5 inspirerende podcasts om je dag mee te beginnen

Gepubliceerd op 30 april 2019 door ELLE België
5 inspirerende podcasts om je dag mee te beginnen

Nog niet helemaal mee met de podcast-hype? Deze vijf hartverwarmende podcasts zullen je meteen over de streep trekken.

In dit artikel lijsten we de meest motiverende feel good-podcasts voor je op. Begin je dag met een inspirerende podcast en de toon is gezet. Ideaal als je iemand bent die ’s ochtends dat extra duwtje in de rug nodig heeft. Inspirational motivational podcasts to start your day

Voordelen:

Er zijn heel wat voordelen aan podcasts. Zo kan je ze gratis downloaden, je hebt geen wifi nodig om ze te beluisteren en ze passen perfect in onze mobiele levensstijl. Luister ernaar in de auto, op de trein, tijdens het sporten of zelfs tijdens het opruimen.

Ook zijn er oneindig veel podcasts, met de meest uiteenlopende - en vaak ook erg specifieke - onderwerpen: voor en door vrouwen, podcasts om je op te fleurenpodcasts om je op te winden,... Bovendien heeft het beluisteren van podcasts iets heel rustgevends.  Het is eens wat anders dan muziek in je oren én je kan er je horizon mee verbreden. Ontspanning + informatie =  podcast!

Dankzij dit lijstje begin je je dag met een positieve mindset:

1/

 Oprah's SuperSoul Conversations

Inspirational motivational podcasts to start your day

Deze podcast vloeide voort uit Oprah's gelijknamige, Emmy-winnende serie. In SuperSoul Conversations geven Oprah en haar gasten levenslessen met een spirituele ondertoon. Elke week komt er iemand langs , van bestseller-auteurs tot wellness- en gezondheidsgoeroe's. Onder andere Amy Schumer, Deepak Chopra, Melinda Gates, Bradley Cooper en Michelle Obama zijn de revue al gepasseerd. Stuk voor stuk hebben deze mensen al heel wat bereikt en delen ze op luchtige manier een flinke portie levenswijsheid. Deze podcast bevat een hoog feel good-gehalte en geeft je tegelijkertijd know-how mee. Onze favoriet met voorsprong, want instant inspiratie gegarandeerd.

Aanrader: Zoek 'SuperSoul Conversations: A New Earth'. Dit is een serie van 10 podcasts met Eckhart Tolle over zijn boek 'Een nieuwe aarde'. In deze serie wordt de bestseller en must-read hoofdstuk per hoofdstuk besproken en verduidelijkt. Perfect als je niet veel tijd hebt om te lezen, maar je spirituele wijsheid toch wat wilt uitbreiden.

2/

Inspire Nation

Inspirational motivational podcasts to start your day

Deze dagelijkse (!) podcast wordt gehost door zelf-hulp expert Michael Sandler. Er komen auteurs, dokters, atleten en spirituele leiders langs, die je advies geven voor inspiratie en persoonlijke ontwikkeling. Centraal thema: how to upgrade your life. In het begin klinkt de host misschien wat hysterisch, maar zijn enthousiasme is aanstekelijk. Woo-hoo!

3/

Good life project

Inspirational motivational podcasts to start your day

Een (twee)wekelijkse podcast gehost door award-winnende auteur en ondernemer Jonathan Fields, die je wil helpen ontdekken wat je levensdoel is en leert je how to live your best life. Wie komt over de vloer? Artiesten, ondernemers, muzikanten: mensen met verschillende achtergronden en interessante levensverhalen. De website is ook een bezoekje waard. Er is een Good Life-o-meter en je hebt de mogelijkheid om een Sparketype-test te doen om erachter te komen welk type persoon jij bent.

4/

Optimal Living Daily

Inspirational motivational podcasts to start your day

Justin Malik selecteert must-read blogs en content en deelt ze met ons in zijn podcasts. De podcasts hebben verschillende thema's zoals persoonlijke ontwikkeling, minimalisme, gezondheid en financiën. Het doel van deze straight to the point podcast is om je leven elke dag een beetje beter te maken. Ideaal voor mensen met wat minder tijd of geduld, want deze podcasts duren nooit langer dan 12 minuten. Optimal Living Daily is niet op iTunes te vinden. Wel op de website, waar de afleveringen gratis te downloaden zijn.

Aanrader: De Make Your Life Better By Saying Thank You In These 7 Situations-podcast by James Clear.

5/

The Life Coach school

Inspirational motivational podcasts to start your day

Brooke Castillo behandelt in deze podcast de simpele concepten des levens zoals liefde, faalangst, en afwijzing. Uit deze podcasts wordt je wijzer én ze geven je een goed gevoel. Volgens Castillo moeten we namelijk niet meer geld of meer vrienden hebben en moeten we niet mooier of slanker zijn om gelukkig te zijn. Het enige dat we nodig hebben is een beter perspectief en een betere mindset. Geruststellende gedachte, toch?

Aanrader: De podcast Problems are Forever.

(door stagiaire Marie Pauwels)