Jouw definitieve gids voor de zomertrends van 2019

Geüpdatet op 16 mei 2019 door ELLE België
Jouw definitieve gids voor de zomertrends van 2019

Weet je niet wat te shoppen om on-trend te zijn? Wij lijstten de fashion must-haves voor de naderende zomer voor je op.

Hier is 'ie: onze gids voor zomer 2019. Enkele trends herkennen we van vorig jaar, maar er zijn ook weer heel wat nieuwkomers. En zoals dat altijd gaat met mode, worden er weer een heleboel trends gerecycleerd, van de seventies tot de nillies.

1/

Tie-dye

De 70's California surfer girl is back. We schreven al eerder over de beruchte terugkeer van deze trend... Het tie-dye shirt staat zeker cool op een festival, maar daarnaast? You love it or you hate it, maar hij hoort wel degelijk bij het lijstje van hot trends voor deze zomer. Al is tijdloos natuurlijk iets anders dan trendy. We vermoeden dat we onze tie-dye stuks in het najaar weer voor enkele jaren zullen mogen opbergen, dus aan jou de keuze om een tie-dye piece aan te schaffen of niet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOSEFINE H. J (@josefinehj) op

2/

Kostuums

Het lijkt misschien meer iets voor in de winter, maar kostuums zijn juist hot deze zomer. Kies voor een fleurig setje (bijvoorbeeld in pastelkleur) of juist voor een winters exemplaar (Schotse patronen zijn overal). Een tweedelig kostuum is trending, maar ook één gek kostuum-piece kan. Wat we ook veel zien zijn setjes met rokjes. Combineer een oversized blazer met een jurk of short, and you're good to go.

Pint Embed Link

3/

Spaghetti-bandjes

De spaghetti-topjes uit de 90's en 2000 maken een comeback. Aan de ene kant doen ze ons denken aan een foute fashion-periode uit onze kindertijd, aan de andere kant zijn spaghetti-bandjes erg praktisch. Ze zijn simpel en draagbaar maar toch vrouwelijk. Ze bestaan in alle kleuren, modellen en stoffen (een silky exemplaar is ook tof). Denk aan spaghetti-tops, maar ook aan basic spaghetti-jurkjes en we zagen zelfs schoenen met spaghetti-details.

Pint Embed Link

4/

De bermuda-short

Onverwachte trend: de oma-achtige bermuda-short die tot nét boven je knie komt. Van jeans tot linen: deze short zien we in elke stof terugkomen. Nogal moeilijk te combineren, maar als het je lukt ziet het er erg cool uit. Probeer eens met sneakers of heels en een basic t-shirt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf) op

5/

Dierenprints

Dierenprints zijn in. Denk aan de koeienprint, zebra-print of slangenprint (die kan er nog steeds mee door hoor), maar vooral de luipaardprint is overal. De periode dat deze print ordinair was, is volledig voorbij. En waarom ook niet? Zo'n luipaardjurkje ziet er eigenlijk wel leuk uit.

Pint Embed Link

6/

Maxi-jurken

Waarschijnlijk heb je nog wel ergens een maxi-exemplaar achterin je kast liggen. We hebben goed nieuws: hij is terug. De maxi-jurk is vrouwelijk en elegant, maar tegelijkertijd bescheiden en casual. Maxi's met lange mouwen, korte mouwen, bloemenprints (lekker vintage) of net monotone prints kunnen allemaal. De lange jurk is back deze zomer en dat bevalt ons wel.  Je gooit 'm namelijk snel aan om naar het strand te gaan, maar evengoed om fancy te gaan dineren.

Pint Embed Link

7/

Fietsbroekje

Jammer voor de haters, maar het fietsbroekje uit de jaren 80 is nog steeds hier. Je zal deze trend nog minstens tot aan het einde van de zomer moeten aanzien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Estelle (@estelllexo) op

 

8/

De boilersuit

Zeker geen nieuwkomer, maar het boiler-kostuum mag er ook deze zomer nog zijn. In alle kleuren, vormen en maten zien we deze edgy variant van de jumpsuit. Superdraagbaar, we love.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Delaney (@thestyledseed) op

9/

Cargo

De cargo-trend wil ook nog even blijven. Vorige zomer bleef de legerbroek-trend nog wat onder de oppervlakte, maar nu zien we hem volledig doorbreken. De wijde broek met zakken staat erg stoer en mannelijk. Combineer het gewaagde stuk met een crop top of hakken en je outfit heeft een super sexy touch. Je vindt de cargo-broek in alle kleuren, maar we zien hem het liefst in het beige.

Pint Embed Link

10/

Romantische (off-the-shoulder) tops

De off-the-shoulder tops verschenen voor het eerst in de eighties maar we zien ze de laatste jaren terug steeds meer. De witte, romantische, korset-achtige variant (met kant of pofmouwtjes) is trending en draagbaar voor alle gelegenheden. Kan ook in jurkvorm, voor een extra schattige factor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

11/

Fishnet & crochet

No worries, we hebben het niet over de zwarte visnet-kousentrend uit 2018, die is gelukkig helemaal passé. Deze zomer zien we overal toffe visnet-jurken in alle kleuren. Gehaakte pieces (bikini's, tasjes, tops) zijn ook terug in de mode en superleuk voor op vakantie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Caroline Daur (@carodaur) op

12/

Preppy

Is deze stijl eigenlijk ooit uit de mode geweest? De 90's high school-stijl blijft anno 2019 sterk aanwezig. Herleef je middelbare schooltijd met deze klassieke look. Gestreepte polo's, geruite rokjes en rugby-shirts,... Leef je helemaal uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tavthebabe 🐍 (@taviabonetti) op

13/

Monochrome trend

De monochrome trend zetten we ook deze zomer nog voort. Vroeger vonden we dit misschien oersaai, maar in 2019 is het flitsend om je hele outfit in eenzelfde kleur te dragen.

Pint Embed Link

14/

Cropped flare pants

Out met de skinny jeans, in met flared pants. Steeds vaker zien we de kortere variant van de wijde broek op onze fashion-radar. Geen water in de kelder, gewoon mee met de mode!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Darja Barannik (@darjabarannik) op

15/

T-shirts

Grote, wijde (witte) T-shirts met een 80's en 90's vibe zijn (nog steeds) in. Grungy exemplaren kunnen ook. Super casual en draagbaar, maar ook makkelijk op te kleden met accessoires. Denk: veel juwelen en een minuscuul handtasje of een haaraccessoire.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @hotstufflildevil op

16/

Veren en franjes

As seen on the catwalk. Deze trend is niet super draagbaar, maar misschien vind je wel een leuk cocktailjurkje met feather or fringe details.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev) op

17/

Denim

De eighties zijn al een paar seizoenen terug, maar deze zomer lijken ze op hun hoogtepunt. Jeans is nog steeds hot: denk denim shorts, extreem lichte of net extreem donkere jeans, denim on denim...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SUEDE (@suedebrooks) op

(door stagiaire Marie Pauwels)