10 tips voor een ontspannend vakantiegevoel bij je thuis

Geüpdatet op 22 augustus 2019 door Maxine Detaellenaere
10 tips voor een ontspannend vakantiegevoel bij je thuis

Terug thuis van een deugddoende reis maar wil je je heerlijk ontspannende vakantiegevoel zo lang mogelijk behouden?

We snappen het volledig, zeker met de herfst en heel wat koude, grijze, natte maanden in het verschiet. Daarom geven we je tien tips waarmee je je eigen huis kan omtoveren tot een relaxerende omgeving die een luxueus resort in Mauritius met gemak evenaart.

1. Een hotelwaardig bed

Slaap je telkens als een roosje op reis? Dan komt dat waarschijnlijk door dat fantastische hotelbed met gesteven lakens in dik Egyptisch katoen en extra veel fluffy kussens. Aangezien we een derde van ons leven in ons bed spenderen is je slaapkamer wel een investering waard. Kies daarom voor een degelijke matras, lakens van hoge kwaliteit en heerlijk zachte kussens.

2. Geïnfuseerd water

Nog een klassieker uit de resorts, water met tal van kruiden of fruit, lekkerder dan gewoon water en een pak gezonder dan limonade. Gelukkig kan je dit zelf ook in een handomdraai maken. Onze favorieten zijn limoen, komkommer en framboos, maar je kan ook zelf experimenteren en je favoriete combinaties samenstellen.

3. Comfortabele zetel of hangmat

Hoe leuk is het niet om weg te kruipen in een zachte zetel met een fluffy kussen en wollig dekentje. Richt hem als je kan ook naar het raam of als dat uitkijkt op een stenen muur, een grote foto van een oogverblindend natuurlandschap. Zo waan je je direct op vakantie. Heb je een tuin? Dan kan je je helemaal laten gaan en een hangmat tussen de bomen hangen. Met een beetje fantasie - een mojito helpt ook - waan je je zo in de Caraïben.

spa, thuis, ontspannen, relax

 

4. Geen smartphones 

De ultieme luxe in deze tijd van constante impulsen: ontsnappen aan je laptop en smartphone. In heel wat spa's geldt dan ook een verbod op het gebruik van technologische gadgets. Hoe je dit thuis kan nabootsen? Leg je digitale gezellen een uurtje voor je gaat slapen volledig af zodat niemand je nog kan storen en je zelf ook niet in de verleiding komt om te blijven doorklikken, scrollen en swipen. Ook af en toe eens in het weekend een ochtend of middag je smartphone en computer afzetten kan wonderen doen voor je stressniveau.

5. Slippers in badtextiel

De witte, open slipper is typerend voor iedere spa en met reden. Niets leuker dan uit je douche stappen en je voetjes onmiddellijk in warme, vochtabsorberende pantoffels te kunnen steken. (Zelf brengen we altijd de slippers van op hotel mee naar huis.)

6. Een uitgebreid ontbijt (op bed)

We geven toe, een van de dingen die we het allerleukst vinden wanneer we op hotel gaan: een uitgebreid ontbijtbuffet. Hou het ook wanneer je terug thuis bent op zondag niet bij een cliché croissant en een tas koffie, maar laat jezelf volledig gaan met een  vers fruitsap, smakelijk beleg met avocado en een zachtgekookt eitje. #Sundaybrunch

spa, thuis, ontspannen, relax

7. Decoratie uit de natuur

Natuurlijke materialen zoals hout, planten en bamboe werken erg rustgevend op het gemoed, daarom dat heel wat resorts ervoor kiezen bij de inrichting van het interieur. Ook thuis kan je een rustgevend gevoel creëren met enkele plantjes of houten meubelen.

8. Kalmerende geuren

Een spa probeert al je zintuigen te stimuleren, ook onze neus, door kalmerende geuren vernevelen in de ruimtes. Thuis kan je dit effect gemakkelijk nabootsen met geurkaarsen, wierookstokjes of etherische oliën. Geuren zoals lavendel, eucalyptus en ylang ylang hebben een erg ontspannende werking.

9. Een oversized regendouche

Een heerlijk verkwikkende douche nemen, het staat bij heel wat mensen hoog op hun lijstje met favoriete ontspannende bezigheden. Hoe creëer je nu dat luxueuze hotelgevoel? Installeer een grote regendouche, je waant je in een ogenblik opnieuw in de wellness van dat zalige resort op Bali. Ben je meer een badpersoon, laat dan gedroogde bloemetjes in het water drijven in combinatie met een bruisbal voor een spa-effect.

spa, thuis, ontspannen, relax

10. Ontspannende muziek

Niet iedereen is een grote fan van de typerende walvisgeluiden die je vaak hoort tijdens een massage, maar het is een feit dat muziek je gemoed sterk kan beïnvloeden. Om volledig te ontspannen kan een relaxerende Spotify-lijst dan ook een aanrader zijn. Ben je dol op het geluid van klaterende watervallen, dan kan een klein fonteintje je in een oogwenk meenemen naar het exotische Koh Samui. Waarschuwing: de kans zit er wel in dat je om de haverklap naar het toilet loopt.

Toch nog altijd de vakantieblues? Maak dan een vakantiefotoalbum om bij weg te dromen of verdiep je al in de nieuwste herfsttrends.