ‘LOL’, in samenwerking met de modeacademie La Cambre. Je kan er de creaties van de studenten bekijken, die zoals steeds experimenteel en gedurfd zijn. In de collectie worden thema’s als revolutie en identiteit aangekaart, overgoten met een grote portie humor. Na afloop kan je een bezoekje brengen aan één van deze leuke Brusselse terrasjes.

23.06 > 30.09.18
Violetstraat 12
1000 Brussel
www.fashionandlacemuseum.brussels

2/

Jan Taminiau: Reflections – Centraal Museum Utrecht

Ook bij onze noorderburen vind je expo's die de moeite waard zijn. In het Centraal Museum van Utrecht draait alles rond de befaamde couturier Jan Taminiau. De tentoonstelling gaat in op diens hele ontwerpproces, van inspiratie tot eindresultaat. Een unieke kijk dus op het werk van een couture designer. Nog te bezichtigen tot eind augustus.

21.04.2018 > 26.08.2018
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
www.centraalmuseum.nl

3/

Margiela, Les Années Hermes – MAD Paris

 

Vorig jaar te bezichtigen in het Antwerpse Modemuseum, deze zomer verhuisd naar Parijs. Niet enkel wordt een hele expo gewijd aan een Belgische designer, de stuks die Margiela ontwierp voor Hèrmes zijn ook werkelijk to die for. Hier stap je buiten vol kooplust, maar bovenal vol Belgische trots.

22.03.2018 < 02.08.2018
107 Rue de Rivoli
75001 Paris
www.madparis.fr

4/

Parcours Inaugural - Musée Yves Saint Laurent Paris

Plan je meteen een weekendje Parijs? Bezoek dan zeker ook het museum van Yves Saint Laurent. In dit prachtige pand vind je naast zijn mooiste ontwerpen ook prachtige juwelen en schetsen uit zijn jeugd. Het pronkstuk is een volledige replica van monsieur Saint Laurents werkkamer. Bovendien toont het museum tot 9 september zo’n veertig extra kledingstukken. Het loont dus de moeite om deze zomer nog langs te gaan.

5 avenue Marceau
75116 Paris
www.museeyslparis.com

Tip: eten en nagenieten van al het moois kan in deze Parijse hotspots.

 

(Lore Ginneberge)