Jouw definitieve gids voor de zomertrends van 2024

Gepubliceerd op 14 mei 2024 door Lisa Aelvoet Foto’s: Launchmetrics Spotlight
Jouw definitieve gids voor de zomertrends van 2024

Rechtstreeks van de catwalk op je scherm: de populairste zomertrends voor 2024. Van transparante jurken tot poloshirts en paars pastel, deze kleuren, stijlen en stuks zie je dit voorjaar overal!

Hier is ie dan: onze trendgids voor zomer 2024. Enkele trends herkennen we van vorig jaar, maar er zijn ook weer heel wat nieuwkomers. Welke wordt jouw favoriet?

Peek-a-boo

De trend die de catwalks overheerst is zonder twijfel de doorschijnende jurk. Als het van de grote modehuizen afhangt laten we deze zomer weinig aan de verbeelding over. Hoe je de transparantestoffentrend nu in het dagelijkse leven draagt? Style je doorschijnende jurk met een paar hotpants, bikinibroekje of oma-onderbroek. Wil je iets minder blootgeven? Draag dan een oversized blazer over je transparante jurk.

Polo Club

Voortbordurend op de quiet luxury-trend blijven preppy looks het goed doen. En wat schreeuwt meer country club dan een polo? Het shirt maakte vorig jaar furore toen niemand minder dan Rihanna er een iconische pregnancy outfit mee creëerde. Deze zomer maakt het poloshirt een essentieel onderdeel uit van onze garderobe, en stylen we hem met een micro short, jeansbroek of trenchcoat voor een nonchalante doch classy look.

Purple rain

Een kleur die dit seizoen vaak terugkeert op de catwalk is paars pastel. We spotten niet alleen veel lila jurken maar ook lichtpaarse accessoires, zoals zijden sjaaltjes bij Nina Ricci en clutches bij Carolina Herrera. Paars pastel vormt trouwens de perfecte kleur om als gast op een bruiloft te dragen.

Flower power

Een van de grootste zomertrends zijn ongetwijfeld bloemen in al hun vormen. Van kleurrijke prints tot indrukwekkende appliqués: wie mee wil zijn met de laatste zomertrends, zet deze zomer de bloemetjes buiten.

Dune

Laat je inspireren door de klederdracht van de Freman uit Dune (hello Timothée) en waad je deze zomer in lange, vloeiende jurken, broeken en tops in zandkleurige tinten. Pluspunt: deze nomadische kledij beschermt je tegen de zon en laat je toe verschillende laagjes te dragen.

Micro management

Waar een tijdje geleden voornamelijk de minirok de lakens uitdeelde, trekt deze trend zich nu door naar tops, shorts en meer. Het motto luidt 'hoe kleiner, hoe beter'. Show some skin en waag je deze zomer aan hotpants, mini crop tops en micro rokken.

Little white dress

Berg je LBD op en kies dit voorjaar voluit voor het witte zusje van deze klassieker. Wij voorspellen dat de 'little white dress' een van de populairste zomertrends wordt van 2024.

Shop de zomertrends van 2024

1
Maje
Mini halterjurk
SHOP HIER
2
Zara
Crop top
SHOP HIER
3
Loewe
Gestreept poloshirt
SHOP HIER
4
Ganni
Maxi-jurk van mesh
SHOP HIER
5
Arket
Lyocell linnen broek
SHOP HIER
6
Wandler
Lederen handtas
SHOP HIER
7
Bernadette
Jurk met borduursel
SHOP HIER